Starševski čvek

Temni madež nad zgornjo ustnico-pigment-posledica ipl laserja

Default avatar
Pozdravljeni,
po trajnem odstranjevanju dlačic z ipl laserjem nad zgornjo ustnico se mi je sedaj naredil temni madež.Točno tam,kjer je nastavila laser je temna koža.Zelo vidno!Še slabše kot imeti brčice.
Sprašujem ali obstaja kaj,kar bi res odpravilo ta madež.Večkrat si naredim zvečer masko iz kurkume in meda,včasih dodam vitamin C v prahu in sodo bikarbono.Kupila sem si tudi eno kremo od nivea proti pigmentaciji(z njo se namažem zjutraj).Mažem se tudi z otroško kremo za sončenje s faktorjem 50.
Stanje pa ni nič izboljšano.Madež me zelo moti.Še bolj pa me moti,ko vidim ljudi,da me med pogovorom gledajo v ,,brke,,.Prosim za kakšen koristen nasvet.
Hvala!
Default avatar
Cosmelan- dobiš ga v sanatoriju Rožna dolina, oddelek estetska kirurgija. Zelo drago, ampak verjetno bi pomagalo. Vse to, kar ti počneš, s kremicami kupljenimi v drogeriji, je blažev žegen:(
Default avatar
Ja,sem tudi že gledala za Cosmelan.Ampak je res zelo drago,trenutno si tega ne morem privoščiti.Na kremice res nič ne dam,samo to sem si kupila,ki malo,res zelo malo prekrije madež.Je kot da bi imela malo pudra v sebi.
Pudram se pa drugače nerada.Najraje naravni izgled obraza.
Default avatar
Zdaj veliko berem o teh pigmentih in malazmah.Bom naredila doktorat.:)
Pa sem mislila,če je katera preizkusila kaj doma narejenega.Tako kot je recimo ta maska,ki si jo sama delam.In da je seveda dober učinek.
Default avatar
limona? Sirotka? mazanje s tem.

Sicer pa prosim povej, kakšen laser je to bil in kje? Si sama delala? Je bilo profesionalno? Lahko tožiš? Zahtevaš lasersko odstranjevanje pigmentacije?
Lahko jim poveš, da jih boš javno objavila.
Saj pa niso to heci. Jaz bi tudi šla na lasersko odstranjevanje dlak, ampak po prebranem? Da te potem takole "iznakazijo" (saj z laserjem se bo najbrž dalo odpravit). So bila kje napisana ta tveganja? Si bila obveščena o njih? Si kaj podpisala?

Ne se kar pustit. Tole se ne bi smelo zgodit in se ti je. Stopi še enkrat do njih. Upam, da vsaj nisi plačala še potem za tole.
Default avatar
BRČICA je napisal/a:
Pozdravljeni,

tudi meni se je po odstranjevanju z ipl laserjem nad zgornjo ustnico pojavil temen madež. V drugem salonu sem dobila namig, da je do nastanka madeža prišlo mogoče zaradi poškodbe kože ali pa neustrezne nege, namreč v tem času sem bila še na negi obraza (encimski piling) in premalo vmesnega časa med tretmajema. Kot sredstvo za odstranitev madeža se priporoča C vitamin, torej čista oblika, je pa to dolgotrajen proces. Ali pa laser, torej če še nadaljujete s tretmaji ipl, bi madež naj počasi bledel, pri meni je tako.

