Med.Over.Net

Hujšanje

Odgovarjajo: Sebastijan Nemanič, fitnes trener FZS • Mirjana Frankovič, specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

Spremeniti svoj življenjski slog, odnos do telesa, svoje navade v prehranjevanju in najti pravo mero telesnih dejavnosti ni preprosto, a prednosti za zdravje in psihično počutje so lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in strokovni nasveti.

Sebastijan Nemanič , fitnes trener FZS

sebastijan - osebni trener

Mirjana Frankovič , specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

LINEA SNELLA IN HUJŠANJE

Default avatar

elena

ALI IMA KATERA IZKUŠNJO Z OBDELAVO V KOZMETIČNEM SALONU
KI SE IMENUJEJO LINEA SNELA

OBLJUBLJAJO HUJŠANJE IN ZMANJŠANJE OBSEGA KJER SI PAČ
ŽELIŠ.


PREDEN GREM BI RADA INFORMACIJO IZ PRVE ROKE.
Default avatar

tanja

Tudi mene zelo zanima delovanje te zadeve, zato se pridruzujem Elenini prosnji za vec informacij in potrditev delovanja! hvala
tanja
Default avatar

katja

Pozdravljeni!

Vem, da nihče ne odgovori na to vprašanje, vendar pa jaz vaju vprašam, kaj sta medtem storili? Ali sta stopili tja?
Hvaležna bi bila za posredovane izkušnje.

LP

Katja
Default avatar

aca

jaz sem šla tja na prvi brezplačen pregled. in me je totalka sesulo. kot prvo me je ženska totalno spravila v nulo, sem se počutila kot da imam najslabšo postavo na svetu ( mislim res ego ti ful zbije), kot drugo je pa to, da je cena taka, da ne moreš verjet. nikakor cena ni nižja od 100.000 sit. ja, res je. tako da, hvala lepa za tak način - sej v bistvu shujšaš ane- v denarnico :))
Default avatar

katra

Aja, tako torej, kaj si nato storila, raje šla v fitnes. Tudi mene zanima, ali je pol tam bolje in učinkoviteje? Koliko bi se morala znebiti.

LP!

katra
Default avatar

tanja

Kaj??!!?? To je pa too much! Ker odnos in kera cena! Sploh ne morem verjet; a je mozno, da je to tolk drago? No, pol pa tud mene tm ne bojo vidl; tud na tistem brezplacnem pregledu (ja, nc cudnga, da je brezplacno, ko te pa potem toliko bolj oberejo!); Zanima me samo se to, ce kdo ve a ta zadeva sploh deluje? tanja
Default avatar

lea

Pozdravljena!

Ja, tudi jaz sem šla tja in sem bila zelo razočarana nad prijaznostjo zdravnice (Ksenija, če se spomnim). Tako težke in vase zagledane ženske še nisem srečala. Sploh ne razumem, kako naj ona pomaga ljudem, ki želijo hujšati, če bi pa sama potrebovala strokovno pomoč?!!!

Poskusi, mogoče pa bo pri tebi izjema. So pa res izredno dragi!!!!

Pozdrav,
lea
Default avatar

Miska

Sam ne hodit tja!

Sama sm hodila in to kar nekaj časa. Poleg tega poznam kar veliko žensk, ki so sicer zgubile nekaj kilogramov, še več pa denarja...

Prvič: vsak obisk te stehtajo, kar je čist mim - spiješ liter vode, si kilogram težji, na kartoteki pa imaš z rdečim označeno, da si se zredila.... Trapasto. Poleg tega telovadiš na visoki temperaturi, med vadbo ne smeš pit (idiotizem) - zato, da se po vadbi stehtaš in zgubiš čim več (tekočine, jasno).

Drugič: ko te zmerijo, zgleda, kot da res zgubiš ogromno cenimetrov, vendar, če bi se sama merila doma, bi ravno tako bil rezultat enak. Itak moraš pazit na prehrano...

Tretjič: da o dietetičarki ne govorim - pojma nima! Priporoča natreen - po vseh dokazih, kako škodljiv je, ona celo priporoča umetna sladila...

Četrtič: italiančki mastno služijo na račun lepih postav željnih žensk.

Petič: nekateri so res taki, da rabijo neko vzpodbudo in če že toliko plačajo za salonske storitve, potem imajo boljšo motivacijo pri prehrani... To je edin plus, ki ga jaz vidim.
Petič: a)tiste, ki res shujšajo in mislijo, da je to čarovnija tega salona - ravno tako bi shujšale, če bi telovadile doma, brez infrardeče luči...

