Starševski čvek

Ženina zoprna vprašanja pri kosilih

Default avatar

prekipelo mi bo!!

Govoril bom o ženinih vprašanjih pri kosilih, ki gredo tako meni kot ostalim članom družine že pošteno na živce. Še preden se bo vsulo nemalo nevmesnih komentarjev, češ da naj bom vesel, da mi žena sploh skuha kosilo, bom rekel tole: Hvaležen sem ji, da mi skuha kosilo, in to tudi spoštujem. Motijo me zgolj njena zoprna, ponavljajoča se vprašanja.

Ko nas pokliče h kosilu in nam postreže jedi, že po npr. prvi žlici juhe sprašuje, če je juha dobra. Tudi, ko juho pojemo, nas zopet vpraša, če je bila dobra. Mar ni že takoj jasno, da če smo pojedli juho, da je bila le-ta dobra?! Če ne bi bila dobra, bi že prej pokomentirali. Enako je pri glavnih jedeh. Najmanj šestkrat nam zastavi to vprašanje pri vsakem kosilu. Kdaj pa vpraša tudi večkrat. Npr. ko doda k jedem kakšno novo začimbo, nas sprašuje, če je dobro, da je dodala to začimbo. Še eno zoprno vprašanje tudi vedno zastavlja. Npr. ko speče krompir in si ga že vsi naložimo, kolikor ga hočemo, ona vedno sprašuje, če bo kdo še malo krompirja, če ga kaj ostane. To sprašuje pri vsakih takšnih jedeh, pri katerih še vedno kaj ostane. Ona pa si sploh še ne naloži krompirja na krožnik. Ja, kaj bo pa ona jedla?! Zrak?!

To, da nas motijo ta zoprna ponavljajoča se vprašanja, smo ji že nemalokrat omenili, ona pa jih še vedno zastavlja, namesto, da bi uživala v kosilu. Najraje bi šel drugam jest, ker mi ta vprašanja že žrejo živce ... To sem enkrat že storil in sem ji tudi vnaprej povedal, da me ne bo na kosilo, ker non stop zastavlja ta vprašanja. In kaj je sledilo? Zamere, ignoriranje ipd. Sploh ne vem več, kako naj ukrepamo, da se bo žena odvadila zastavljanja teh zoprnih vprašanj.

Ima kdo kakšno idejo?
Default avatar

pa se nič ne pogovarjata

Se vidva nič ne pogovarjata?
Zakaj jo preprosto ne vprašaš zakaj to kar naprej sprašuje? Tako na lep način?
Default avatar

morm 'prašat

prehitite jo in začnite po dolgem in počez hvaliti stvar ki jo dobite na mizo :) - krožnik... hehe ;) pol ne bo imela kej spraševat ;)
Default avatar

MMAALDNBVV

oh no... prijazna ženička pač kuha in pazi na linijo,tipična ženskica. Oh no,kaj jo ne znaš za život prjet pa stisnt po kosilu? ko si tako prijetno sit? ;)
Default avatar

sevastopol

okm?
Default avatar

klmlkm

hahaha..

poznamo to..

ko ti fukne 3 kile špinaće preveč pa pustiš špinačo p te sparuje a ni blo dobrr..
ko ti fukne grozdje za poobedek prej pa mučkalica s papriko pa smetano pa use mogoče....a ni dobr grozdje..

ko reces da ne jes pardajza pa ti da prdajz pol pa litanije zakaj ne pojes prdajza...

same si p daji 3 koruze n talar tebe p jebejo kr ne pojes 3 kile špinaće..

sun jo n gobec..pa jo vprasi pol.. kj ani blo dobr hoces se enbkrat?
Default avatar

Tisa_R

Ja, imam. Vaša žena se trudi, da bi vam skuhala čim boljše kosilo. Vloži svoj čas in energijo in bi rada povratno informacijo.
Imate dve možnosti. Ena je, da ji že takoj, ko poizkusite hrano, sami od sebe poveste svoje mnenje.
Druga pa je, da ji naslednjič, ko bo začela z vprašanji, jasno poveste, da boste svoj komentar na hrano podali ob koncu kosila. Torej takrat, ko boste imeli že vse informacije in da ne mislite komentirati vsake jedi posebej. Ob koncu kosila pa lepo rečete - hvala za kosilo, dobro si skuhala. Oziroma poveste, če vam kaj ni bilo všeč. To je to. Vzelo vam bo manj kot pol minute časa. Vaša žena bo pa vesela, da cenite njeno delo in da ima jasno povratno informacijo o svojem delu.
Default avatar

Tisa_R

klmlkm je napisal/a:
A sami si pa ne znate naložiti na krožnik? Enostvno naj prinese sklede na mizo pa naj si vsak sam vzame, če imate take probleme.
Default avatar

ti ded razvajeni!

