Starševski čvek

povsod po svetu naredijo štalo

Default avatar
Voznik v Gradcu zapeljal v množico; trije mrtvi, 34 poškodovanih

26-letni Avstrijec, ki po poročanju Kleine Zeitunga izvira iz Bosne in Hercegovine, naj bi po navedbah prič nato izstopil iz avtomobila in pešce poskušal napasti z nožem

http://www.rtvslo.si/svet/voznik-v-grad ... nih/367989
Default avatar
Ko so Norvežani začeli izganjati priseljence, se je zmanjšala stopnja kriminala

Zdaj je že jasno – Norveška je dosegla nov rekord. Leta 2014 so iz države izgnali 7.100 priseljencev, večinoma muslimanov, je nedavno poročal Oslo News. Konzervativna vlada Erne Solberg je tako izpolnila predvolilno obljubo.

Kar je deželo vikingov najbolj presenetilo, celo šokiralo, pa je, da se je stopnja kriminala zaradi deportacij samo v letu dni zmanjšala za 31 odstotkov.
Default avatar
Za Avstrijce in Nemce smo tudi Slovenci Jugosi :P
Default avatar
Se motiš,v tujini smo dosti bolje sprejeti od ostalih južnih narodov.Smo prisotni v najvišjih inštancah od politike,znanosti,tehnike,kutlure do športa.Bi bil presenečen koliko tujcev pozna Slovenijo in nas kot narod cenijo.
Default avatar
Potem še ne veste, kaj prihaja k nam ... In ja, ne vem koliko časa si bomo zatiskali oči, da multikulturnost nima samo prednosti.
Default avatar
_slovenec_ je napisal/a:

Ja, kar sanjaj... Hahaha! Za tujino je Slovenija kot malo večje mesto, ki ga brez Googla sploh ne najdejo na zemljevidu, za Slovence se pa tujci sprašujejo, kako smo sploh lahko narod, ko nas je samo za eno srednje veliko evropsko mesto. Tujci nas sploh ne jemljejo resno!

V Evropi pa je zdaj aktivna že druga in celo tretja generacija priseljencev, ki se uveljavlja tako v politiki, kot na vodilnih mestih, v športu, kulturi, znanosti itd. in to nima nobene veze z nacionalnostjo - kdor je sposoben, ima možnost, da uspe.
Default avatar
mal pozabljaš je napisal/a:
Spet se motiš.Slovenci smo delali in svetovali povsod po svetu,ker smo tehnološko izobraženi in zanseljivi.Gradili smo mostove in izredno tehnološko dovršene objekte v Nemčiji in ZDA ter drugod po svetu in to po naših načrtih,ker Američani niso znali.Kar se tiče znanosti smo prisotni v najvišjih inštancah,smo narod inovatorjev,kar se pa tiče športa pa smo glede na kvocient števila prebivalstva med najbolj športnimi narodi.Tvoj problem je,če imaš manjvrednostni kompleks,to moraš pri sebi rešiti.Kar se pa tiče majhnosti pa smo zato bolj posebni,izborili smo si enega najboljših prostorov v Evropi,odstranil nas no nobeden,glede na to,da smo si od vseh narodov mi pridobili najlepši košček zemlje v Evropi pove to,da smo bili boljši od konkurence.
Default avatar
jugosi je napisal/a:
On je čisto tapravi Bosanc. To, da je nekaj časa živel v avstriji (pred mesecem mu je potekla viza) še ni vzrok, da je postal Avstrijec.

V jodlarskem slovarju je beseda 'raus'. Naj jo enkrat že začno uporabljat ...
.
.
-:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:- -:-
Vsa pokvarjenost aktivistov za "socialno pravičnost" v enem videu.
https://www.youtube.com/watch?v=vWXZ-whusxY
.
.
Ko se opranoglavost sooči z argumenti :-)
https://www.youtube.com/watch?v=0e50fQLyebI
Default avatar
_slovenec_ je napisal/a:

Hahaha, spet sanjaš! Kolikor je Slovencev sodelovalo v znanosti in ostalem, toliko je sodelovalo in svetovalo tudi drugih tujcev iz V Evrope. V bistvu je nas še manj po številu, ker od majhnega naroda je pač manjše število takih in drugačnih nadpovprečnežev. Hahaha, ko takole govoriš, izpade kot da bi brez nas Slovencev svet propadel!
Ma, hudiča, kako potem, da tako sposoben nadnarod ne more rešiti samega sebe? :P

