Forum.Over.Net

Starševski čvek

Nemčija profitirala zaradi grške krize

Default avatar

za 100 milijard!

Kadar so bili finančni trgi soočeni z negativnimi novicami glede Grčije, so se obresti na nemške dolžniške papirje znižale, kadar so bile novice pozitivne, so zrasle, ker Nemčija velja za varno državo.
Nemčija je prihranila 100 milijard evrov.

http://www.zurnal24.si/grski-dolg-grska ... nek-254779

Tole mučno nategovanje Grčije se je Nemčiji še kako splačalo. Tako bi lahko zdaj Nemčija brez škode zase Grkom posodila 86 milijard evrov, a najbrž bomo ta denar prispevale druge države.

Vi pa obsojate Grčijo in ne vidite, kako elitnim državam koristi kriza perifernih, zato jih potiskajo v kot. Pišem v množini, ker so se z Grčijo okoristile tudi nekatere druge države in ker po Grčiji podoben scenarij čaka tudi nas.
Default avatar

jamrači na kvadrat

in kdaj bo ljudem jasno, da jamranje ne bo nič koristilo, ampak je treba pljunit v roke in delat. Je pa javkanje ceneje in nič se človek ne pretegne.
Default avatar

doba izkoriščanja

jamrači na kvadrat je napisal/a:
Seveda, sužnji delajo, elita pa pobira dobiček! Menda ne misliš, da se danes lahko kdo z delom izvleče iz krempljev finančnih kapitalistov?
Default avatar

miha ga piha

Hudobni kapitalisti so Grke in Slovence s pištolo na sencih prisilili v eksponencialno zadolževanje ter življenje preko lastnih zmožnosti.
Default avatar

Monovska modrost

Tudi nihče nikogar z orožjem ne sili, da plačuje davke državi, pa vseeno vsi jamrate.
Default avatar

lukec prismukec

Monovska modrost je napisal/a:
Oboroženi cariniki morda?
Default avatar

mehanik1

pride grk v nemčijo in francijo in vpraša za posojilo.....bankirji razmislijo, vprašajo ali je grk že zapufan in koliko, grk nekaj muti in ne pove direkt, da ima pufa že čez glavo in bi moral že ledvice prodajat, da bi vse odplačal, ampak grk samozavestno trdi, da "no problem", vse bo vrnil, plačal z obrestmi itd....izobraženi nemški bankirji mu verjamejo, nič ne preverjajo garancij in zavarovanj, saj vedo da tudi če zajebejo, bo že Eu zrihtala.. Grk dobi novce in veselo pije kolado v senčki.....ko je treba vrnit pufe, se nekaj izmotava itd...Nemški bankirji malce zacvikajo, da jih je grk malce okrog prinesel, bojijo se za svoje stolčke in % dobička, zato pritisnejo na svoje politike, da začnejo lobirati v bruslju, da je treba pomagat grčiji itd....Nemčiji to uspe in cela evropa skupaj z najrevnejšemi pomaga reševati uboge Grke in jim posojat denar, da bodo lahko vrnilil svoj puf....Denarja pa grki niti ne vidijo ampak gre kar direktno nemškim bankirjem. Na tak način nemški bankirji zaprejo svoja posojila, si razdelijo dobiček, nemčija je še naprej uspešna država, grki so zmanjšali svoj puf, vsa ostala evropa pa je na tak način sebe zapufala.
končni rezultat.....viden je samo v nemških bankah....in se kaže v tem, da oni nimajo težav in imajo dobiček, so stabilne....vsi mi ki smo se za pomoč nemškim bankam zapufali, pa dajmo še naprej poslovat z nemčijo saj so oni najbolj stabilni....
pa razumi kdor more....

krivda za nastalo situacijo????
ali je kriv grk, ki je nekaj mutil pri najemanju posojila ali je kriv izobražen top bankir, ki je v lastnem pohlepu posodil denar?
grku smo v imenu demokracije in človečnosti vsi pomagali, nemški bankir pa tiho sedi v svojem fotelju, se smeje in si izplačuje dobiček.
ne glčede na vse je očitno glavna krivda na bankirju, ki ni preveril kreditne sposobnosti grka, temveč ga je vodil ssmo svoj pohlep......odgovrajal pa ne bikoli za svoje početje....jebeš tako evropo, demokracijo, solidarnost itd...
Default avatar

jamrači na kvadrat

doba izkoriščanja je napisal/a:
kje pa izvlekel te bo kvečjemu kakšen nov titej... taki kot si ti, v resnici hrepenite po korobaču, samo to vam manjka
Default avatar

megaboy

mehanik1 je napisal/a:

Tule si zgrešil.
Tudi nemški bankir je točno vedel, da tajkunski grk ne bo sposoben vrniti posojila z bogatimi obrestmi, oba sta točno vedela, da bo grčija potem dokapitalizirala banke (plačala grška raja) in ko bo pa še tega zmanjkalo sta točno vedela da bo pa posodila ostala Evropa. Tako je nemški bankir lepo zaslužil, tajkunski grk se je lepo pogrel, grški ljudje (pa tudi mi ki smo posodili) pa najebali. In isto čaka Slovenijo. Tisti, ki jemljejo kredite, tajkuni se bodo lepo pogreli, mi bomo pa gagali in plačevali.

Ko je Igor dobil kredit, je banka točno vedela, da ga ne bo vrnil, in bo potem država (davkoplačevalci) plačali puf. Igor je pa ta denar petkrat obrnil, da se je izgubila sled, končal pa jenekje v davčni oazi. Kdo je pa tu kriv? Mi, ki bomo vse to plačali
Default avatar

ne razumete

mehanik1 je napisal/a:
Krivda? Dajte si že dopovedati, da je grška kriza v interesu elitnih držav in da so Grkom leta 2010 z veseljem posodili denar, da so rešili nemške in francoske banke. Elita pač dobro živi zaradi Grkov.
Default avatar

hm,

miha ga piha je napisal/a:
očitni si tlele gor eden od redkih, ki ne nosijo glave na vratu samo zaradi frizure...
Default avatar

prav imaš

megaboy je napisal/a:
Res je! Le redki se tega zavedamo, zato tega scenarija ne moremo preprečiti.
Default avatar

goffd

Članek je totalno skropucalo. Kolikor berem, je Nemčija profitirala s tem, ker se zadolžuje ceneje kot druge države ZARADI KRIZE. A ni kriza prišla iz ZDA???? Kakšno zvezo ima zdaj Grčija s tem, da se lahko Nemčija ceneje zadolžuje, ker pač velja za varno državo?
Default avatar

hm,

megaboy je napisal/a:

misliš, da je kramar tako neumen, da bi mu dal tak "kredit", če mu ne bi drnovšek naročil kako mora delat, če hoče dobit tisti milijonček odpravnine?