kokosovo mleko
Kokosovo mleko je izraz, ki se uporablja za tekočino iz zmletega mesa kosa. Je res izjema v rastlinskem svetu, ampak je uveljavljen izraz.
Ostalo so pa res napitki – rižev, sojin, mandljev itd. Obstajajo tudi kokosovi napitki, ampak ti so iz zredčenega kokosovega mleka.[/quote]
Ojoj, seveda sem mislila zmleto meso KOKOSA. Kakšen zatipk. 🙁
jao kaki gastronomi
kokosovo mleko je zelo mastno in se uporablja za omake pri kuhanju.
ko je enkrat odprto, raje porabi v dnevu ali dveh, hrani v hladilniku, to ne drži dolgo več potem
jaz ga recimo uporabljam za curry omake in podobne zadeve
piščanca narežem na kocke, začinim z ingverjem in papriko, prepražim, nato pa vse skup zalijem s kokosovim mlekom in kuham še kakšnih 15 minut. solim. pride zelo okusna omaka.
je pa definitivno kokosovo mleko in ne kak napitek 🙂
pa tudi namesto kravjega mleka ga ne bi uporabljala….
prej smetane
[img]http://goldenstartrading.com/img/products/coconut_milk.jpg[/img]
Tudi jaz ga uporabljam za omake, tako kot je že zgoraj napisano. Najpogosteje za piščančji curry. Na čebuli prepražim piščanca (ponavadi stegna narezana na drobne koščke), začinim (sol, poper, curry), zalijem s kokosovim mlekom. Tik pred koncem dodam narezano baby koruzo in pest mletih mandljev. Zraven ponudim riž, riževe rezance, njoke, ….
Vedno pa porabim celo pločevinko kokosovega mleka, tako da ne vem kako dolgo je odprta pločevinka še dobra.