Starševski čvek

Pravni nasvet

Default avatar
Zanima me kam se lahko brezplačno obrnem na pravni nasvet za dve vprašanji. Hvala za odgovore.
Default avatar
Kot je meni znano, vsaj po manjših krajih odvetniki in notarji ne zaračunavajo prvi pravni nasvet, če gre za splošno in ne preveč kompleksno vprašanje. Če pa prideš s celo vrečko dokumentacije in pričakuješ, da se ti pravnik posveti dve uri, pa seveda ni zastonj.
Default avatar
Pravo je kot medicina, za vsako področje svoj strokovnjak, tako da bi morala vseeno vsaj malo pojasniti za kaj pravzaprav gre. In ker gre za stroko navadno tudi ni nič zastonj. Brezplačna pravna pomoč je sicer na voljo na sodiščih, vendar le osebam, ki so do nje upravičene skladno z Zakonom o brezplačni pravni pomoči. Včasih je brezplačne nasvete nudil tudi Pravnoinformacijski center nevladnih organizacij na Metelkovi v Ljubljani, nisem pa sigurna, je še vedno tako. Povsem brezplačni nasveti s torej samo še na forumih kot je ta, kjer se mi zdi obstaja poseben forum za pravne zadeve, vendar pa je tudi odgovornost za nasvet enaka plačilu. ;)
Default avatar
Če si iz kranja, mislim da ima nina ana jäger enkrat mesečno brezplačno svetovanje
Default avatar
Če je razlog finančna stiska, potem bo pravi naslov odvetnik Andrej Jurjevčič. Če je razlog škrtost, pa verjetno ne bo šlo...