Starševski čvek

Mlade mamice z mobiji

Default avatar
pa to ne vidiš niti ene mamice z vozičkom, da ne bi brskala/čvekala po telefonu

kakšen vzor je to otroku? desno roko bo imel vedno na ušesu?
Default avatar
Jaz tudi veliko tega vidim, najbolj pa se mi smilijo otroci, ki prosijo za pozornost mamice/očija, ti pa na telefonu, ignorirajo otroka.....
Default avatar
Brigaj se zase! Pa ka se ljudje radi vtikate v tuja življenja?! Kaj pa naj dela, če vozička, otrok spi, kaj naj bere knjigo, kvačka, veze gobelin al kaj??
Default avatar
a to ti je šokantno. kaj pa če ti povem kaj videvam vsak dan. vozim služben mercedes ml, in sedim visoko. tolk visoko da vidim vse. in kaj vidim. mlade mamice, debele, komi sedijo v fordu, ki ima pregovorno široke zice, imajo ročni menjalnik, vozit itak ne znajo, nioso kos prometu niti ne poznajo pravil. pol pa akcija. v eni roki gsm in pogor na polno, z eno roko šalta in mota volan, pravila za njo itak ne veljajo. sploh ni z glavo v prometu! otroci zadaj poslušajo nejno smejanje in dretje pesmi na radiu ali cd-ju! sploh ne gleda ne levo ne desno! sam osvojo špuro, blinker je čudna žival in izsliljevanje osnovno vodilo v prometu. poleg seveda ne sme manjkat zelo pomeben cigaret!!!! vozti pa kdo??? potme pridme k druzinicam ,ki imajo troke nepripete, nimajo ustreznih sedezkov ali jih sploh nimajo!!! kaj bi v primeru nezgode, to je v bozjih rokah!!! da ne govorim kako agresine in predrzne , nadute in arogantne so mlade voznice!!! ko se zgodba sploh ne konča. ko gre mlada suhcena mamica preko ceste z vozičkom in ti nonšačantno vzame prednost. ti pa bremzaj. jaz sem asica, jaz sme in!!!! pa dobro ka jje z temi babami. ??? pol pa te cudno gleda, čle je ne spustis preko. ampak jo spustim ZARADI OTROKA!! če ne bi sel v zapor, bi staro tako kr povozil!! ampak mi utesnjeni zidovi ne dišijo!! zato sovrazim babe!!! pol pa se ateki, ki zelo pomembno kolesarijo po zelo prometni cesti z 3 otroci tudi na kolesih, in vsega sploh nimajo pod kontrolo, sploh niso kos nalogi, sploh ne zmorejo pazit na vse!!! in pol se otroci vjugajo po gloavni cesti on pa je frajer!!! pa to bi moral človek za 5 let zaprt na goli otok??!!! pa kako lahk oimajo take opice otroke!!!
Default avatar
odvisniki od telefonov!

Ae ves čas zabavajo s telefonom in dajo tudi otrokom risanke na telefon, da imajo mir
Se zabavajo po svoje.
Po Bifetih sedijo in po telefonih čvekajo, deca se pa po svoje preganjajo in ljudem težijo pri mozah in tudi trznejo ne!

Otroci so pa tako potencialni duševni bolniki, ki ne bodo vedeli kaj je socializacija, dotični starši pa ne bodo vedeli od kje je problem, da se bodo otroci zaprli v svoje lupine.
Default avatar
Večer,

