Med.Over.Net

Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Supervizant telesne psihoterapije Core Energetics, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako se obnašati in kaj reči v določenih situacijah? Kako izboljšati komunikacijo/odnos na splošno? Kako pogovor obrniti tako, da v njem pridemo dalje in ne ponavljamo že »100-krat« izrečenih in slišanih stvari, ponavadi obtožb drugega? Kako pregovoriti šefa, da se bodo »stvari odvijale po vaše« in kako dopovedati sodelavcu, da naj vas vendar posluša? Vprašajte in poskušali bomo pomagati.

Boštjan Topovšek , Supervizant telesne psihoterapije Core Energetics, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

Bostjan_Topovsek

On mi ne gre iz glave

Default avatar

Gabi 35

Kot poročena ženska sem spoznala pred leti moškega za katerega sem mislila,da je samski,vsaj zdel se je tako.Zaljubila sem se vanj.Vem da to ni bilo prav ampak žal se je tako zgodilo.Ta pa je imel kar naprej neke skrivnosti,ki jih ni hotel razkriti.Sčasoma sem spoznala,da nisem edina,te obstoječe stranske zveze so me prizadele kljub temu,da mi je ta dal občutek da sem edina.Zanj sem tvegala mnogo on mi je ponudil zgolj seks in druženje za urico ali dve ,boljših idej v glavi nikoli ni imel.Z leti sem spoznala,da imam zelo zapacane oči in da ta s pridom izkorišča mojo ljubezen in da je že davno ugotovil,da to lahko počne in bom prišla nazaj čeprav mi tega nikoli ni rekel v obraz.Pred dvema mesecema pa mi je počil film.Ko sem bila pri njem ga je nekdo poklical glas je bil ženski in zopet je vse utajil,da to ni res in ni res.tudi na vprašanje kdo je klicatelj ni hotel odgovoriti ampak je pred menoj pobrisal iz telefona klic.Izrekla sem nekaj zelo ostrih besed katerih se malo tudi sramujem ampak prišlo je do roba,opažam pa da temu človeku vse prav pride in me z molkom povsej verjetnosti izsiljuje za izrečeno.Pišem zato,ker me nenehno spremlja občutek,da jaz nekaj ne počnem prav,da sem kriva in da je njemu z mano težko čeprav je najbrž obratno in imam opravka z zelo nesramnim človek,ki se skriva za masko lepega vedenja.Kako si dopovedati,da ta človek ni zame in da je karakterno v resnici pokvarjen?
Default avatar

houk.

Gabi 35[b je napisal/a:
]Kot poročena ženska[/b] sem spoznala pred leti moškega za katerega sem mislila,da je samski,vsaj zdel se je tako.Zaljubila sem se vanj.Vem da to ni bilo prav ampak žal se je tako zgodilo.Ta pa je imel kar naprej neke skrivnosti,ki jih ni hotel razkriti.Sčasoma sem spoznala,da nisem edina,te obstoječe stranske zveze so me prizadele kljub temu,da mi je ta dal občutek da sem edina.Zanj sem tvegala mnogo on mi je ponudil zgolj seks in druženje za urico ali dve ,boljših idej v glavi nikoli ni imel.Z leti sem spoznala,da imam zelo zapacane oči in da ta s pridom izkorišča mojo ljubezen in da je že davno ugotovil,da to lahko počne in bom prišla nazaj čeprav mi tega nikoli ni rekel v obraz.Pred dvema mesecema pa mi je počil film.Ko sem bila pri njem ga je nekdo poklical glas je bil ženski in zopet je vse utajil,da to ni res in ni res.tudi na vprašanje kdo je klicatelj ni hotel odgovoriti ampak je pred menoj pobrisal iz telefona klic.Izrekla sem nekaj zelo ostrih besed katerih se malo tudi sramujem ampak prišlo je do roba,opažam pa da temu človeku vse prav pride in me z molkom povsej verjetnosti izsiljuje za izrečeno.Pišem zato,ker me nenehno spremlja občutek,da jaz nekaj ne počnem prav,da sem kriva in da je njemu z mano težko čeprav je najbrž obratno in imam opravka z zelo nesramnim človek,ki se skriva za masko lepega vedenja.Kako si dopovedati,da ta človek ni zame in da je karakterno v resnici pokvarjen?
Odgovor na zadnje vprašanje; Kako si dopovedati,da ta človek ni zame in da je karakterno v resnici pokvarjen?, se glasi, dvopičje, :

