Starševski čvek

Migrena-Ko ne pomaga nobeno zdravilo več.. ali pač?

Default avatar
Dan
Vem, da to ni zdravniški forum, ampak vseeno, zdravniki ti tko al tko predpisujejo same kemikalije, ki pa ne zaležejo. Star sem 20 let in že kakšna 3 leta imam migreno (ni blo čudno, da sem jo dobil-dednost). Nimam sicer rednih napadov, ampak, ko jo imam dobesedno umiram, pa sam dobro prenašam bolečine. Pojavljajo pa se mi vedno v stresnih obdobjih (kot vsem) najbolj, ko imam izpite na faxu in podobne zadeve. Za maturo sem jo imel 3x in komaj zdelal, ampak hvalabogu sem imel razumljive profesorje. Zdaj sem na faxu in te zadeve postajajo čedalje bolj ubijalske, kaj bo šele, ko bo služba in druge skrbi. Če bi se z macolo po gravi udrihal bi po moje manj bolelo :( . In nič mi ne pomaga ne preklemani Nalgesin forte niti Imigran. Zadeva me popolnoma onesposobi, zmatran pa sem kot vol, ko gre mimo (in tečem maratone) Če kdo slučajno ve za kakšno zadevo, ki bi lahko pomagala, pa ti je dohtarji ne povejo... nisem edini s tem problemom, ampak, zadeva mi resno zmanjšuje kakovost življenja in 2-dnevni napadi so res hudičeva kazen za stres. Hvala vnaprej
Default avatar
reci v lekarni za kafetin, pa ob napadu dva vzemi. glede na to da nimaš pre pogosto napadov, ne bo dolgoročne odvisnosti.
Default avatar
Pri meni je bilo tako,da so me migrene unesposobile ponvadi 3krat mesecno za tri dni.Pomgal ni nic.Sem pa takoj,ko sem zacutila slabost in zejo vedela kaj sledi in sm vzela nalgesin 550 ali naprosyn in dva lekadol cez. (in tako vsakih 12ur)Vcasih je prijelo vcasih ni.Druga zdrqvila prav za migreno so pomagala na zacetku potem ne vec.No ko sm mislila,da sem si zjebala zelodec in crevesje me je zdravnik zaradi razlicnih tezav vrgel na brezglutensko dieti.Od takrat ni duha ne sluha o migreni (2 leti) in res upam,da tako ostane!Sem poiskusila tudi z akupunkturo (je zadevo omilila vsaj za nekaj casa, a se je vse vracalo nazaj).Taka je moja izkusnja.Grozno je, vem.
Default avatar
Vsak dan popij liter ingverjevega čaja (iz nastrganega svežega ingverja), noter dodaj še žlico kurkume v prahu. Še bolje bi bila sveža, če jo dobiš. To se pije preventivno. Jaz odkar to delam, nimam nobene migrene več že eno leto. Tudi bolečine v kolenih, ki so bile neznosne, so čudežno izginile. Probaj, mogoče ti bo pomagalo.
Default avatar
Pomaga edino to: zaspati/umiriti se v popolnoma temnem in mirnem prostoru.
Migrena je problem bolj brihtnih ljudi, tako spec.pravijo.
Default avatar
HudoZelo je napisal/a:
To tudi delam, ker mi ne preostane drugega... sam ponavadi ne zaspim oz. ne morem zaspat, če pa zaspim me pa takoj zbudi nazaj :( Drgač bi se že še dalo
Default avatar
dovolj tekočine(vode), pomaga,.... neha ko neha :-(
Default avatar
Tudi jaz sem imela migreno. Ukinila sem: sladkor, gluten, škrob. Konec migren! Po cca nesecu je zginilo in drži. Zdaj dobre pol leta. Prej sem vsak mesec imela vsaj enkrat po tri dni drame.
Default avatar
Jaz trpim ze 32 let,napadi so se zaceli ze ko sem imela 12 let. Zraven imam tudi tenzijske glavobole,akupunktura ni pomagala,prav tako ne bioenergetik,h homeopatu nisem sla ker nimam denarja. Ko je najhuje vzamem imigran in kombiniran prasek skupaj,pa lezat. Na celu imam mokro ruto,saj mi glava kar gori. Da jr hladno jo dam v frizer za par minut. Zaradi tele mokre rute nimam po celu nic gub,ker je ves cas na mokrem. Pazila na hrano pa nic bolje. Migreno imamo v druzini. Cakam meno in upam da bo potem bolje,vsaj moja mama ni imela tako pogostih glavobolov. Vcasih tudi bruham. Se pa tudi jaz dan po migreni pocutim kot da bi me povozil vlak.
Default avatar
kaj pa oci, mogoce slabo vidis ali imas oci preobcutljive na svetlobo?

