Starševski čvek

citroen/peugeot 1.6 bencinski motor

Default avatar
Zdravo.

Menjati bo treba avto im ker letno ne delamo vec kot 15000 km se nam dieselski motor ne splaca. Letos prihajajo euro6, ki so drugacni od euro5. Vem da nima smisla sprasevat o zadovoljstvu euro6 bencinskega 1.6 motorjs,me pa zanima kako se vam obnese euro5 1.6 bencinski motor. Kolikor vidim so ti redki in ne vem sl to pripisat temu da se ne obnesejo/pokvarljivi ali temu da so prodajalci tako "vsiljivi" z turbodiesli. Ravno zadnjic ko sem prodajalca sprasevala o bencinarju je kar preskocu in razlagal o akciji ki jo imajo za dieselski motor, bencinarja kot da ni.
Aja in pa kaksna je vasa poraba za kombinirano dinamicno voznjo?

In ce je se kak model cenovno tam tam , kjer lahko das tri sedeze v drugo vrsto mi prosim povejte.
Default avatar
Ne vemo koliko denarja se bo ulagalo, katere znamke ali avtomobil je ogledan. Na trgu je kar nekaj motorjev 1,6 ki so euro 5. Saj je ta standard uveden ze 7 let nazaj. Ce se kupuje nov avto, ga pocasi nadomesca euro6. Ti so vecinoma zdaj 1,4 in manj, s turbino. Atmosferski so 1,6 in vecinoma japonci se tega drzijo oziroma samo se pri njih lahko kupis. So pa 1,6 motorji zelo vzdrzljivi, ker naceloma znamke med seboj sposojajo ali razvijajo skupaj motorje. Primer motor odpeugeot 1,6 euro 5 si lahko istega dobil pri mini-ju ali pri bmw3, fiat in se ponekod.
Poraba je tam tam. Atmosferski motorji so postali leni zaradi euro5 in imajo omejen vbrizg. Motorji s turbino, teh problemov nimajo, vsaj zaenkrat. So pa euro6 bencinski motorji s turbino, dobili po novem dpf filter. Dizelasi euro6 po novem dva dpf filtra, torej vec moznosti da bo po nekaj letih menjat ta filter, ki ni poceni.

Malo vec podatkov, koliko se bo denarja dalo in kaj se tocno isce.
Default avatar
Ce pa se kupuje bencinar, pa kupite 1,4 s turbino euro5 motor, ni potrebe posegat po 1,6?
Ce se pa forda kupi, pa 1.0 euro5 dobite... Ali pa zelite tocno to kubikazo?
Default avatar
In kaj ima euro norma veze z avtom?A gre boljše ,če ima euro 6.Hehe
Default avatar
Več ko je novosti v motorjih, več ko je elektronike vklopljene in nekih turbin, večja je možnost da se kaj pokvari. Pa te okvare sploh niso poceni. Zato sam vedno prisegam na starejše verzije motorjev, čeprav imajo načeloma nekaj večjo porabo ob malo manj konjih.
Ponujanje dizlov pa je specialnost slovenskih prodajalcev, ki imajo dizlmanijo v krvi še iz osemdesetih let. Takrat je vsak hotel imeti dizel golfa, s katerim je delal letno silne kilometre, saj je bil edini avto pri hiši. Danes imajo pri hišah 2, 3 ali celo 4 avtomobile, od katerih dela vsak okoli 10.000 ali manj. Pri tako malo kilometrih pa je greh kupovati dizla. Zato folk pokupi več bencinarjev, pa prodajalcem dizli ostajajo. Sem imel sam iste težave. V bajti trije avtomobili, moj naredi letno 11.000. Pa so se vsi prodajalci na glavo postavljali, kakšne vse ugodnosti da mi dajo za dizla, ker da je tako strašno fajn. Ko sem jim zabrusil da niso sposobni za prodajalca, če nekomu s tako malo kilometrov rinejo dizla so vsi po vrsti priznali da jih v to silijo šefi, ker jih bremeni prevelika zaloga dizlov. Toliko o tem. Sam imam 1,6 euro5 že 4 leta. Brez vsakega problema. Ni pa to dirkaška mašina. Ampak ker nisem žrtev osebnih frustracij, mi dirkanje tako ali tako ne pride na misel.
Default avatar
Jaz mam bmw euro 3 motor in čisto mi je vseeno za ta euro.Vem samo,da špona tam do 240 na uro in se ne kvari kaj veliko.Eni pa kupujejo euro6 in s tem euro si lahko nos obrišejo ko pa avto nič ne velja
Default avatar
Tko. Denarno max 19 000 z ze nekaj spodobne opreme in barvo ob doplacilu k avto ni garaziran. Kaj imamo v ozjem izboru za vas ni pombno ker zelim vedet le izkusnje z omenjenim motorjem. O drugem avtu sva dobila kar nekaj mnenj. Poznam tud redne stroske obeh avtov in vem da za tako km ne rabimo diesla oz avta s turbino. Samo vzdrzevanje je drazje da o dpf filtru ne govorimo. Po prebranih forumih pa je zakljucek da je najbolj da bomo pes hodili. O tem motorju res ne dobiva info zato o tem sprasujem. Se najmanj znanja pa imam pri teh touch zaslonih. Ce bi se dalo ga ne rabim. A so notr in moram se zvedt kak vse se lahk pocne:predvsja risanke obcasno? Na kaksn nacin to nardis? Wifi tud dela a pol googlas al kaj? Itak ne med voznjo....tuki pa res nimava znanja.
Default avatar
Ce ne zelite povedat katera znamka in tocno motor je ogledan, kako bomo pomagali?
Aja ta motor, ki ga gledate, je zelo vzdrzljiv... Zadovoljni?