Šestič: kdor ima probleme z ožiljem ima lahko hude posledice

Sedmič: Pogodba, ki jo podpišeš in neka garancija, ki ti obljublja, da boš izgubil toliko in toliko centimetrov (jasno, da se zavarujejo, da ne napišejo preveč, ker imaš pač "tako postavo") - če pa ne zgubiš - kje, s čim jih boš pa tožil????

Osmič: NOBENA LUČ, KI SVETI VATE TI NE STOPI MAŠČOBE - ZAKAJ SO POTEM NA SVETU SPLOH ŠE DEBELUŠČKI????

Rešitev je še vedno samo ena:
manj papat, velik svežega prevečit, pit vodo, vodo, vodo, migat, migat, migat in to tako kot vam je všeč, ne da pri tem trpite zraven!

Upam, da nisem koga užalila in da sem vsaj kakšni nesrečnici (kot sem bila jaz) prišparala kar masten kupček denarčka...

Pozdravček vsem,

Miška
Default avatar

katra

Miška!

Hvala za te nasvete in informacije. Mislim, da tudi mnoge zanima, kako si shujšala tam in koliko časa si potrebovala recimo za določeno izgubo centimentrov ... Kam si potem šla ...

Hvala!

Lep pozdrav
Default avatar

Miska

Žal je tko, da lahko sprobaš še pa še raznih salonov in napitkov, ampak na koncu prideš samo do enga dejstva... Od dr.Sentočnikove, akopunktur, posta, obsedene vadbe, maratona...vse lahko sprobaš, pa na koncu vedno prideš do istega zaključka.

Bolj ko eksperimentiraš s telesom, slabše je, ker se ti metabolizem vedno bolj upočasnjuje. Vem, da bi vsak najraje čim hitreje shujšal, pa ŽAL ŽAL ŽAL to ne gre - mislm, gre, ampak DEJSTVO je, da dobiš vse hitr nazaj.

Dost dobra knjiga je Fit for Life (dr.Diamond). Če kdo želi, lahko na kratko opišem bistvene stvari, sicer pa se knjigo dobi v vsaki knjigarni. Po vseh teorijah in "čudežnih" dietah prideš do tega, da telesa ne moreš prelisičit. Dejstvo je, da je treba jest veliko sadja in zelenjave. Sadje porabi najmanj časa za prebavo v želodcu, poleg tega ima telo od njega največ koristi in najmanj odpadkov.

Če imaš motivacijo za vadbo v fitnesu, potem je zelo pomemben kardio del - tek, kolesarjenje, steper...karkoli pač zviša srčni utrip na stopnjo kurjenja maščob, vendar je treba tudi malce z utežmi povadit, ker je dokazano, da se tako hitreje hujša.
Razlage so predolge, lahko pa jih napišem, če koga zanima.
Sicer se vpišite v fitnes, kjer vam inštruktor naredi program, sicer SI LAHKO NAREDITE VEČ ŠKODE (potem pa pridejo ven take čenče, da se na fitnesu samo še bolj zrediš in bla bla bla).

Če v utežeh in trenažerjih ne vidiš motivacije, se raje vpiši na aerobiko, ali kam, kjer ti bo luštno. Sicer ti bo vse muka in to potem ni to.
Hujšanje se najprej začne v glavi.

Morte razumet, da vsi saloni delajo na podoben način - služijo na neustavlji želji predvsem žensk, da bi brez truda shujšale.... Dejstvo pa je, da če bi samo ena taka stvar obstajala, bi ljudje ne imeli več težav s težo.

Spet je odvisno koliko in kje imaš maščobo. Če je problem tudi celulit, se ga samo z vadbo ne boš znebila. Pa tudi kremam ne nasedaj. Potrebna je masaža. Potrebne so roke in ne masažni aparati.

Veš kaj, jst se lohk še pa še razpišem o temle, pa ne vem če bo drugim prav, da toooooooooolk čvekam. Maš še kakšno posebno vprašanje?

