Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

doma narejena kozmetika - melisin balzam za ustnice

Default avatar

pomaranca321

Če se kdo spozna na doma pripravljeno kozmetiko, prosim za pomoč...Rada bi izdelala balzam za ustnice pri katerem bi uporabila meliso. Ker sem pri tem popolnoma neizkušena sem pobrskala po internetu za raznimi recepti. Žal pa v teh receptih zasledim le uporabo npr. kokosovega, mandljevega itd. olja in drugih komponent, ki so kar precej drage :( Bi za izdelavo balzama lahko zadostoval le vosek in npr. olivno olje v katerega je bila namočena melisa (melisino olje), ki ju mešamo v parni kopeli?Bi iz te mešanice nastal balzam ali manjka kakšna sestavina?
Default avatar

jao no

Kokosovo olje se uporablja zato, ker je na sobni teperaturi v trdnem stanju.

Pri teh naravnih mazilih je problem, ker že z uporabo kokosa rada stečejo čim gre temperatura čez 20 stopinj.

Tako, da jaz bi delala po preizkušenem receptu. Te pride dražje, če nekaj zafrkneš in vse skupaj vržeš stran, kot pa če kupiš prave sestavine (ki jih itak potem lahko uporabiš v kuhinji).

Drugače je pa 250 g kokosove maščobe (sicer res rafinirane, ampak za vazelin je več kot dobra) okoli 2 €, če ti je to drago ...
Default avatar

ALENKAČ

Kokosova mast ni draga. Samo tega potem ne nosi v torbici.