O, madona, da pa bi jo sami od sebe pohvalili, da je super hrana, to pa ne???
Saj več kot očitno hrepeni po tem, da ji date neko potrditev, pohvalo, da je ona sposobna, dobra, odlična...
Pa še to, da pa bi kateri družinski član- iz pisanja sklepam, da vas je več pripravil hrano namesto nje to pa ne kapne nobenemu? Da bi kak teden, ali pa mesec dni pripravljal obroke za člane družine, pa mu nihče v pohvalo ne bi zinil dobro je!
Jebem vam sunčece nehvaležno razvajeno, da vas ni sram tako podcenjevati svoje žene, njenega truda!
Mater, zgini mi žret kam ti paše, če nisi toliko normalnega bitja, da bi zmoglo malo rahločutnosti do svoje BOLJŠE polovice!
Marš gamad razvajena!
Default avatar

pretiravaš....

Ti si en pacient.Bodi hvaležen,da kuha in da ste zdravi,ne ubadaj se z bedarijami ampak jo sprejmi kakršna je.Lahko vam je v veselje,da vam nekdo kuha in da je nekomu mar za vas.Ni vsaka ženska dobra kuharica in tudi marsikatero ne zanima kakšen okus je.Ženska vas ima rada in bi vas rada postregla.Sicer pa,ko bo kdo v družini zbolel(upam da ne) boš sam videl s kakšnimi banalnimi stvarmi si se ubadal.
Default avatar

še dobro, da sem samska

Še dobro, da sem samska, da mi ni treba servirat vsem na mizo. Kaj je povsod tako, da mora ona od spredaj in zadaj pedenat dece? Enim je treba očitno še na krožnik naložiti.
Default avatar

ticc

mislim, da je tvoja žena dobrosrčna in vas želi streči in crkljati in bi vse naredila, da bi bili vi zadovoljni. Očitno pri kuhanju eksperimentira zato želi vaše komentarje oz potrditev, da je jed okusna pri tem pa se niti ne zaveda da je to moteće. Vas pa to moti že v taki meri, da ste vsi pod pritiskom in je zamizo po mojem kar moreče vzdušje. Ena varianta je, da ji že predno vpraša poveš da je dobro, druga varianta pa je, da se z njo lepo in resno pogovoriš date to moti. Morda sprva ne bo razumela ko pa ji boste to objasnili drugič ali tretjič pa ji bo morda kliknilo.
Default avatar

kaj si totalno

klmlkm je napisal/a:
Kaj si nepokreten, da si ne moreš sam postreči?
Ali pa si povsem pokreten, ampak tako nesposoben, da ne znaš sam naložiti hrane na krožnik?
Default avatar

mogoče pa ...

Imam taščo, ki dela popolnoma isto. Žal za njo točno vem, zakaj to počne, in sicer zato ker je vse življenje zapostavljena s strani moža in ni nikoli dobila nobene pohvale za karkoli je naredila in je to le njen način, da dobi vsaj malo pohvale.

Zdi se, da vaši ženi predvsem manjka samozavesti in pač potrebuje potrditev z vaše strani, da je naredila prav. Priporočala bi, da se jo večrat pohvali tudi za druge stvari, ne samo za kuharijo.
Default avatar

Ne no

O madona, kakšni odgovori.............

Avtor, se strinjam s tabo, da je to za popizdit zoprno.

Sem ženska, kuham, in z veseljem dam na mizo, kar sem skuhala, ampak potem se usedem in jem. Če me pohvali, sem vesela, ponavadi itak me. Da bi pa težila kar naprej, a je dobro, a je dobro, mi pa na misel ne pade.

Nekaj podobnega je počela moja mama, in mi je šlo noro na jetra.