Tako, da najprej sama sebi priznaš, da poseduješ to, kar pripisuješ svojemu pofuklju, to je, "karakterno" pokvarjenost. :-) V drugi fazi spremeni sebe, to je, odpravi svojo "karakterno" pokvarjenost. Verjetno te potem kot "srečno" poročeno žensko ali morda čez čas celo "srečno" ločeno :-) karakterno pokvarjeni pofuklji, naj si bodo poročeni ali samski, ne bodo zanimali, saj le podobno privlači podobno, to je, "karakterne" pokvarjenke pokvarjence in obratno. :-)

Obrazložitev:
To, kar te moti na drugih, je v resnici to, kar je v tebi sami in te moti na tebi sami (Debie Ford, Temna stran iskalcev svetlobe).

Lep pozdrav
marinec
Default avatar

rebeeka

HOUK...izražanje imaš na nuli v nobeno pomoč ji nisi tko kot pa tist njen ****** ne....
Default avatar

vse se vrača vse se plača

Gabi 35 je napisal/a:
se je tako zgodilo
Tipično opravičevanje varalic: se je zgodilo! Ja, kar tako se zgodi, ane?

Nimam sočustvovanja s takšnimi osebami. Ti ga kljub temu, da imaš moža, serješ z drugim. On pač še serje z drugimi medtem ko serje s tabo. A mu lahko zameriš? Niti ne. Oba sta moralno pokvarjena in to je to. Gliha vkup štriha.
Zdaj se ti delaš eno veliko ubogo žrtev.
Default avatar

houk.

rebeeka je napisal/a:
HOUK...izražanje imaš na nuli v nobeno pomoč ji nisi tko kot pa tist njen ****** ne....
Če mojega izražanja TI ne doumeš, to ne pomeni, da je moje izražanje na nuli. Menim, da sem ji odgovoril natanko to, kar si zasluži, pri čemer me ne zanima, ali ji je to všeč ali ne, če sedaj to doume ali ne; enkrat bo že razumela, ko bo prišel pravi čas. Čeprav mislim, da bi ženska pri 35 letih že morala imeti sposobnost razumeti moje izražanje. :-) Če ga še ne razume, ga pa še bo in njeno nedojemanje ni moj problem.

Poleg tega mi je seveda jasno, da obstajajo funkcionalno nepismene ali polpismene osebe, ki v enem stavku niso sposobne postaviti pravilno niti tistih par vejic ali pik, da ne govorimo o čem več in take potem sodijo o sposobnosti izražanja drugih. :-) Obrazložitev: to, kar vidite posebnega na drugih, to so vaši skriti talenti. ( Vir Debie Ford, Temna stran iskalcev svetlobe). Svetujem ti delo na tvojih javnosti še skritih talentih :-), za začetek ponovitev pravopisa in svetujem ti branje, branje in še enkrat branje, da boš znal(a) svoje izražanje dvignila z nule. :-)

Lep pozdrav
marinec
Default avatar

Petr

Kok pa eni noste sovraštva in živčnosti u seb.Houk tebe je pa morala ena frača ful zjebat u lajfu,stari.Mogoč pa ti sebe tu not vidiš.A ne vidiš,da je ženska zaljubljena u tipa,ki ji nič ne nud?
Default avatar

tekmovalkaa

Pred leti sem tudi jaz naletela na takega, le da sem bila samska. Tudi on se mi je predstavil kot samski, v resnici je živel z žensko in ta ženska je bila celo noseča.

