Starševski čvek

A je Mercedes res tako dober?

Default avatar
Berem na sosednjem portalu http://avto.over.net/clanek/test-merced ... rijatelji/

pa me zanima ali je res tako dobr v primerjavi z ostalimi blagovnimi znamkami?

Za ta denar dobiš npr. peugeota 308 karavan z veliko opreme, edino to bi verjel, da cena rabljenega ne pade tako hitro pri mercedesu.
Default avatar
po moje je tako dober, samo jaz ga ne bom nikoli vozil ... nisem iz tega razreda.
Default avatar
Za B ne vem. C mene ni prepričal.
Default avatar
plačanem članku ali prikritem oglaševanju ne moreš verjeti vse na besedo...
--------------------------------------
"The greatest gift of life is friendship, and I have received it."

Kupi poceni iz tujine brez davka
Default avatar
Enostavno ja... bmw, mercedes pol malo sledi audi... enostavno so vredni svojega denarja... sicer mercedes je bolj vdoben kot bmw, bmw pa fantastičen v vožnji, audi pa vmes, ker si deli platformo z wv, ampak tehnološko je na visokem nivoju.
Treba je vpoštevat, da premium znamke vpeljujejo nove tehnologije, medtem ko srednji, vstopni razred imajo generacijo ali dve staro tehnologijo. To je tudi lahko 10 let in več. Čeprav glede varnosti, množično in hitro vpeljujejo tudi v srednji razred, kot je radarski tempomat/zaviranje... recimo bmw je že v razvoju laserskih luči, ki jih srednji razred ne bo mogel imet 10 let, če ne več in še bi se lahko naštevalo...
To pa ne pomeni, da so ostale znamke slabe, samo imajo drugačno ciljno publiko. Tudi pri premium znamkam močno pade cena, ampak zaradi vzdrževanja in zavarovanja, so še vedno dragi in večkrat vidiš rabljene bmw-je, kateri lastnik tanka po 10e...
Pri peugeotu dobiš veliko opreme, ampak nič takšnega, kar bi predstavljalo veliko novost. Če tehnično pogledamo, je od prešnje generacije shujšal za 100kg in je to zavidlji dosežek, glede na to da je veliko bolj varen in tudi varčen. Prav tako pri wv uspevajo močno zmanjševat težo. In to je tudi vse, kakšnega tehnološkega čudeža pa ni...
Pri premium znamkam, se kaj dosti tega ne grejo, čeprav jih EURO standard počasi zateguje in v prihodnosti, ne bojo več to, kar so bili. Ko pride EURO 7, bo pri nas težko videti skoraj 2 toni težek avto in 200 konjev. Je pri njih praksa, da je avto težek in posledično, ga manj premetava po cesti in dobiš občutek močnega avta itn... O co2 in še kaj, pa jim je trenutno tuje....
Kvarijo pa se itak vsi, če se nebi kvarili, bi podjetja lahko samo zaprli. Tako da kake kvalitete pri nobenemu ni pričakovati, samo materiali v notranjosti so kvalitetni, kjer je najpomembnejši občutek kupca, da misli koliko je avto dober. O sami delih podvozja, motorja, kjer nimamo stika so narejeni tako, da niso trpežni...
Default avatar
Mogoče ja (nisem imela še nobenega), če imaš dovolj denarja, da ga tudi vzdržuješ.
Moj bratranec, ki dela ogromno km, pravi, da je najmanj utrujen, če se vozi v mercedezu.

Imam pa kar nekaj znancev, ki so kupili avto preko svojih zmožnosti. Zdaj pa ni denarja za tako osnovne stvari kot so gume!! Avto vzdržujejo samo toliko, da gre naprej. Hvala lepa za tak sekret na 4 kolesih.
Default avatar
Super je, jaz sem ga že pol pojedla...