Pozdravček,
Miška
Default avatar

Vesna

Zanima me, ali je ta knjiga v slovenskem jeziku, od dr. Diamonda?
Default avatar

Miska

Ja, knjiga se imenuje Živeti zdravo, napisala sta jo zakonca Diamond. Dobiš jo skoraj v vsaki knjigarni. Obstaja tudi 2.del te knjige, vendar se jo dobi samo v angleščini in hrvaščini - sama jo imam, vendar ni nič posebnega. Samo neki recepti za primer in malce poglobljena.
Sama sem prebrala precej knjig - predvsem tuje, ker traja zlo dolg časa, predn jih prevedejo... Pa so vse napisane predvsem v eno smer in so za naš način življenja preobremenjujoče in prestroge - dieta ne bi smela bit le začasna, pač pa prav nov način prehranjevanja.
In zato mi je ta knjiga všeč. Ker si še vedno lahko prilagodiš prehrano po svoji potrebi, tako da nisi obremenjen če kam potuješ, oz.nimaš časa kuhat (najbolj sovražim obroke, ki jih moraš obvezno kuhati, natančno meriti....ah...), in kar je najpomembneje -
napisana je v skladu z delovanjem telesa, tako da telesu pomagaš, da se sčisti in znebi odvečne maščobe.
Prijetno branje
in
upam, da bo komu pomagal na poti do...
...ah, sej vse vemo česa....
;)
Miška
Default avatar

katra

Ja, tud jaz sem hodila nekaj casa tja, pa ceprav so bili prijazni z mano, se mi je zdelo, da nikamor ne pridem. Ne verjamem, da kaj pomaga 20 minut telovadbe pod lucjo nato je savna v komori. Po savni se bolje pocutis, za luci pa ???? ne vem. Res te stehtajo pred telovadbo in po savni, to pa je samo voda ...
Zmerijo te vsaki sedmi obisk, koliko cm si izgubil. Celo ženske, ki imajo kar dobro postavo obiskujejo ta salon, da se sprasujem, cemu hodijo tja. Bolj bi verjela, ce bi imeli fotografije žensk pred zacetkom in na koncu, tako pa hodis in hodis pa nic... Najboljsi je star recept, manj jej, vec gibanja. Meni nikakor ne gre dol, ze tako in tako je stresno, gram gor ali dol...

LP
Default avatar

tanja1

Z napisanim se strinjam, saj sem tudi sama "nasedla" izgubljenim centimetrom. Zdržala sem mesec.(bolezen). Če bi doma vsak dan toliko telovadila, bi res shujšala.

LP Tanja
Default avatar

kesicm

trideset
Default avatar

Vikica

Hujšanje pri Linea Snelli

Prebrala sem dosti na tem forumu. Jaz hodim tam od 3.avgusta. Do sedaj sem imela 11 telovadb in pridno izgubila 19.5 cm. Po prvih 5 telovadbah sem izgubila 5 cm, potem pa 13.5 cm. Tudi pri oblačilih se pozna, ker so me kavbojke ( sicer malo tesnejšega kroja) lepo padale, da jih zdaj nosim z pasom. Hodila sem namreč 7 mesecev na fitnes, na skupinske telovadbe in vam iz SVOJE izkušnje povem, da ni bilo efektnega rezultata samo, da sem se nabildala, v bistvu pa nisem imela toliko maščob, izgledala sem pa res bolj kot moški. Ena stvar je pomembna, telo potrebuje okrog 1 ali 1.5 leto, da se navadi na nov režim in ljudje, ki hočejo imeti trajnejše rezultate ne vem kako pričakujejo v zelo kratkem obdobju izgubiti dosti kilogramov, saj vsi vemo (osnovno znanje iz anatomije telesa in metabolizma), da se povrnejo v velo večji meri, kot smo izgubili. Pri meni se izredno pozna pri trebuhu in stegnih.Priznati si pa moramo, da smo precej leni in škrti. Za nakup nove garderobe ali cigarete in alkohol be takoj bre premisleka dali denar, nekaj za sebe pa Bog ne daj. Jaz sicer imam probleme z ožiljem ampak ne tako strašnih, in vam ne morem povedati kako se mi je stanje izboljšalo. Tudi zdravnik mi je priporočal IR sauno za kakšnih 20 minut in ne več.Ko sem bila na pregledu pri zdravniku, je rekel da se bo moral zgoditi čudež, da bi to maščevje na trebuhu izginilo. In, prejšnji teden sem ga šla obiskat in mu pokazat. Povedala sem mu vse in se je samo nasmehnil in objel, ker je spozna še nekoga, ki skrbi za svoje zdravje. Pri tem pa naj še omenim, da izredno pazim na zdravo prehrano, čokoladice so prisotne, ampak 1 ali 2 krat na mesec kakšnih 50 g. Rajši investirajmo v samega sebe, ker je to najboljša investicija, ne pa porabljati denar na marketinške zvijače, na razprodaje in potem na koncu vidimo koliko stvari splon nismo oblekli in obuli, in jih verjetno tudi ne bomo. Treba je paziti na zdravje in počutje in iskrena hvala Linei Snelli v Mariboru.
Default avatar

pm

Hey punce...