Imel je še vzporedno z nama tretjo občasno ljubico, poročeno žensko, ki je bila čisto mahnjena nanj, on pa se je dobesedno norca delal iz nje in jo izkoriščal. No, tudi ona ni bila ravno biser in je imela kar nekaj masla na glavi. Nazadnje se je ta gospod poročil s četrto, ki jo redno pretepa in maltretira, tako da se je njen otrok od prej odselil k očetu, ker ni več mogel gledati tega. Tip ima sicer še pet svojih otrok, za katere ne skrbi, razen z minimalno preživnino, pa še temu se izogiba, če se le lahko.
Poleg nasilništva ima za seboj tudi psihiatrično zdravljenje in po vsem, kar danes vem o njem, je navaden sociopat.
Malo me spominja na tega tvojega janeza. Ne biksaj ga, izstopi iz igre, dokler še lahko. Jaz sem vesela, da me pusti pri miru, ne morem verjet, da je bila njegova sedanja žena tako nora.
Ne bom ti niti moralizirala o varanju, to ti bodo drugi, mene zdaj skrbi za tvoje duševno in telesno zdravje. Vse igre niso nedolžne in izgubiš lahko veliko več kot "samo" svoj zakon.
Default avatar

houk.

Petr je napisal/a:
Kok pa eni noste sovraštva in živčnosti u seb.Houk tebe je pa morala ena frača ful zjebat u lajfu,stari.Mogoč pa ti sebe tu not vidiš.A ne vidiš,da je ženska zaljubljena u tipa,ki ji nič ne nud?
Lepo prosim, brez pripisovanja nečesa, česar ni v mojem pisanju.
Moje mnjenje je nevtralno, neobsojajoče, brez sovraštva do kogarkoli ali česarkoli, brez živčnosti :-), takorekoč napisano v zenu, med srebanjem kave. :-).

Ne mislim diskutirati tule in s tabo o poročenih ženskah, ki so zaljubljene v vse druge, le v svojega partnerja ne, dokler iščejo one in njihovi zagovorniki na monu :-) napake v vsem in vseh okrog sebe, le v sebi ne. Imej se zato tudi ti skrajno prisrčno lepo in uživaj še naprej v prepričanju o tem, kako neki poročeni osebi nek njen pofukelj nič ne nudi in kaj je nekaj narobe z njim, z mano, ki povem brez dlake na jeziku, kar mislim o problematiki in s preostalim celim svetom, le z njo in s tabo - je pa vse v najlepšem redu. :-)

Lep pozdrav
marinec
Default avatar

Marko

Gabi 35 je napisal/a:
Pišem zato,ker me nenehno spremlja občutek,da jaz nekaj ne počnem prav,da sem kriva in da je njemu z mano težko čeprav je najbrž obratno in imam opravka z zelo nesramnim človek,ki se skriva za masko lepega vedenja.Kako si dopovedati,da ta človek ni zame in da je karakterno v resnici pokvarjen?
Imaš zelo dober občutek, vsaj kar se tiče tega prav/narobe. Namreč, si poročena ženska in zvestobo si obljubila enemu, serješ ga pa z drugim.
To, da pa je njemu težko s teboj, pa prav tako drži, ker ti bi morala biti naivno tiho in služiti njegovim potrebam, brez da se pritožuješ, kaj šele dvomiš v njegovo zvestobo. A tebi ne bi bilo težko z nekom, če bi ga želela nekaj nategniti, ta pa bi začel dvomiti, da ga nateguješ?
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

23456

rebeeka je napisal/a:
HOUK...izražanje imaš na nuli v nobeno pomoč ji nisi tko kot pa tist njen ****** ne....
Izraža se čisto razumljivo.
Me pa zanima v kakšno pomoč bi ji lahko bil? Poročeni žensk, ki že leta vara svojega moža in se zdaj piizdi čez svojega pokvarjenega ljubimca. Ki je sirotica ljubosumna, ker jaha še druge. Ki se ji je aferica "kar zgodila" ( kot, da je to možno) in s tem zanika vsako odgovornost za svoje odločtve.
Takšna ženska se mora najprej zavedat, da je sama ena navadna lažnjivka in varalica in čisto nič drugačna od svojega ljubčka, zato v resnici ne razumem, zakaj toliko udrihaš čez njega, če si pa sama enaka.
Default avatar

Marko

Ta zgodba je odličen primer, ko nas napake, ki jih najdemo pri drugih, motijo tako dolgo, dokler te iste napake ne odpravimo pri sebi. Zrcalo.
To je kot bi se tat razburjal nad tatovi, češ kako so pokvarjeni. :))
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

