Forum.Over.Net

Starševski čvek

Nujno - dober odvetnik za delitev premozenja - psihicno nasilje

Default avatar

nujnoooooo

Nujno rabim dobrega odvetnika iz Celja ali Zalca, ki bi mi pomagal z nasveti pri delitvi skupnega premozenja po razpadu izvenzakonske zveze.

S partnerjem zaenkrat ziviva se skupaj, je pa stanje nevzdrzno, saj izvaja cedalje hujse psihicno nasilje nad mano. O prodaji nepremicnine noce slisati, je se tudi pod hipoteko, nobeden od naju pa nima toliko, da bi drugega izplacal. Od mene namrec zahtveva nenormalno visok znesek, da se izseli, jaz bi pa pristala na dosti nizjega, pa vem, da niti toliko ne premore. Lastnika sva oba, jaz pa se placujem kredit za hiso.
Prosim za kaksen koristen predlog, ce je ze bil kdo v podobni situaciji ali za vzpodbudno izkusnjo z katerem od odvetnikov s celjseka konca.
Ze vnaprej hvala za vsako idejo.
Default avatar

težko bo

Najbrž je edina šansa, da prodata hišo in zapreta kredit.... Drug drugega itak ne moreta izplačat.
Default avatar

mojsterc

ce nehas placevati kredit, bo banka prodala.
Default avatar

nujnooo

Tudi na to sem že po mislila, pa vem, da mi bodo avtomatsko trgali na banki od plače. Imam preko tajnika.
Default avatar

Menka 2

Če ne moreta izplačati drug drugega, naj se premičnina proda in razdeli, sicer bo vojna trajala, odvetniki bodo služili, vidva pa izgubljala. Težko bo, a če prekličeš trajnik, bo posegla banka in prodala za vsako ceno. Skušajta se dogovoriti da prodata sama.]
Default avatar

nujnooo

Dogovora zagotovo ne bo, saj njemu takšno stanje očitno ustreza, jaz pa sem psihično že čisto na psu. Na ta način lahko manipulira z mano in mi postavlja nenormalne pogoje.
Je tajnik za kredit sploh možno preklicati?
Default avatar

ne moreš preklicati trajnika

Menka 2 je napisal/a:
Trajnik lahko prekliče samo tisti, kateremu je denar namenjen, torej banka, lastnik osebnega računa ga ne more preklicati.

Lahko pa greš v prodajo, mož je sicer prednostni kupec, če ne želi kupiti (tvojega deleža) lahko vse skupaj kupi pač katerikoli novi kupec
Default avatar

jst_ja

ne moreš preklicati trajnika je napisal/a:
Kdo bo pa kupoval pol hise, kjer se zakonca locujeta, pa hisa predvidevam sploh se ni razdeljena,, ampak imata oba idealne deleze. Pa se hipoteka je vmes, kjer spet ne ves, po kakem delezu.
Default avatar

nujnooo

Se mi je zdelo, da mi ne preostane drugega kot kalvarija preko sodišča. Sama je ne morem prodati, sva vpisana oba kot lastnika. On o prodaji noče niti slišati, samo postavlja nenormalne pogoje za izplačilo. Ne morem pa si privoščiti se najemnine poleg kredita, da bi se vsaj začasno umaknila s tega pekla.
Default avatar

prodaja,

jst_ja je napisal/a:
Ne razumeš. Žena lahko v dogovoru z banko prodaja hišo, tudi če se mož ne strinja. On ima sicer prednost pri nakupu NJENEGA dela nepremičnine, postane lastnik hiše in jo recimo odplačuje naprej.
V nasprotnem primeru se prodaja pač cela, čeprav se on ne strinja.
Default avatar

nujnooo

Če tole drži, ste mi vsaj malo polepsali dan. V tem stanju kot ga imam sedaj, mi je čisto vseeno, za koliko bi banka prodala hišo, samo da ne rabim njegove privolitve. Ampak najbrž mora biti se vmes sodišče ali je res dovolj dogovor z banko?
Default avatar

na banko pojdi

nujnooo je napisal/a:
Prvo pojdi na banko in povej situacijo. Sta že ločena ali sta še v postopku? Če sta že ločena, bo šlo hitreje.
Default avatar

nujnooo

Ziviva v izvenzakonski skupnosti, tako da vsaj ta del odpade. Na banko sem se šla že pozanimat, pa mi je usluzbenka rekla, da se morava oba srinjat o prodaji. Da se nato denar od kupnine nakaže banki, kolikor bo se dolga od kredita. Niti omenila mi ni možnosti prodaje v dogovoru z njimi, če se partner ne strinja.
Bom šla se enkrat tja, mogoče pa si prihranim čas in denar, predvsem pa svoje živce, če tole uspe brez sodišča in odvetnikov, čeprav močno dvomim.
Default avatar

