ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

Pilates vadba

Default avatar
Pozdravljeni,

zanima me, ali je pilates vadba primerna tudi za nosečnice? Ker jo že obiskujem cca 1 mesec, me zanima, ali lahko tudi med nosečnostjo nadaljujem z to vrsto vadbe ali je bolje do obiskujem vadbe, ki so prilagojene nosečnicam?

hvala za odgovor

dani
Default avatar
pilatesa sm ne poznam preveč v podrobnosti, vendar mislim, da ne vsebuje nobenih poskokov in pretiranih totacijskih vaj. Vsaj za prvo polovico nosečnosti menim, da ne more škoditi.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------
Default avatar
Se opravičujem ker kar tako 'vpadam' v tujo temo, bendar bi samo rada povedala svoj izkusnje s pilatesom. Jaz sem namrec hodila na pilates (ne posebno prilagojen za nosecnice) kar do zacetka 9. meseca in mi je zelo odgovarjal. Deloval je sproščujoce, pa mišice rok, nog in hrbta so ostale v zelodobri kondiciji. Težav s križem, kot jih baje ima veliko nosečnic in z otekanjem, sploh nisem imela.
Seveda nisem delala trbušnjakov, počepov in podobno. Najbolje je slediti svojemu telesu in vse vaje, ki vas ne obremenjujejo preveč in ki vas ne motijo, so OK.

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak E-posvet