Forum.Over.Net

Starševski čvek

Premeščanje otrok iz razreda v razred

Default avatar

PikaPikapolonica

Ali je tudi v vaših krajih praksa, da osnovnošolce premešajo? Npr. da so 5 let v enem razredu, potem pa jih premestijo, premešajo? Rečeno je bilo, da bodo to zdaj počeli vsako leto.
Default avatar

če te prav razumem...

... ti to misliš, da otroke selijo npr. iz oddelka a v oddelek b?
Pri nas je to le v primerih, ko po zakonu mora biti v razredu zmanjšano število otrok, npr. zaradi kakšnih odločb katere imajo otroci s pp, največ je dislektikov.
Default avatar

PikaPikapolonica

Da, premeščanje iz oddelka A v oddelek B.

Mislim, da se tu ne gre zaradi zmanjšanja števila otrok, temveč zaradi težav, ki jih imajo učitelji z vedenjem.
Default avatar

socialne veščine

Z vidika socialnega razvoja otrok je to samo pozitivno. Naučijo se sklepati nova prijateljstva, širijo mrežo prijateljev, pridobivajo na socialnem področju.
Default avatar

japajade**

socialne veščine je napisal/a:
Ne vidim ničesar pozitivnega v tem, da morata najboljša prijatelja vsak v svoj razred.
Default avatar

Yaaas

japajade** je napisal/a:
Točno tako. Sploh se pa s tem še bolj poudarja individualnost, lahko celo tekmovalnost ...
Default avatar

dsimon1

japajade** je napisal/a:
Praksa je, da prijatelje pustijo skupaj.
Default avatar

MOJEGA OTROKA SO UNIČILI

Mojega otroka so s premestitvijo uničili in še danes mi je žal, da se nisem uprla!!

Bom poskusila bit čim bolj jasna.

Skupina otrok (sosedje, prijatelji) so bili skupaj že v vrtcu. Potem skupaj do 4. razreda. Prava 'klapa', obiskovali so se na domu, skupaj igrali, skupaj učili, si pomagala - tudi straši smo se družili in pomagali en drugemu s prevozi na aktivnosti, varstvom, če je bil kdo popoldan v službi ipd....

Potem je prišel 5. razred. Pridružili so se jim učenci iz podružničnih šol (vozači). Ker jih je bilo premalo za en razred, so iz 'rednih' razredov vzeli 5 učencev. Med njimi našega!
Niso pa vzeli kakšnega učenca dohtarja, učitelja, direktorja.......

Naš je nenadoma ostal brez družbe. Vozači pridejo in se takoj po pouku odpeljejo domov. Pouk so imeli zjutraj, drugi razredi in njegovi prijatelji popoldan.

Dopoldan je bil naš v šoli (prijatelji frej in igranje). Ko je prišel domov, so bili prijatelji v šoli, mi po službah.... Sošolci (vozači) so se odpeljali po 20 km in več domov.... Naš pa sam, osamljen - itak so mu šle same vragolije po glavi.
V dveh letih je drastično padel uspeh, z bivšimi sošolci so se .je odtujili.... Nikogar ni bilo, da bi se skupaj učila, si pomagala.
Vozači so ponavadi s kmetij, kjer imajo živali, morajo delat. Oni se ne vozijo 2x na teden na fuzbal, pa h klavirju, pa razni drugi krožki izven šole.

Z veliko težavo je spackal OŠ in zdaj obiskuje srednjo šolo, kjer je končno dobil spet družbo.

Vodstvu šole globoko zamerim, da so se šli tako nepošteno igro z otroki. Če bi bilo fer - le zakaj niso prebukirali svojih otrok? Zakaj ne otroka od lokalnega mogotca? Zakaj od nas 'siromakov'??

Na vašem mestu ne bi nikoli več pustila, da jih premeščajo in da jih to bogati. Lepo vas prosim, naj s svojimi delajo razne 'študije' v OŠ, druge pa pustijo pri miru!
Naj raje poskrbijo, da jih bo učil kvaliteten kader! Vsi vemo, kakšne grozljive razlike so v sposobnostih učiteljev/ic.
En ti priskuti predmet, en te nauči vsee in še več, en te tako navduši, da greš to tudi študirat.....
Default avatar

MOJEGA OTROKA SO UNIČILI

Pa še to bi dopolnila. Največ težav smo imeli z vedenjem, disciplino.

Naš mulc je na lepem dobil en večvrednosti kompleks, ker je iz mesta. Otroci s podeželja so bolj mirni, vljudni....
Vedno je želel biti 'ta glavni'. Seveda pri vragolijah, telovadbi.... Ne pri učenju.

Večina ga je imela za nekakšen vzor in mu sledila. Skupaj z razredničarko (hvala bogu smo bili z njo skoz na vezi, krasna ženska - tudi v nedeljo ali zvečer) smo se orenk namučili, da ni zabredel.
Sreča, da je to obdobje za nami.

