Starševski čvek

Grem na otok Pašman

Default avatar
Letos grem prvič dopustovat na otok Pašman, pa me zanima kako je kaj tam, kaj se dogaja in podobno. Imam apartma v mestu Tkon, tam pristaja tudi trajekt, pa še do Biograda je blizu, če se peljem s čolnom.
Ima kdo kakšne izkušnje z letovanjem na Pašmanu.
Default avatar
TAM ŠE NISEM SICER BIL MORA PA BIT LEPO .
Default avatar
Jaz ne razumem, kako izberete destinacijo za dopust, sele potem pa sprasujete, kako je tam.

Tkon je ena mala vas. Srwdi vasi je trajektno pristanisce. Ima nekaj manjsih trgovin in dva stanta na trznici. Ambulanto in lekarno. Fkk camp. Skozi celo vas tece prometna cesta.
Default avatar
mlad je napisal/a:
smo vsako leto v apartmaju v kraju Pasman. Tam nam je super, je majhen kraj, nekaj lokalov, gostiln, morje razmeroma cisto, malo ljudi.
V Tkonu pa jaz ne bi bila, ker je pristanisce za trajekt, tudi guzva je, ker s trajektov pac ljudje prihajajo in odhajajo.. obupno se zaguzva vcasih..
Default avatar
Meni paše mir tja kamor grem, sem pa v Tkonu v zadnjem apartmanu v smeri konca otoka, rad gledam zelenje. Imam pa čoln in potem skočim do Biograda, če hočem gnečo. Če pa je trajektni luki gužva, pa mi je všeč, se nekaj dogaja.
Default avatar
TUDI ČE SE PREJ POZANIMAŠ VČASIH POL NI TAK KOT SI ZAMIŠLJAŠ, POL SI LAHKO ŠE BOLJ RAZOČARAN.
TAK PA SE PREPU8TIŠ, KAK BO PAČ BO :)
Default avatar
Nekako tako sem si tudi sam zamislil, poiskal sem kraj, na google.maps se zelo lepo vidi kam greš, lahko se sprehajaš po ulicah, si ogleduješ hiše, tako da ti je kraj že molo bolj spoznan.
Potem pa vidiš vse v živo, ko prideš na sam kraj.
Default avatar
Super, če se rad kopaš med trajekti.
Default avatar
Saj trajekt ni problem, ker sem kar oddaljen od trajektne luke, čisto na koncu Tkona, med zelenjem, gledam njive z balkona :)
Default avatar
Mi že nekaj let hodimo v apartma v Tkon. Vse je blizu ne rabiš avta. Imamo privat plažo, večkrat smo čisto sami na njej.Lepo morje, dolgo je nizka voda, mivka....Zvečer se lahko sprehodiš do majhnega mesteca, kjer ti vse nudijo.Tudi lekarna je tam in zdravnik. Mi večkrat gremo v jutranjih urah na samostan Čokovac ali Stražo oz . k stolpu kjer je čuvaj in opazuje, če je kje požar. Tukaj je tudi prelep razgled na otočje, Kornate...
Drugače se pa tudi na Tkonu kaj dogaja, kot je Ribarska noč.Če se z avtom pelješ do Pašmana je 4.8. Pašmanska noč z Draženom Zečičem in v Kukljicah, kjer je zelo lep kraj imajo letos 5.8. fešto z Magazini...V Tkonu so vedno nalepljeni plakati, kje se kaj dogaja.Če si seveda želite...Gužve na Tkonu ni .Včasih v sezoni in med vikendi so kolone vozil,ki čakajo na trajekt. Lepo dopustovanje vam želim!
Default avatar
Pa še to, ne kopaš se med trajekti!
Default avatar
Hvala za lep opis Tkona, tudi sam se si ga tako zamišljal, glede na to da imam čoln, lahko pljujem do Biograda, pa še z avtom se da skočit do mesta Pašman in ostale kraje na ootku.
Default avatar
Pravzaprav si hotel povedati da imaš čoln :) Pa noben na to ni reagiral, čeprav si ga omenil skoraj v vsakem postu...
Pašman je lep otok, za mirno dopustovanje in uživanje. Za žuranje pa Biograd.

Lepo se imej, pa pazi pri vožnji po morju.