Meni je vcasih pomagalo, da sem takoj, ko sem opazila, da bo migrena, vzela 2 nalgasina in spat v temo in tisino, ce mi je ratalo spat vsaj 8 ur je slo, drugace pa spet nalgadin. Vcadih pa ni pomagalo nic. Sedaj jo imam le se zelo redko.
Default avatar
Moja zlata tašča je imela tudi precej hude napade migrene. Predlagala sem ji, naj si uredi zobovje in od takrat naprej nikoli nobenega napada več. So ji pa vstavili tri implantante.
Default avatar
Med migreno se baje prebava zelo upocasni in tablete se ne absorbirajo tako kot ponavadi. Zato jaz jemljem Imigran sprej za v nos (ne vem, ali se dobi v Sloveniji), ki je kot cudez in po eni uri migrena popolnoma izgine (do naslednjega jutra, ko ponovim vajo). Ali pa 1000mg aspirina s kodeinom (ta kombinacija se tudi ne dobi pri nas, poskusi cez mejo). Na zalost meni nic drugega ne pomaga kot kemija. Brala sem tudi o 600mg magneziju na dan, vendar se ucinek pozna sele cez nekaj mesecev. Magnezij omenja kar nekaj knjig o migreni in baje v US po urgencah dajejo kar intravenozno kot prvo pomoc.
Default avatar
Jaz sem imela tudi migrene, ampak ko mi je zobar spulil modrostne zobe, so cudezno izginile. Pocutim se kot prerojena.
Default avatar
Lorealkaa je napisal/a:
Pred migreno me svetloba ne moti, ko pa udari pa bog ne daj, da mi posveti kaj v oči. Že tko mi obrača želodec za znoret da zbruham še tisto, kar popijem. Se mi pa pred napadom pojavijo znaki ja. Tišči me glava in postanem depresiven na nek način, brez volje, nč, apetit me mine... Sem probal tudi to, da ko sem začutil, da bo vzel tableto in šel spat ma ni pomagalo... :(
Default avatar
Zelo dobro poznam peklensko migreno!bruhanje,lezanje,vsak zvok je nepopisen..takrat si zelim zamenjati magari za odprto gangreno na nogi,samo da bi v glavi nehalo butat..mi jo imamo v druzini in me spremlja ze od najstniskih let.tako da te zelo razumem.
Meni najbolj pomaga tableta Relpax,ce ne prime dobro,si dam pa se Ketonal svecko.ampak Relpax vzamem res takoj,ko zacutim da se zacenja.to je bistveno-ne pustim,da se razboli.
Sicer pa tudi pijem ingverjev caj,ampak se mi zdi,da vcasih (ksn zoprn dezeven dan) prov nic ne pomaga.
Default avatar
[hr]
Aja,pa pomaga,ce si masiras celo in sence s tigrovo mastjo
Default avatar
NIč alkohola, nič sladkorja, veliiiiko vode. Tema, tišina, spročanje, sprehodi. In tablete tisti trenutek, ko začutiš, da se začenja. Niti sekunde odlašat.
Default avatar
Aja,pa razni lekadoli,nalgesini..to meni nic ne pomaga.to se mi zdi kot da bi nekomu,ki ima zlom kosti,ponudil hansaplast.bullshit,dej mi neki mocnega,kaksen lekadol!:-)
Default avatar
mogoce bi bilo pametno tudi en pregled pri optiku dati skozi.
Default avatar
Homeopati delajo čudeže. Preverjeno.