Dragi avtor, te razumem, ne poslušaj našpičenih (oziroma nenašpičenih) bab tukaj, ki so planile po tebi, češ a ne znaš sam pohvalit in podobne traparije. Reci ženi, da je res dobro, da pa se ti ne da kar naprej ponavljati, da je dobro, ker nima smisla, in - konec koncev - ima še pes rad mir pri jedi.

lp
Default avatar

Rada kuham

Jaz zelo rada kuham in kuham skoraj vsak dan. Včasih kaj na hitro, če imam čas pa kaj bolj kompliciranega s sladico vred. In priznam, da tudi jaz vprašam, če je dobro. Ne sprašujem sicer za vsako jed posebej in vsakega posebej in ne silim s hrano, vprašam pa le ... Ne vem če moža in hčero to moti, lahko rečem le, da vedno kaj komentirata glede hrane: okus, če naredim kaj novega, ... Če kuha kateri od njiju, tudi jaz povem, kako je - radi poizkušamo nove stvari.
Vsakemu od nas to vzame 1 minuto, tisti ki kuha, pa dobi pohvalo in je očitno z njo zadovoljen. V čem je torej problem? Probaj, povej, kako se ti zdi in problem je rešen. Mogoče se vam ostalim zdi samoumevno, da se vsak dan vse pojavi na mizi, ona pa želi le to, da opazite?
Za mojega moža lahko rečem, da ne samo, da opazi, da sem skuhala, tudi vidi če je kaj novega, drugačnega, če je pripravljena miza, ... in je vesel, da se potrudim in uredim, ker pri jedi uživamo. Če je on prej doma, vse našteto naredi on in sem jaz vesela in to omenim.
Lp.d.
Default avatar

Gadafi™

"tišaste" babnice, ki so si vzele za življensko poslanstvo dati vse od sebe, da bodo imele familijo po svojem kopitu.

zakaj pa ne vržeš v smeti hrane takoj, ko postavi prvo vprašanje? - sploh, če sta že govorila o tem, da ti je nadležno?
Še pes ima rad mir pri hrani (sicer si ga pa zagotovi)
1x ji daj tiča na njen talar pa začni: a ni lep, ane, da ga boš vzela v usta in dobro obdelala ... in ko ti ga bo vlekla jo sprašuj, če ji paše, pa če ni premajhen ali pa prevelik, pa če je pravilno ukrivljen in če bo potem tudi pogoltnila ali bo izpljunila ...
Default avatar

jaz pa ne razumem

Zamenjajta vlogi. Ona bo jedla, ti pa ji kuhaj. Pa jo ti kar naprej sprašuj ali je ok ali ne. Se bo že naučila kako je to zoprno. Boš videl. Samo kuhat moraš to vsak dan, več mesecev zapored. Drugače se ne bo naučila.
Default avatar

kr ena 2 neprijavljena

Jaz pa ne razumem tvoje živčnosti ob vsem tem. Sej je samo faking kosilo!! Če te to tako spravo iz tira se pojdi zdravit lepo prosim. Jaz ti prvič, ko ni šel drugam jest sploh skuhala več ne bi. Za zamere in mulo kuhat sem prestara, da ne dobiš od mene več niti pudinga bi bilo pa lepo dejstvo. Kosilo bi kuhala sebi in otroku, ti pa jej kjer ti paše. Pa ne zato, ker so tvoje zahteve in prošnje tako nemogoče, ker niso niti malo. Ampak, če pa takega problema nisi sposoben rešit na kulturen in normalen način brez, da doživiš živčni zlom, potem pa boga tvoja žena. Tablete za pomiritev živcev ao že dolgo na tržišču.
Default avatar

klmlkm

A sami si pa ne znate naložiti na krožnik? Enostvno naj prinese sklede na mizo pa naj si vsak sam vzame, če imate take probleme.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ne moremo, ker potem izgubi zenska občutek nadvlade da je ona naredi to slastno kvalitetno najboljse kosilo, ki ga nihče ne pohvali...

ženske ki takole sprasujejo so motene, njim ne bo,, da dobro je bilo nikoli vredu, ce bi jim res slo zato ce je dobro. bi si mislile, samo vam je res bilo dobro sta vse pojedla...

obicno iskanje pozornosti s strani telic, ki jim je bolj v zadovoljstvo da reces da i dobro da bo imela razlog da bo lahko jezna nate se se 1 dan vec