Jaz sem si plačala in raskirala in stvar je sledeča:

velika sem 162 cm, tehtala pa sm 65 kg, v svoji koži sem se počutila debelo, čeprav mi moji prijatli in bližji tega nikoli niso rekli, pač enostavno nism bila zadovoljna s svojo postavo, ker sem pred 5 leti imela 50 kg, zdaj pri 26 pa pač telo drugo, hormoni drugi itd...pa tud normalno jem kot prej nism, ko je bila postvala vitkejša...in tukaj v tem centru, sem si zadala, da bi shujšala v treh mesecih na 55 kg...dobila sem strogi jedilnik itd...tehali so me vsak teden itd...in seveea drage punce, kaj ti pomaga, če ješ kao najbolj zdravo hrano, kaj bolj takega pa si ne smeš privoščiti...poleg tega pa ful telovadiš, hodiš v svno, da gre voda iz tebe itd...če to počnem sicer privat, da začnem strogo jest pa se gibat zunaj na prostem zraku ali podobno , mi bo tudi v 3 mesecih uspelo shujšat 10 kg...ampak jebi ga, probala sem in shujšala sam 4 kg, žal...seveda se čisto nisme držala, ker se mi bedarija zdi, da bom gledla, ko gremo družba ven in si vsi naročijo npr. pizzo, jaz pa bom zravn gledala...halooo...niam smisla...;) tako da, vrgla sem vstarn 1500 eur, ŠOLA ZA NAPREJ IN DRUGIČ...poskušala bom to pozabiti, čeprav te lupijo kolk te lahko...meni še sedaj očitajo, zakaj sem rekla, da bom nadaljevala program, da sm jim dolžna to izpolniti, ker sem rekla, da ne bom prekinila in da morm plačat, ker sem rekla, da bom hodla dalje...haloooo, kje je to način...obnašajo se, in sam gledajo, kak te bodo lahk finačno zlupli....

Priporočilo iz moje strani, da se boste fajn počutile in imele zdrvao počutje, prebavo itd...prtkrat na dan poskušat jets, kosilo naj bo mal večji obrok, tudi pregrešite se lahko in jejte vse po malem...2-3 krat mal gibanja na teden in to je to...pa ni dvoma o slabem počutju in debelosti...:-)

lep pozdrav

Petra
Default avatar

VERONA

Popolen nateg za ženske, ki se želijo na hitro znebiti denarja in nekaj tednov živeti v prepričanju, da delajo nekaj dobrega zase. Iz lastnih izkušenj odsvetujem. Naj vas ne premami prijazen odnos do strank, kajti vse v programu je natančno določeno (zaposlene zelo dobro natrenirajo, kako se morajo obnašati do stranke že ko stopi v salon). Nič ne prepustijo naključju. In ko enkrat stopiš tja, histro ostaneš brez denarja, kilogrami pa se povrnejo zelo hitro.
Default avatar

swarovski

Kilogrami se povrnejo samo takim, ki ne pazijo pri hrani. Kaj ti pomaga, če 3 mesece lepo ješ pravilno 5x na dan in lepo shujšaš 10 in več kg, potem pa ko se ti zdi, da si ok pa navali narod spet po starem.
Tukaj gre za to, da tisti, ki si zares želi shujšat to tudi obdrži. Sama sem že taka, saj je letos točno 10 let kar sem shujšala 18 kg in še vedno praktično držim na novo pridobljene kilograme. Zato tista, ki ima resen namen, bo to tudi plačala.
Default avatar

VERONA

Želela sem samo opozoriti na to, da je dieta in gibanje bistvo hujšanja, ne pa tisoči evrov za Lineo SNELLO. Seveda pa je idealna za ženske, ki so depresivne in nimajo motivacije. Jaz sem želela shujšati samo 4 kg, pa mi je to uspelo šele po zaključenem tretmaju v Linea snelli, ko sem ugotovila, koliko lahko prihranim. Prehrano pa sem imela urejeno že vse življenje. In sem sedaj zelo zadovoljna s svojo postavo in denarnico.

Pa brez zamere, moj nasvet je zgolj dobronameren in ni namenjen obrekovanju.