ja.... seveda vozičkamo in smo neprestano samo na gsm-ju.
Ker:
- imamo večinoma take službe, da moraš tudi med porodniško vsaj po telefonu kaj narediti, da ne dobiš odpovedi prvi dan po povratku;
- moraš poklicati dedka/ babico, ki ti potem nabija vse svoje penzionerske štose, ali pa potrebuje kako pomoč,
- moraš naročiti otroka na cepljenje, zobarja, .... in kličeš v nedogled, pa je seveda non-stop zasedeno,
- moraš poklicati CSD kje so odločbe, kdaj,...,
- moraš poklicati kakega majstra, upravnika bloka, ...,
- moraš poklicati knjižnico, da ti podaljšajo knjigo, ki je starešemu otroku tako zelo všeč,
- moraš poklicati kmeta, kdaj bo naslednja runda domačega mesa,
- želiš čestitati kaki drugi mladi mamici za rojstni dan vsaj po telefonu, če že drugače ne znese,
- spodbujaš kako drugo mlado mamico, da seveda bo dojenje steklo,
- in še in še bi lahko naštevala,
- in seveda: se naročaš k pedikerki, manikerki, na masažo in frizerju.

Če dobro, da ne vidite, koliko smo potem za računalnikom, ko pišemo zvečer vse pritožbe na CSD, upravniku,...

Skratka: brigajte se zase. Če pa že imate toliko časa, pa vzemite v roke kako knjigo. Za začetek slovnico za osnovno šolo.
Default avatar
igor13 je napisal/a:
Res srčno upam, da ti nimaš otrok.
Bolno, res bolno.
Default avatar
soncki2014 je napisal/a:
Ja da te ne bo pobralo zdej ko to pišeš :) Jz vidim mamice/očije an telefonu, v kafani, otroci jočejo mama, tata poglej rožico ki sem jo našel, starši pa ne jebejo 5% kaj je otrok reku....
Pa starše ki uživajo v svoji pivi, otrok pa teče okoli, vsi pazimo da ne gre na cesto, starši pa srkajo tisto pivo, nekateri otroci so celo pri miru za mizo s telefonom v roki.... Niste vsi taki, a veliko jih je. Kakšni bojo ti otroci ko odrastejo? Bomo videli čez cca 15 let in verjemi da ne bo lepo. Ker bojo vsi hlepeli po pozornosti, tvoj lepo vzgojen otrok pa jim bo sledil, ker tisti otroci bojo "kul" , tvoj lepo vzgojen pa ne. Taka "fina" vzgoja se že kaže v populaciji v kateri naj bi ljudje ustvarjali, pa vsi čepijo doma v smiljenju samih sebe. In mi moramo samo sedet in bit tiho, ker nas to ne briga? Mi "delamo" za penzije naših staršev, kdo bo pa delal za naše penzije? In ja, je NAŠ problem, ker ne bo denarja za penzije ker vzgajate KRIPLJNE!
Default avatar
Podobno opažam sama, ko pridejo mame z otroki na igiršče. One se poknejo za klop, telefon in čik v roke. Redko katera se sploh kakorkoli pozabava z otrokom. Saj ne, da jih je potrebno nenehno animirati le malo več truda kot samo, da ga odpelješ na igrišče je pa tudi dobro vložiti v svojega otroka.
Default avatar
igrišče je napisal/a:
Ma joj, v drugi temi boste pa težili, da se otroci ne znajo igrati sami, no.

Pustite uboge, zmatrane mame dojenčkov in malčkov pri miru. Tisti čas, ko je dete v vozičku, je najbrž edini, ko sploh lahko kaj opravijo po telefonu. Ste že malo pozabili, kako je, a ne - niti na wc ne morejo same in v miru.
Default avatar
Bila sem zgolj cinična.

Moja poanta je bila, da žal ne moremo vedeti, zakaj ima katera mamica kdaj gsm v roki. Seveda ene neprestano čvekajo, sredi lepega dne kofetkajo na igralih v nakupovalnih centrih, in tega absolutno NE zagovarjam ali podpiram, nekatere, mnoge, pa morajo vmes tudi marsikaj preko telefona postoriti. In najlažje je nekaj komentirati, obsojati.

Me pa prav zanima, ali ste kdaj v kakem lokalu pristopili do staršev in jim dali "vzgojno", ali pa samo po forumih... ?