Ana-Stazija

Spet malo mešate hruške in jabolka. Ne drži, da lahko banka v dogovoru s solastnico proda njen delež hiše, čeprav se mož ne strinja! Nobena banka se ne bo spuščala v takšno prodajo. Če zastavitelja ne moreta več odplačevati kredita in želita hišo prodati, lahko pride do dogovora z banko, da se hiša proda na trgu in se najprej poplača bančni kredit, ostalo pa razdeli solastnikoma. A morata biti za to varianto oba solastnika (če smo bolj natančni, v konkretnem primeru skupna lastnika). Če pa se kredit ne odplačuje ali bi žena prenehala odplačevati kredit, bo banka dala v izvršilni postopek celo nepremičnino in ne le pol. To je najslabša varianta, kajti v izvršilnem postopku bo sodišče lahko prodalo nepremičnino za polovično ceno, ki je hiša sicer dosega na trgu, nastali bodo še neznanski stroški z cenilci, izvršiteljem, odvetniki, sodnimi taksami... Na koncu bosta oba partnerja ostala brez hiše in verjetno še z delom neodplačanega kredita, za katerega bo banka še naprej terjala plačilo.

Edina rešitev je, če med partnerjema ne pride do sporazuma o razdelitvi premoženja, nepravdni postopek za razdružitev skupnega oz. solastnega premoženja. Sodišče bo določilo cenilca, ki bo ocenil vrednost vajine nepremičnine oz. bo ugotovil, če se da hiša deliti v dve samostojni enoti. Če se to da, se nepremičnina razdružit v naravi. Če je hiša nedeljiva celota, ponudi sodišče enemu ali drugemu partnerju odkup drugega deleža nepremičnine. Če nihče od njiju ni zmožen izplačati delež drugega, se bo nepremičnina prodala sodno po tržni ceni (to je drugače kot v izvršilnem postopku, kjer se proda lahko za polovično ceno!), partnerja pa se bosta po poplačilu stroškov poplačala iz prejete kupnine. Seveda bo treba poplačati tudi kredit. Ti postopki so žal zelo dragi in ker gre za nepravdni postopek, vsak partner nosi svoje stroške postopka, vključno vsak svoje odvetnike. Stroški se torej ne delijo glede na uspeh sodnega postopka, da bi jih moral povrniti tisti, ki izgubi pravdo, temveč nosi vsak svoje stroške. Visoke so tudi sodne takse.

Žal poznam kar nekaj bivših parov, ki so v medsebojnem sovraštvu in nepopustljivosti in celo v lastno škodo rajši pustili, da gre hiša na dražbo in se proda v izvršilnem postopku za mizerno ceno, da le drugi partner ne bi imel karkoli od tega.
Default avatar

nujnooo

Najlepša hvala vsem, ki se trudite z odgovori. Hisa ni deljiva, je enostanovanjska. Bom morala res do odvetnika. Mi lahko katerega svetujete na celjskem koncu?
Default avatar

Jejjej

Moj tast je imel velik kredit, ampak ker ga ni zmogel placevagi se je banka "vsedla" na njegov del hise in ga na drazbi prodala, tako, da sta potem ta njegov izgubljeni del kupila tašča in njun sin, njega pa postavila na cesto.
Default avatar

Ana-Stazija

Odvetnica Branka Štanc, Vrunčeva 1, Celje - strokovna, prizadevna, poštena, ne bo vas odrla...
Default avatar

stranka Branke Štanc

ona je res čudovita odvetnica, se vsekakor strinjam z zgoraj napisano izjavo. Osebno me je zastopala pred leti in vsa čast ji, upravičena je pohvale.
Default avatar

romska hiša

Temu tvojemu butlu povej, da želiš, da se tole reši po mirni poti, da poskusita prodat in ne preveč izgubit, ampak če misli nagajat, da boš svojo polovico za dvajset jurjev (recimo, znesek sama oblikuj) prodala eni romski familiji, kot da greš mirno ven in poskrbela, da se jih bo v bajto naselilo toliko, da si bo skusil boga svojega in potem on ne bo mogel prodati svojega dela bajte nikoli. Povej mu, da mu daš samo en mesec časa, da se zjasni, ker po tem bo postalo njegovo življenje dosti večji pekel kot je tvoje sedaj! In najdi si neke rome, jim plačaj za to, da grejo s tabo kao na ogled. Pa lepo jim razloži, zakaj jih najemaš, ti bodo pomagali z odlično predstavo, so pravi glumači, če je treba, pa (lahko) čist ok ljudje :-)
Default avatar

podobno tako

romska hiša je napisal/a:
Točno to. Poročaj, kako se bo odzval.