L.P.
Default avatar
Pri melazmi ne pomaga nobena krema. Koža je poškodovana in to ne le površinsko, zato so kreme blažev žegen. Tudi z belilno kremo Cosmelan boste dosegle le kratkotrajni učinek, (dokler ne boste šle za 5 min na sonce), ker že najmanjša doza UV žarkov spet potemni poškodovano kožo. In ne hodite na laserje h kozmetičarkam, temveč k dermatologom!
Default avatar
Kaj pa, če bi šla enkrat v Rogaško, kjer imajo super dermatologe.Mislim, da imajo ambulanto tudi v Mariboru. Malo poguglaj in boš hitro našla. Meni je tista dr. v Kirurškem sanatoriju z laserjem precej poškodovala kožo, tako da ti tam laserja ne priporočam. Za Cosmelan se pa tudi poskusi zmenit. Po spletu si ne bi upala nabavljat, ker ne veš, kaj dobiš. Pa tudi maske mogoče ne rabiš, ampak samo kremico. Tale reč je zunaj cenejša, pri nas je res ekstremno drago. Če poznaš kakšnega zdravnika, ti ga ( mogoče) lahko naroči direktno od dobavitelja. Mislim, da so Mesoestetica, nekaj takega. Drugače so dobri tudi v dermatološkem centru na Parmovi in znajo delat z laserjem. Od kremic v prosti prodaji so pa zelo fajn posvetlitvene veganske kremice iz trgovinice Orca v Ljubljani, blizu RTV. Na bazi c vitamina, kojic kisline. Meni so všeč, pa tudi dobro znajo svetovati. Pa dobro opravi;)
Default avatar
Kaj pa?
To sem šla v kozmetični salon v LJ,za katerega sem preko kuponko.si kupila bon za ipl odstranjevanje dlačic za 100€ v vrednosti 1000€.Tega bona nisem niti polovico obiskov obiskala,ker se mi enostavno ni dalo vozit iz CE v LJ.In hvala bogu,da nisem.Kakšna bi bila šele potem?Podpisala sem pa res papir,ki je opisoval nadaljna navodila(mazanje z Bpantenom in sončno kremo z najvišjim faktorjem ter izogibanje direktnemu sončenju)Sem pa šla nazaj k njim,da sem pokazala kaj so mi naredili.Potem mi je šefica dala gor neko kislino zaradi katere sem drugi dan dobila krastico.In dobila sem še drug datum za obisk,katerega pa spet nisem obiskala,ker si enostavno nisem več upala.Strah me je bilo,da bo še slabše.

Podobno
Ja,uporabljam čisti vitamin C v prahu oz. majhnih zrncih.Tebi je torej madež zbledel???


No,uglavnem o odstranjevanju pigmentacije oz.madežev sem brala,da bi naj najbolj pomagalo zamrzovanje z dušikom,uporaba cosmelana,lasersko odstranjevanje pigmentov,...vse kar drago.Prej so mi šle brke na živce in sem končno zbrala denar za kao pomoč zdaj pa moram zbirat denar za popravek škode,ki je nastala,brke še pa vedno rastejo.In sem povrh vsega še jezna,ko hudič.Prav res razmišljam,da bi jo tožila za to kar je naredila toda denar mi ne bo prav nič pomagal,če bom jaz še vedno ostala takšna.
Default avatar
BRČICA je napisal/a:
Madež še ni čisto zbledel, je pa malo bolje, tako da upam, da bo po nadaljnih tretmajih še bolje.

Lp
Default avatar
Je katera,ki ima izkušnje s tem ali pa kakšen nasvet kaj naprej?
Default avatar
Pozdrav,
zdaj sem si pa delala z raztopljenim v vodi čistim vitaminom C in sem dobila mehurčke.Kako pogosto si pa lahko to pripravljam?
Default avatar
@ avtorica;
ta madež bi morala bolje opisati, morda bi moral videti celo slikico! Ali je to obroba, nekako utis ohišja ali je to res bolj posledica svetlobe. Veliko teh primerov sem videl ob delu pri IPL (pa to ni LASER!! - to je bliskovca kot fotoaparat.)

1. Znižaj nastavitve na napravi; bolje 2x usekat z nižjo nastavitvijo kot 1x visoko. Hladno okolje; ne delaj tega "pregretem vlažnem okolju"!
2. Napravo ne pritisni močno na kožo; s tem povzročiš, da se koža premakne bližje svetlobi in učinek je moćnejši,
3. Dobro imej očiščeno kožo; BREZ VODE, VLAGE ali drugih dodatkov. Ne delaj tega takoj po tuširanju; počakaj ne vem "15min".

Ok sedaj pa koža;
- če je površinski vpliv, potem piling pomaga; nekako skupaj s mastno kremo ala "48" - afrodita tut dela dobr mimogrede. Pa Dove je boljš sam ni tako "marketing" fint.
- če je globinski vpliv, kar dvomim, potem obstajajo metode odstranjevanja povrhnice nekako kot odstranitev "oziljkov" in odstranjevanje posledic operacij.

Vedi pa, VSI SE STARAMO, bodi zadovoljna kakršna si!
... če je ženska enkrat tih, si ga najebal!
Default avatar
BRČICA je napisal/a:

Vitamin C je askorbinska kislina, soda bikarbona pa je baza. To ne gre skupaj. Soda bi bila dovolj, c vitamin pa raje zaužij, je bolj koristen tako.