Starševski čvek

Indiferentni starši, ki se nič ne zanimajo za otrokovo šolanje

Default avatar

vebo

V 5. razredu ima sin sošolca, katerega starši še nikoli niso prišli na govorilne, ne dvignejo telefona, ko jih učiteljica kliče, ne odzivajo se na pisna vabila v šolo, niti ko jim je ravnateljica poslala dopis, naj pridejo k njej. Ignorirajo na polno. Drugače je urejen, čist, kulturen fant. Ta fant je v 5. razredu komaj zadosten, a potenciala v sebi ima da bi bil prav dober, če bi se le kdo z njim malo ukvarjal.Pravi, da ga starši nič ne sprašujejo, on pa pove doma le, ko dobi 4. Tak indiferenten odnos človek res ne bi pričakoval od staršev (niso romi, da ne bi kdo mislil). Ponavadi nam učitelji očitajo, da smo starši še preveč zagreti, da se vtikujemo v šolo, a na tako ignoranco res redko naletiš.
Default avatar

nisoedini

To ni nič več posebnega. Nekaterim staršem dol visi za šolo in tak vzgled dajejo tudi svojim otrokom.
Na naši šoli nekateri starši v nekaj letih še niso bili na roditeljskem sestanku in verjetno tudi nikoli ne bodo prišli. V razredu z 20 učenci pridejo na roditeljski sestanek včasih le 3 starši. V nekaterih razredih še po več letih sploh ne poznamo staršev nekaterih otrok.

Njihova odločitev.
Default avatar

difirnent

Navadno imam zelo dobre in prijetne izkušnje z govorilnih ur. Na tiste, katerih učitelje pa enostavno ne morem spoštovati, ne grem. Pri takih komaj čakam, da mine leto in gremo naprej. To še zdaleč ne pomeni, da mi ni mar za otrokovo šolanje. Z enimi se da, z enimi pa enostavno ne želim rabiti energije.
Default avatar

brklc

Obstajajo tud starši, ki jim je zadnja briga sestankovanje ker je vprašanje ali bojo preživeli ali ne.
Default avatar

bcaaa

difirnent je napisal/a:
Ampak da ti otrok skoraj ponavlja razred, ti pa ne greš na govorilne ure, da bi se pogovoril z učiteljico, kako pomagati. In to v 5. razredu ???? To je skrajno neodgovorno.
Default avatar

ticc

kako pa ti to vse veš. Ne nekladaj in brigaj se zase in za svojega otroka. Morda gredo starši dopoldne na govorilne ure ali pa pokličejo po telefonu. Res pa ne vem zakaj bi jih ravnatelj vabil v šolo če otrok ni problematičen kot navajaš. Važn, da si ti tam in da si zgled otroku.
Default avatar

tudi moj oče se ni zanimal

Moj oče se nikoli ni zanimal za moje šolanje. V šolo seveda nikoli, nikoli ni šel. Kak zvezek nikoli pogledal. Kater faks sem končala sploh ne ve. ****** pač.
Default avatar

difirnent

bcaaa je napisal/a:
Se strinjam. Tak otrok je od lastnih staršev zanemarjen (kljub čistim zlikanim oblačilom...).
Default avatar

pa ja de samo ti se zanimaš

V času mojega šolanja v osnovni šoli je moja mama šla na govorilne mogoče ene trikrat.

Jaz svojim otrokom na roditeljske ne hodim, sem šla enkrat dvakrat in ne vem, zakaj sploh so, tako da sem nehala hodit. Če imam kakšno vprašanje, grem sama do učitelja, če ne, nimam kaj iskat v šoli. Roditeljski so za tiste starše, ki pač radi vidijo tak stik s šolo, tisti, ki nam ni do tega pač ne gremo. Na govorilne grem do tistih učiteljev, kjer se mi zdi, da je kakšen problem, ne da poslušam, kako priden je moj otrok. Kadar so problemi jih sprotno individualno rešujem, ne čakam na presnete govorilne ure.

Kaj pa ti veš, kakšen potencial je ta tuj otrok? Se pa ti zanj zavzemi pa ga kaj sprašuj, ko si taka svetnica. Mislim res.
Default avatar

zvezdice4

difirnent je napisal/a:
Niso vsi starši geniji, da znajo otroku pomagat s šolo. In nimajo vsi denarja za inštrukcije. In nobene govorilne ure jim ne bodo pomagale pri tem. Glavno, da ste ve ugotovile, da so starši gnoji in zanemarjajo nekega potencialno Einsteina.
Default avatar

vebo

ticc je napisal/a:
Kako vem ? Ker je učiteljica prosila druge otroke , med drugim tudi sina, naj grejo do teh staršev in jim predajo osebno dopis od šole. (sploh ni bilo odziva na email, na klic, na pisni dopis, ki so ga iz šole poslali po pošti ) Potem je učiteljica dala dopis otrokom, naj ga osebno predajo staršem. Čisto nič ne nakladam, v celem šolskem letu niso bili 1 x na govorilnih, ker je to učiteljica povedala. Je pa res neverjetno, da obstajajo taki.
Default avatar

mija12

Svašta, sedaj vsi napadate avtorico, kako se vtikuje v tuje stvari. Dajte malo prebrati, kaj je napisala.
To je vsekakor primer za socialno in šola jih je sigurno obvestila o tem.To niso heci, to je zanemarjanje otroka, četudi je čist in nahranjen.
Default avatar

7811

tudi moj oče se ni zanimal je napisal/a:
Potem je bila verjetno mati tista, ki je prevzela to skrb. Saj ponavadi je tako, da se matere bolj angažiramo glede šolanja otrok. Oče to spremlja bolj iz ozadja (no so tudi izjeme)
Default avatar

difirnent

zvezdice4 je napisal/a:

Ups, nisem vedela, da dodatni oz dopolnilni šolski pouk stane ;-)
Default avatar

vebo

In kako sklepam da je ta fant bister in zmožen dosti več ? Ker ko se je učil le 1 uro pred testom, je pisal vsaj 3 ali 4. Zelo je bister, a len, doma pravi da ga noben ne kontorlira, zato se nič ne uči, ker se mu ne da.
Default avatar

katastrofalni starši

Obup od staršev, to niso starši. Moji hčeri se je na začetku leta zalomilo pri angleščini. Pisala je 1, dobila totalni odpor. . Sodelovali sva z učiteljico, hodila je na dopolnilni pouk, delali smo z hčerko doma, končala je z zaključeno 4. Ne mi reči, da se ne da. Ta fant je lenuh, starši pa totalni kreteni ki bodo otroka zafurali. Otroku je potrebno vcepiti delovne navade.
Default avatar

kako nakladaš!!!!!!!!

vebo je napisal/a:
Joj kako lažeš!!!!! NOBENA učiteljica ne bi drugim otrokom dajala dopisa, ki naj ga odnesejo staršem drugega otroka! Ne nakladaj!
Default avatar

Yo_

vebo je napisal/a:
Še bolj neverjetno je, da se dopis da učencem in da ste ga očitno vsi po vrsti prebrali?
Default avatar

vebo

kako nakladaš!!!!!!!! je napisal/a:
Kaj pa je s teboj narobe ? Niti malo ne nakladam, bi bilo pa za otroka bolje, če bi. Ker to je res porazno obnašanje staršev.
Default avatar

uluru

Ste pomislili morda, da je starše sram? Tudi takih je veliko.