Tadejka

Avtorica,kaj pišeš sem gor in sprašuješ enake varalice,ki bodo odšli naravnost iz službe k drugi?Pha ,lepo vas prosim no a pri vas in z vami je pa vse v najlepšem redu?koliko vas pa vara svoje partnerje.Houk....verjetno že ves čas polovico življenja piješ kavo sam...
Default avatar

tekmovalkaa

Tadejka je napisal/a:
Avtorica,kaj pišeš sem gor in sprašuješ enake varalice,ki bodo odšli naravnost iz službe k drugi?Pha ,lepo vas prosim no a pri vas in z vami je pa vse v najlepšem redu?koliko vas pa vara svoje partnerje.Houk....verjetno že ves čas polovico življenja piješ kavo sam...
Saj smo dojeli, da ti marinec ni pri srcu, ni ti treba zdaj pod različnimi nicki ponavljati eno in isto.
Default avatar

Marko

Tadejka je napisal/a:
Avtorica,kaj pišeš sem gor in sprašuješ enake varalice,ki bodo odšli naravnost iz službe k drugi?Pha ,lepo vas prosim no a pri vas in z vami je pa vse v najlepšem redu?koliko vas pa vara svoje partnerje.Houk....verjetno že ves čas polovico življenja piješ kavo sam...
Najprej cel forum obsodiš, da varajo (čeprav verjetno nobenega ne poznaš), potem pa jih še vprašaš, če so krivi? Ti pa si poštena. :))
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

I T 33

No,no na pretiravajte.Torej če je ona poročena pa lahko on počne z njo kot s smetjo?Iz opisanega se vidi da je njegov karakter O,O.Ma poznam take tipe,ja.
Default avatar

Boom

Marko je napisal/a:
Ta zgodba je odličen primer, ko nas napake, ki jih najdemo pri drugih, motijo tako dolgo, dokler te iste napake ne odpravimo pri sebi. Zrcalo.
To je kot bi se tat razburjal nad tatovi, češ kako so pokvarjeni. :))
Bi to veljalo tudi za marsikateri odgovor na to zgodbo.
Default avatar

Marko

Boom je napisal/a:
Marko je napisal/a:
Ta zgodba je odličen primer, ko nas napake, ki jih najdemo pri drugih, motijo tako dolgo, dokler te iste napake ne odpravimo pri sebi. Zrcalo.
To je kot bi se tat razburjal nad tatovi, češ kako so pokvarjeni. :))
Bi to veljalo tudi za marsikateri odgovor na to zgodbo.
Kaj pa vem, mogoče, vendar to avtoričinega problema ne rešuje in se ga sploh ne dotika.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

Boom

Marko je napisal/a:
Boom je napisal/a:
Marko je napisal/a:
Ta zgodba je odličen primer, ko nas napake, ki jih najdemo pri drugih, motijo tako dolgo, dokler te iste napake ne odpravimo pri sebi. Zrcalo.
To je kot bi se tat razburjal nad tatovi, češ kako so pokvarjeni. :))
Bi to veljalo tudi za marsikateri odgovor na to zgodbo.
Kaj pa vem, mogoče, vendar to avtoričinega problema ne rešuje in se ga sploh ne dotika.
Nekorektno je od avtorice, da se več ne oglasi vsaj toliko, da se ti zahvali, ker si ji pomagal rešit problem.
Default avatar

Marko

Boom je napisal/a:
Marko je napisal/a:
Boom je napisal/a:

Bi to veljalo tudi za marsikateri odgovor na to zgodbo.
Kaj pa vem, mogoče, vendar to avtoričinega problema ne rešuje in se ga sploh ne dotika.
Nekorektno je od avtorice, da se več ne oglasi vsaj toliko, da se ti zahvali, ker si ji pomagal rešit problem.
Kako pa veš, da ga je že rešila? Dvomim, da sem tako dober. :)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

???????!

Marko je napisal/a:
Boom je napisal/a:
Marko je napisal/a:
Kaj pa vem, mogoče, vendar to avtoričinega problema ne rešuje in se ga sploh ne dotika.
Nekorektno je od avtorice, da se več ne oglasi vsaj toliko, da se ti zahvali, ker si ji pomagal rešit problem.
Kako pa veš, da ga je že rešila? Dvomim, da sem tako dober. :)
nisi zakapiral?

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Supervizant telesne psihoterapije Core Energetics, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek