Prehrana in kulinarika

prehrana med hujšanjem

Default avatar
Zravo

Že nekaj let poskušam shujšati, ampak do zdaj še nisem dosegla cilja. Ker imam veliko prijateljic, ki so hujšale in so shujšale z uspehom sem jih vprašala kakšno hrano naj jem med hujšanjem, nekatere so mi rekle, da samo zelenjavo, druge pa so mi spet rekle da samo maščob se moraš izogibati, drugače pa lahko ješ vse.

Ker tokrat si zares želim shujšati in sem odločena da bom shujšala, vas prosim če mi lahko svetujete kakšno hrano lahko jem če resno želim shujšati in v kakšni meri.
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Tina
Default avatar
Živjo,

na to temo imam polno materiala, ker hodim v šolo hujšanja. Če te zanima, mi pošlji svoj mail naslov, pa ti bom papirje poskenirala in poslala. Preveč bi bilo, da bi vse tukaj pisala. V glavnem pa je zadeva taka, da moraš imeti 4-5 obrokov na dan, veliko zelenjave, sadja, sladkarije črtaj oz. če imaš res krizo si jo tudi lahko privoščiš. Predvsem pomembno pa je, da dnevno zaužiješ vsaj 1200 kalorij, ki so potrebne za normalno delovanje organizma. Zato začni z rekreacijo, ki je sestavljena iz aerobne(tek,tenis,kolesarjenje ipd) in mora trajati vsaj 20 minut , in iz anaerobne, kjer krepiš mišice. Gibati moraš vsak dan cca.1 uro.

LP,Kaja
Default avatar
Svetujem ti, da ne razmišljaš o prehrani le med hujšanjem in si omisliš kako hudo dieto. Raje poskušaj spremeniti prehrano nasploh. Preberi kakšno knjigo o tej temi. Na tvojem mestu se ne bi odločila za kakšno radikalno spremembo (npr. presnojedstvo) ampak bi počasi začela črtati "škodljive" snovi...

lp,
mojca
Default avatar
Čim manj nasičenih maščob- ocvrtih stvari, pomfrija, sladkarij v glavnem v mejah normale okoli 1200 kcal dnevno, odvisno od ITM.

LP
Default avatar
Dobiš. Zdaj me 3 dni ne bo, bom pa v ponedeljek to 100% poslala.

Lp,Kaja
Default avatar
Pozdravljena!
Torej moja izkušnja, saj bom kratka :) Shujšati je res težje kot zrediti se, vendar z močno voljo se da narediti vse. Še marca letos sem tehtala 100 kg pri 180 cm. Vedela sem da sem debela a kljub temu sem jedla dalje-sladkarije, kruh, pa spet sladkarije. Od januarja sem redno hodila na Tae bo, vendar nisem shujšala.
Junija pa sem se nekako odločila, da je čas da moram shujšati. Od 15 junija praktično sem opustila kruh, sladkarije, krompir... Jedla sem zelo malo in telovadila kar naprej. Uspelo mi je shujšati iz 100 na 85 kg. Sedaj jem samo sadje in zelenjavo, pijem večinoma vodo, razen Sprinta. Ter vsak dan telovadim ali s kolebnico, tenis, Orbitrek, balinanje. Skratka obrestuje se za način, vsaj zame se je. SADJE, zelenjava, brez kruha, brez sladkarij(nič) ter velikoooo telovadbe. Tako, upam da nisi nehala brati nekje na sredini.. Poskušala sem biti kratka. Tako, to je moj način, ne vem sicer koliko moraš shujšati , ampak poskusi pa boš videla. Je pa res da se je tega treba strogo držati in ena napaka je že lahko usodna(sladkarije).
Želim ti, da bi shujšala in uživala v svojem življenju kot še nikoli doslej. Občutek je super.

Lep pozdrav!!!!!!!!!!
Default avatar
Tina in vse druge forumovke!

Pri hujšanju se mi zdi najbolj pomembno to, da si najprej narediš pregled svojih prehranjevalnih navad, in potem si vse skupaj obdelaš. Torej ugotovi kaj ti povzroča probleme: ali ješ preveč količinsko, ali ješ preveč mastnih stvari, ali pretiravaš pri sladkarijah, ali vse pomalem.

Največja umetnost je potem to uspeti spremeniti in začeti z novimi prehranjevalnimi navadami, zavedati se kaj lahko in kaj ne smeš, pa diete in hujšanj ne potrebuješ....... (se vem, lahko je nekaj govorit, drugo je pa lotiti se tega, ampak poskusi....) meni uspeva (+ - )
Default avatar
Čestitam!!!


Ful čudno je, da nobeden ne hujša - tisti, ki hodijo na tae-bo!!!!
Default avatar
Zelo bi bila vesela, če bi lahko poslala tudi meni na naslov: [email protected]. Najlepša hvala in lep pozdrav.
Default avatar
Tudi jaz bi te prosila, ce mi lahko posljes kaj, kar bi mi lahko pomagalo shujsat. A si ti tista, ki je prodajala afa videokaseto? ce si mi napisi se koliko bi rada zanjo, ce jo se imas seveda.

hvala ze vnaprej.
[email protected]
Default avatar
Pravkar sem vam poslala material o zdravi prehrani. Razbila sem ga na več pošt, ker Mail Server ni dovolil vse naenkrat. Dobiti bi morale 31 slik in pojasnilo o njih.

Sporočite, če ste dobile.


LP,Kaja
Default avatar
Jaz nisem dobila nic. samo pojasnila za k sliki, slike pa niso prisle do mene...(
lepo se mej!!
Default avatar
Tudi jaz nisem dobila slik. hvala pa za tisto kar je prispelo. ce bos pa se kej posiljala lahko se enkrat poskusis na moj naslov
[email protected]

ja pa se to: koliko si ti shujsala in ali je tezko zdrzat opisano dieto

hvala, sanja
Default avatar
Nobenih slik, le dve strani, vsaka zase.

Hvala vseeno. Ne vem pa, kam so se slike skrile. Mislim pa, da so malo prevelike za pošiljanje.
Default avatar
Dejansko je problem v velikosti slik. Se bom jutri pomenila s Primožem, da bi jih na nek način objavil. Gre za to, da imate premajhne mailboxe in mi zavrača vso pošto, ki prebije zgornjo mejo velikosti mailboxa. Tako jaz ne morem nič pomagati, upam, da bo imel Primož kakšno idejo. Možno je tudi, da vam skopiram in pošljem na dom, samo to bodo stroški. Na vsak način bi rada, da zadevo dobite, ker gre res za zdrav način hujšanja.Ne gre za dieto, gre za spremenjen režim prehranjevanja in veliko gibanja. Se slišimo jutri, ko bom dobila Primoža.

LP,Kaja

P.S. Za Sanjo - jaz sem shujšala v treh mesecih 10 kg, potem je bilo junija konec šole in mi je malo padla motivacija, tako da sedaj stojim na tej teži .Važno je, da se ne redim nazaj, saj sem se navadila pravilno jesti. Ker imam še kar nekaj kg preveč, bom šla v šolo hujšanja še v jeseni .Do takrat pa bi rada zbila še kakšnih 5 kg.