Pa še eno o mercedesu :Prišel je princ na belem konju,

odpeljal se je hudič v črnem mercedesu.
Default avatar
mnjami je napisal/a:
Nasmejala sem se!
Default avatar
Pristavim še svoj piskrček. Doma smo imeli vse možno - Škoda, Fiat, VW in potem mož pride enkrat domov z Mercedesom. Vprašanj malo morje. Od kje nam denar, kaj delamo, kakšni so stroški... Kot bi pripeljal raketo. Danes ga imam tudi sama. Vzdrževanje je poceni. Glede okvar - tudi enkrat nismo imeli izrednega servisa. Avto drži ceno bolje kot vsi ostali. Dokler ne probaš ne veš.
Default avatar
Tudi pri nas smo imeli veliko avtov ampak je res, da je bil mercedes vedno v samem vrhu. Tako vožnja, vzdrževanje popravil sploh da ni, poraba je nizka, tudi oblika mi je všeč.Ni kaj res je lap čeprav sem se o tem zamislila šele sedaj.
Default avatar
ne verjemite vsega. Lastniki dragih vozil ne bodo nikoli priznali, da so njihovi jekleni konjički navadni poljski wc-ji ali kante. Če plačaš 60k ali več in potem rečeš, da avto ni ok, te imajo za še enega luzerja, ki so ga nategnili. Kvarijo se ravno tako kot ostala vozila, le da so servisi mnogo mnogo dražji. Naivnim je treba denar pobrati!
Default avatar
imam mercedez A, star 8 let....nimam pripomb, vzdrževanja nekega ni...razen seveda zavore, menjava gum, olje...Mož ima 15 let starega in je očitno z njim poročen, ni videti , da bi menjal, gre iz tehnični na tehnični .....Všeč nam je, ker ni velikih servisov, kakor pri ostalih avtomobilih...Tisti, ki imajo pasate, audije..bodo vedeli o čem govorim. Srečno!
Default avatar
Mene je Klasa E z ogromno opreme preprical. Ampak to s porabo goriva, ce ga peljes po njegovis zmoznostih, potem je tudi zejen. In njegove zmoznosti so kar dobre.
Default avatar
Moj 180 C, je živa polomija. Star 7 let, prevoženih 47.000 km garažiran, pozimi malo vožen za njega plačal ( dodatna oprema ) 42.800,00 evrov. Po 3 tednih vleka na prvi servis ker v garaži zjutraj ni vžgal. Bil 3 tedne na servisu, jaz pa brez nadomestnega avtomobila ( serviser ga ni imel, prav tako ne zavarovalnica ). Vsako leto naredim redni servis. Gori luč da ni tekočine za pranje stekel, pa je posoda polna, spet izreden servi in plačilo. Naredim abdejt navigacije in plačam in že po 20 km pravi " off the road " Gori lučka za varnostno blazino, pravijo strošek cca 1.000,00evrov. Preden mi popravijo pa spet prejšni teden ne vžge pred trgovino in spet vleka na servis. Spet že en teden brez rezervnega avta. Pravijo da ne vejo koliko bo popravilo ali je šla samo ključavnica ali celo elektronika. Zadevo predal odvetniški pisarni, saj mam tega zadosti !!! Mercede avto ja, dober pa sigurno ne glede na ceno in renome. Kaj se bo zgodilo pa napišem ko dobim avto popravljen. Moja največja napaka, ko že po treh tednih odpove vžig, BI MORAL ZAHTEVATI NOVEGA. p.p. Nikoli nisem izvedel kaj je bilo narobe, zakaj so ga tri tedne popravljali. Tudi to je skrivnost Mercedesa, da ni PAPIRJEV. Samo da ga je AMZS odvlekel in na mojo zahtevo tudi nazaj privlekel. Lep pozdrav Rafaelus
Default avatar
Rafaelus je napisal/a:
Ah daj no, kvarijo se samo kraljice odstavnih pasov (Alfe)...
Default avatar
Če bi raja vedela kakšne kante so premium avti, bi s ponosom vozili kie in fiate. Te premium kante so navzven lepo napravljene, občutek je vrhunski, premium, ti da občutek moči in pomembnosti, da potem na servisu ne jamraš, ko je treba odcolat par jurjev za taka popravila, ki jih pri avtih za rajo ne poznaš....mercedesi recimo zelo radi rjavijo, pri bmwjih so problem verige, itd, itd....pa se tisoce drugih stvari.
Pri vsem tem, pa so največji bedaki tisti, ki si tak avto kupijo, pa je preko njihovih zmožnosti. Zato kupijo lepo zapakirano rabljeno zjebano kripo brez garancije...to je tombola za servise.
Default avatar
Mnja. Nekaj modelov Mercedesa mi je pri srcu in nekako si potiho zelim enega izmed njih omisliti v neki bolj ali manj bliznji prihodnjosti.
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! «
Default avatar
Jst ga še nisem imel, morda ga kupim čez kake pol leta, ko bom moral najti naslednika za vsak dan Seriji w124 (sploh CE ali TE) in w201 se mi dopadeta. To je delano v stilu built to last, nekak edino kar mi je dosegljivo in me prepriča. Kasnejši modeli me me prepričajo...
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar
Mehanik1 je napisal/a:
Pri vseh znamkah močno preplačaš kup ropotije, ki je sploh ne rabiš.
Default avatar
Mercedes, zvezdica zlata, kaj bi vi radi imeli...