Starševski čvek

Kaj vse delate iz bučk?

Default avatar
Bučke nam delajo sto na uro, ne vem več, kaj naj iz njih pa da bo dobro. Kaj vse delate pri vas iz bučk?
Default avatar
danes fritato, sicer bučno juho, nadevane bučke, popečene bučke, prilogo iz bučk...
Default avatar
Kako se pa naredijo polpeti iz bučk?
Default avatar
same bučke je napisal/a:
maram bučk, niti moja družina...So brez okusa,žal!
Default avatar
ne.,. je napisal/a:
Izrazitega okusa res nimajo, in so ravno zato fajn kot priloga, podlaga... enako kot npr. krompir. Če so kot glavna sestavina, pa jih narediš bolj zanimive z dodatkom začimb, zelišč, čebule, česna itd. Samo ne smeš jih razkuhat na mrtvo, razen mogoče za kremno juho.
kako... je napisal/a:
Recimo tako: http://www.kulinarika.net/recepti/10197 ... i-polpeti/
Default avatar
Tudi štrudelj iz bučk (namesto iz jabolk) je odličen. Na vlečeno testo naribaš bučke, posipaš s sladkorjem in cimetom, zrolaš, premažeš z žvrkljanim jajcem in daš v pečico. Nihče ne bo ugotovil, da v štrudlju ni jabolk.

Iz bučk delam kremno juho, polpete, lazanjo, rižoto, jih popečem v pečici, potenstam za prilogo k mesu ali drugim jedem...
Default avatar
Mlade in majhne bučke narežeš na štiri dele po dolžini. V večji skledi jih posoliš, dodaš par žlic olivnega olja, par žlic naribanega parmezana in dobro premešaš. Položiš na peki papir z narezano stranjo navzgor in pečeš v pečici 10-15 min, da ostanejo al dente. Popraš s sveže mletim poprom.
Default avatar
Klaaaara je napisal/a:
kako da ne?jabolka so kisla....dodati je treba limono,citronko...