Se pa strinjam, da živimo na čudovitem koščku Evrope, meni prelepem, ni pa to najlepši košček na svetu, ker svet ima ogromno lepih koščkov zemlje. In če se iz tega navežem na manjvrednost, nimam niti slučajno občutka manjvrednosti, sem realna in nimam potrebe po poveličevanju Slovencev, da bi sebi zvišala ceno.Moja cena je visoka tudi brez lažnega poveličevanja mojega naroda.
Default avatar
mal pozabljaš je napisal/a:
Ne gre se za to,da bi svet propadel brez nas,gre se za to,da nisnmo nobenemu inferirorni.Če bi nas bilo toliko kot Nemcev mi verjemi,da bi lahko imeli tak vpliv kot vsaka velika evropska država.Ne fokusiraj se na majhnost države,ker to ni pokazatelj kvalitete.
Če bi prebrala kaj si napisala bi videla,da definitivno imaš manjvrednostne komplekse,žal jih ima veliko Slovencev.Že to,da iščeš razloge zakaj smo mi "ubogi" kaže na to,da se ubadaš z napačnimi vprašanji,ki so pod nivojem neke zrele,samostojne,samozavestne osebe.
Človek,ki se počuti močnega po karakterju ne išče šibkih točk ampak izpostavlja močne,mi živimo v najboljši državi na svetu,me razumeš kaj hočem povedati? ;)
Default avatar
_slovenec_ je napisal/a:

Človek, prizemlji se malo! Slovenci smo pač en čisto navaden majhen narod, ki ga svet pozna kot bivše Jugose in 70% Nemcev ne ve, kje je Slovenija! Pa to ne pomeni, da smo ubogi ali da smo kak nadnarod! Če je kak Slovenec postavlja mostove v Ameriki ali je kak Slovenec znanstvenik v CERN-u, to še ne pomeni, da smo prepoznavni in da smo ful uspešni in nadpovprečni!
Biti bivši Jugos pa zame ni nič slabšalno, to je reala, to smo bili in kaj zdaj? Naj si dam vrečko na glavo in hodim po svetu ter dejstvo, da smo Slovenci bivši Jugosi čuvam kot največjo skrivnost?! Ma, daj, prizemlji se človek! Kar si, pač si in če imaš potrebo po poveličevanju, potem imaš sigurno hude komplekse!
Default avatar
_slovenec_ je napisal/a:
A še nisi dojel, da je tvoja sogovornica Slovenka le po državljanstvu.!?!
Default avatar
ne trati čas za provokatorje je napisal/a:
Jah,to bi razložilo marsikaj.Predvsem ta gnev do Slovenije.Prav smešni so ljudje,ki se vidijo v tako šibki luči.
Njej pa bi lahko rekel tole.ZDA verjetno poznaš,združene države amerike vsi poznajo.Verjetno pa ne veš,da je Thomas Jefferson,eden ustanovitljeve ZDA in pisec ameriške ustave videl inspiracijo ravno v KARANTANSKI USTAVI.LEX SLOVENICA,v Evropi smo bili prvi,ki smo imeli ureditev,ki je bila skorajda enaka današnjim državnim ureditvam,ko so drugi narodi še sanjali o neki enakopravnosti.Imeli smo volilni sistem in glej ga zlomka tudi ženske so imele volilno pravico in bile enakopravne.
How about them apples?? ;)
Default avatar
_slovenec_ je napisal/a:

Vem marsikaj in še več.
Toda za razgalit manjvrednostne komplekse raznih "slovenceljk" navajam velko bolj kruto dejstvo.
Naj gredo vse te veleumke sedaj izprašat te begunce, kaj si mislijo o svojih državah in narodih iz katerih izhajajo. Vsi po vrsti do zadnjega bodo slavili svojo državo, narod, pomembne predstavnike in strogo ločijo med zlom, ,i jim ga povzročajo vlade ali neke vojaške grupacije in narodom, ki mu pripadajo.
Toda le slovenceljni zaničujejo svoje poreklo - tu na forumu skoraj dnevno berem: gnila država, naj vse propade, nesposoben narod, ..... Ga ni predstavnika drugih narodov, ki bi tako slabo govorili o svojem narodu, kot so to u über svetovljanski slovenceljni.
Default avatar
ne trati čas za provokatorje je napisal/a:
Se strinjam.Tudi meni marsikaj ne ustreza,ampak opažam,da imamo ravno zaradi te manjvrednostne kulture takšno stanje,ravno zaradi tega,ker ljudje/politiki ne cenijo države imamo takšno štalo.Če ti spoštuješ kraj kjer živiš,državo kjer živiš,narediš VSE kar je v tvoji moči,da izboljšaš standar in urejenost okolja.Ko pa imaš na oblasti ljudi,ki jim je vseeno kaj bo čez 50 let pa imamo potem kaos.Ampak zaradi tega ne pošiljam Slovencev nekam,še vedno menim,da živim v najoljši državi na svetu.
Default avatar
_slovenec_ je napisal/a:

Ni problem v oblasti (je glih toliko gnila kot drugje po svetu), ampak v ljudeh, ki so brezvoljno leni, zdolgočaseni in ekstremno nepripravljeni vzeti življenje v svoje roke. Vsi samo čakajo, da bo nekdo drug (ponavadi država) naredil nekaj namesto njih. Pasivnost do neskončnosti.
Sem bil dovolj po svetu, da sem videl razliko med slovenceljni in drugimi narodi.

Slovencelj govna po svoji državi in hkrati pričakuje, da bo nekdo drug namesto njega naredil red.
Kdo?
Priseljenci, ki bi najrajši tu naredili svojo jugoslavijo? Begunci? Američani (te itak pravoverni slovencelj sovaraži iz dna duše), Rusi, Kitajci, ...???PS: Manjvrednostni kompleks in govnanje po svoji domovini nekdo načrtno spodbuja. O tem kdo, kako in zakaj pa kdaj drugič.
Default avatar
Dej se ti malo umiri in se nehaj pogovarjati sam s sabo.
Če rečem, da 6,5 milijarde ljudi ni nikoli slišalo za Slovenijo, je to morda žalitev in omalovaževanje? To je pač dejstvo! Če imaš ti ob tem dejstvu potrebo, da začneš poveličevati svoj narod, potem imaš resne probleme. Jaz to dejstvo sprejemam kot nekaj najbolj normalnega za en 2 milijonski narod. Nas je tako malo, da če bi bili res tako super kader, da bi zasedali mesta v vseh svetovnih korporacijah in institucijah, ne bi bil nihče več zaposlen v Sloveniji!
Prizemlji se malo, nihče ne pravi, da smo slabi in ubogi, le superni nismo niti približno toliko, kolikor ti sanjaš, da smo.

V zadnjih dveh mesecih sem bila na eni elitni šoli na severu Nemčije, kjer je komaj kateri dijak slišal za Slovenijo, kak teden za tem pa sem na Dunaju na železniškem šalterju želela karto za Ljubljano, pa me je šalteristka vprašala, kje je to. Toliko o prepoznavnosti Slovenije in koliko nas poznajo sosedje.
Default avatar
mal pozabljaš je napisal/a:

V čem je poanta tvojega posta.Zakaj bi moral ves svet slišat za Slovenijo,sicer pa to pove le to,da imamo nadovprečno dober šolski sistem,da mi poznamo toliko držav po svetu,medto,ko očitno drugi ne znajo naštet pet držav v Evropi.Tole kaže na nerazgledanost drugih,ne nas,ne vem kaj bi rada spet povedala.
Bodi ponosna,da prihajaš iz države kjer poznamo Evropo in svet,ne išči dlake v jajcu.Zakaj skos iščeš neke napake in probleme,ti imaš komplekse sama s seboj.
Sicer pa elitna šola gor ali dol,važna je splošna razgledanost,denar ti ne bo kupil pameti,najboljša šola pa ti lahko da samo toliko izobrazbe kot si jo ti zmožna prejeti.
Default avatar
Matr ste hecni. Ja, ce slovenski otroci znajo nastet nekaj drzav in njihova glavna mesta, je to ful dosezek, zlasti v dobi, ko se ta podatek dobi v 10 sekundah na spletu. In kaj nam to pomaga? In dejstvo, da imamo par znanstvenikov? Lahko bi jih imeli se veliko vec, glede na to, da je v Sloveniji visoko solstvo zastonj, marsikje drugje pa ni. Drugace smo pa cisti Balkanci, in ce kdo, ki hodi veliko v tujino ali zivi v tujini, misli drugace, naj vprasa domacine. Zalostno je samo to, da izgleda kot da ne bo kmalu bolje, se vedno smo zaplankani, leni, trd narod, ki kljub zgoraj omenjenemu zastonj solanju nima pojma o pojmu.
Default avatar
_slovenec_ je napisal/a:
Mislim, da se krepko motiš. Tako idealen narod v državi, ki se potaplja.