In resnično sem prepričana, da teh težan ne bi bilo, če ga nebi premestili v drug razred!
Default avatar

kr ena 2 neprijavljena

Ja če je rešitev bila tako enostavna - zakaj pa preprosto nisi zahtevala, da naj ga dajo v drug razred????? Če bi imel moj otrok toliko težav, verjemi da bi zahtevala to in se ne bi premaknila za milimeter. Je bilo vredno uničit otroka?
Default avatar

minka_binka

da povzamem lestvico:
1. otroci pomembnih meščanov
2. otroci "revnih" meščanov
...
....
9999 podeželani

Bil je za vse traparije, in tega so bili krivi mirni podeželski otroci. Njegovo (mestno) pomembnost mu je pa privzgojil kdo?
Default avatar

MOJEGA OTROKA SO UNIČILI

kr ena 2 neprijavljena je napisal/a:
Nooo, mojega otroka so SKORAJ uničili. :)

Ne vem, zakaj! Ker sem tipična državljanka SLO, ki trpi in potrpi vse. Takrat nisem imela te pameti. Takrat ves čas upaš, da bo (kmalu) boljše.

Zato pa svetujem drugim, naj ne pustijo, da premestijo otroka v 'neznano' okolje. Da je to slabo! Da je to za osnovnošolce šok. Saj kasneje kasneje kakšne premestitve pa res učinkujejo pozitivno.

Jaz danes teh premestitev ne bi pustila! Spustila bi se tako daleč, da bi z njim hodila v šolo in z njim sedela v razredu, kjer je bil do zdaj!! Kdo mi more preprečiti?
Danes! S to izkušnjo. Takrat pa ...... nismo vedeli nič! Pač ubogljiva ovca, žal!
Default avatar

MOJEGA OTROKA SO UNIČILI

minka_binka je napisal/a:
Verjemi, da midva - starša gotovo ne. In to smo v kali zatirali. Jok, stok, prepovedi....nujno druženje s starši.
Saj veš - on pa ne bi šel v hribe, bi bil doma, bi šel s kolesom na športno igrišče ipd.... NE in NE! Dokler te ne sreča pamet, boš z nami!

Ne boš verjela, kako najstnik (zna) izkoristit neke svoje namišljene prednosti. Te navidezne prednosti, ki jih dobi v družbi, računalnik.... Ves čas ga zaklepat, ves čas preživljat z njim pa tudi ni mogoče. Mogoče pa je, da je skoz pod kontrolo!
Default avatar

ery567

Pri nas so tudi premešali razrede in sicer tisto leto, ko so se pridružili učenci podružničnih šol. V moji mladosti je bilo drugače in sicer so ohranili razrede kot so bili, ter vsakemu dodali par učencev iz podružničnih šol. No ja, ne ena ne druga varianta se mi ne zdi kaj posebej slaba ali dobra, v vsakem primeru je potrebno nekatere skupine razdeliti.

Ne vem sicer ali po naključju ali namenoma, ampak pri generaciji mojega otroka so v en razred dali večinoma take s šibkim znanjem oz. slabšimi ocenami. Meni bi se zdelo bolje, da bi porazdelili v vse razrede približno enako število dobrih in slabših učencev, ampak ok, je kar je.
Default avatar

nevmm

ne vem za našo šolo, če pa bo karkoli kdajkoli, sigurno ne bom kar tako pustila, da me peljejo scat, zato ker nisem zdravnica ali direktorjeva žena...mojega otroka nihče ne bo nikamor premeščal, razen če se zamenjajo po skupinah, da so še vedno kateri skupaj..
že prevečkrat smo naje.bali, ker pač smo čisto običajna slovenska družina...poln kufer imam raznih vipovcev..ki jih na naši šoli ni malo..
Default avatar

neznalka

Daj ne pretiravajte! Uničili otroke, ker so jih malo pomešali in je bil zdaj najboljsi prijatelj v sosednem razredu. Pa kaj vi delate z vaših otrok? Razvajene mehkužce.

Glavno da je šola kriva, da je otrok komaj OŠ naredil, a ne? Otrok ni kriv, ni len, ni manj sposoben...? Ker je sel v sosednji razred je se par let čutil posledice? Pa ve ste zmešane! Bogi vasi otroci. Mentalne invalide delate iz njih!
Default avatar

pollyanna

Vidiš, pri nas sem si pa celo osnovno šolo želela, da bi jih pomešali, ker je bil en razred kar v redu, drugi pa obupen. Pa niso hoteli, samo na izrazito vztrajanje 3 mamic so preselili 3 otroke iz težkega v bolj prijeten razred. Jaz sem bila prepozna, če bi odšla še moja, bi bilo v enem razredu že premalo otrok, šole pa nisem hotela menjati. So se pa potrudili, da so bili tisti, ki so zamenjali razred okarakterizirani za naporne in problematične. Samo čudno, da v drugem razredu z njimi ni bilo nobenih težav.