Sama sem/sva z otrokoma dnevno na Rožniku, Mostecu, se sprehajamo, raziskujemo, preplezamo vsa igrala, in tam vidim ogromno mamic - brez telefona. Preden pa pridem do Mosteca pa kažem otrokoma "Igorja 13" in njemu podobne prepotentneže, kako drvijo čez prehode za pešce in so jim pešci, varnost šibkejšega v prometu, zadnja briga. To je pa že nova tema :)))
Default avatar
Se mi je zgodilo sredi mesta. Vstavim pred prehodom za pešce, ki ga prečka ženska z vozičkom in tipka po telefonu. Ko gre preko, speljem in od ne vem kje se pojavi fantek star cca. 2 do 3 leta, ter steče za njo. Ona ga prime za roko in mirno šeta dalje. Če ne bi ravno speljevala, ne vem kako bi se končalo. Ženska hodi po mestu z vozičkom in še enim malim otrokom. Prečka cesto, piše sms in "pozabi", da ima še enega otroka, ki ji sledi kakor ve in zna. Res ne vem kaj naj si mislim...
Živi in pusti živeti
Default avatar
[quote="gledam jih"]pa to ne vidiš niti ene mamice z vozičkom, da ne bi brskala/čvekala po telefonu

kakšen vzor je to otroku? desno roko bo imel vedno na ušesu?[/quote

Grozne smo. Otrok spi v vozičku, mi pa na telefonu, ja res je prikrajšan. Jaz počnem to vsakodnevno, ker imam samo takrat čas da se s kom kaj resnega pogovorim. Pa moj normalno raste in zaenkrat se nima posledic, ha, ha. Eni imate preveč časa in vas vse moti.]
Default avatar
gledam jih in se čudim, kako smo me lahko vse porihtale s stacionarnim telefonom

ko smo šle ven, smo se pogovarjale z otrokom v vozičku, se igrale z njim itd.

nič hudega nisem mislila
Default avatar
džizus džizus je napisal/a:
čist prav ima
Default avatar
No, stacionarni telefon sem odpovedala, ker so me iz službe nadlegovali, ko je otrok dobil visoko vročino in bruhalni virus, pa sem z eno roko brisala bruhanje in z drugo klicala ZD in vmes, ko mi nihče ni dvignil slušalke v ZD, sem obvešača v službo, da me ne bo in razlagala, da tudi babica ne more, ker je še v službi, da bi vzelka babica dopust, ampak, da ima tudi ona nekaj nujnega v službi in da res nimam varstva, ker imatudi mož nujen sestanek v službi ...in potem sem, ko sem že skoraj dobila vezo v ZD prejela "nujen" telefonskiu klic od šefa na domači telefon, ki se je izkazal za nenujnega.. no, in fiksni telefon sem strgala ven.

Pa včasih so bile zadeve malo drugačne, na primer:
- v ZD si z bolnim otrokom lahko prišel nenapovedano, danes samo še če ima otrok vročine več kot 40 ali v drugih zares izjemnih primerih,
-če je bil otrok večkrat bolan, je zdravnica napisla 14 dni nege in ti priporočila, da greš malo na morje
z njim
- ko sem zbolela, me je pritekla čuvat babica, ki nikoli ni nikoli hodila v službi in je imela pri mojih 5 letih le malo čez 50 let
- moja mama je končala službo najkasneje ob 15 ih.

Poznam generacije mam in babic (lahko da vi niste med njimi), ki so čas med čiščenjem stanovanja z varikino in pripravo svinsjkih zreskov za moža "pametno" izkoristile za ure čvekanja po stacionarcu in obiranje mož in zetov (medtem, ko so se otroci brez nadzora igrali na prometni cesti pred hišo ali na dvorišču med avtomobili) .

Sicer pa se sama najraje s prijateljicami z otroki večkrat dobim v živo, ampak saj vem, da po vaše tudi to ni prav..naj bom raje doma in se smilim sama sebi, ker to pritiče pošteni slovenski materi.
Default avatar
m ribca je napisal/a:
Točno tako.
Očitno je edino pravilno, da so včasih urejale mamice stvari po stacionarcu (doma), danes se je pa treba zgražat, ker se kaj uredi preko gsm, zunaj, na zraku ;)