Starševski čvek

kako ni debelih sram hodit po svetu?

Default avatar
Ko pa je danes toliko fit ljudi v družbi pri nas, ki skrbijo za svoje telo in zdravje. Že na razgovor za službo bi mi bilo nerodno it, ker kako boš opravljal neko odgovorno delo, če niti svoje postave ne moreš v red spravit in se kontrolirat? Kako te naj delodajalec vzame resno?

Ne razumem teh ljudi...
Default avatar
Ja namesto 60 kilogramov jih imam 70. In po tvoje naj se udrem v zemljo? Trikrat na teden tečem, se trudim čim bolj zdravo jesti, ampak ja včasih me prime tudi želja po piškotih in čokoladi in takrat si privoščim. Imam 2 čudovita otroka, moža, ki ga mojih 10 odvečnih kilogramov ne moti, redno, dobro plačano službo (namig: na razgovoru so jih zanimale moje sposobnosti in izkušnje, ne kilogrami) in zdravnik pravi, da imam dobro srce, nimam preveč holesterola...
Ne boš verjela, ni me sram.
Default avatar
No, ti bom pa jaz povedala pogled s strani ene debeleeee.
Res je tako, da bi se moral človek v roke vzet in shujšat, ampak meni to nikakor ne uspe :(
Uspešno pa furam svojo družino, in podpiram 4 hišne vogale (ker mož, ki je fit in z lepo postavo, ni sposoben podpirati niti enega vogala - pa ne pišem to zato, da bi njega kritizirala, ker v bistvu ni glih vsega sam kriv...), skrbim za posel, "gor sem spravila" 4 otroke...
Ehh, super ženska pa pač nisem. Do tega naziva mi manjka glih motivacija in vztrajnost pri hujšanju ;)
In kaj zdej???
Default avatar
ker biti suh spominja na zločine nacistov v taboriščih ☺
Default avatar
Nimam časa za neke fit dejavnosti, ker me moja služba zmozga do amena in mi karšnokoli miganje ob prihodu domov ne pomeni nekaj fit, ampak mučenje. Moram nabrati moč in voljo za naslednji dan.

Zdravo prehranjevanje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pa ne me j.................z mojo plačo si lahko kupimo samo osnovo. Kar se pa točno ve kakšna živila so to. Od korenčka, zelene in jabolk pa jaz nisem sposobna fizično delat 8 in več ur.

Ne obsojaj preležanka.
Default avatar
ojojjoj je napisal/a:
Ti bom tako povedala, pa nisem suhica, sem normalno hranjena.
Način prehranjevanaja, kot praviš da samo najceneje, je ponavadi napačen.
Si lačna, seveda, ko ješ napačno hrano. Tudi sama sem bila. Delam fizično od 8-10 ur na dan, 45 min s kolesom v službo in toliko nazaj.
Jedla sem veliko, bila lačna, utrujena, tek po službi? Na kraj pameti mi ni prišlo, ko sem se pa morala spočit da sem naslednji dan lahko sploh vstala iz postelje.
No, pa me je nekaj "vdarlo v glavo" in sem korenito spremenila prehranjevanje.
Najprej sem bila na mučnem "postu", počasi ukinjala hrano, nič iz danes na jutri.
Ko sem spucala telo, sem začela pravilno jesti. Ni zdrava hrana draga. Draga se nam zdi, ko toooooliko pojemo in potem smo še lačni. Ko pa ugotovimo pravilna razmerja, nismo lačni, za hrano porabim enako ali celo manj kot prej. Seveda je odvisno oz sezone zelenjave oz kaj imamo raje na jedilniku. Pa ne gledaš da ješ dietno, ampak zdravo.
Sprememba na počutju je fenomenalna. V službi sem delala 50% boljše, začela sem se ukvarjat s športom (tek), energije za izvoz.
Je pa svinjsko težko naredit to spremembo, mučenje vsako minuto ko je kriza. Sama sem mislila da me bo pobralo ker nisem "smela" jest čokolade, kruha, pizze- to sem vohala iz spodne pizzerije, sem skoraj jokala zraven. A imela sem voljo. In uspelo mi je. Kilogrami so splahneli na začetku, seveda, sedaj imam neko normalno postavo, a počutje še zmeraj super. Ni mi več težko zjutraj iz postelje vstat. In pregrešim se tudi, a ni več požrešnosti ki je bila prej. Želim ti, da bi tudi vi ugotovili da je sprememba možna, le voljo je treba najt. Srečno!
Default avatar
Pri takšnem razmišljanju bi tudi delodajalec preklet dobro razmislil, kakšne argumente bi dal nekdo pri hudo pomembnem poslu. Možgane je potrebno imeti tudi neprestano v pogonu, da potem koga mogoče v tem predelu ne rata sram. Ko usta odpre in spusti glas.
Default avatar
pa nisem suhica je napisal/a:
A ma da bi dala en sam koristen napotek v tem svojem traktatu, to pa ne?
Default avatar
zamisljena.i je napisal/a:
Če bi le bila malce bolj razgledana in manj zahojena kot si, bi se kdaj odpravila v kako multikulturno državo in pogledala v kak team ljudi, ki je na svojem področju svetovna špica... Da te kap rukne, ko jih vidiš! Niti najmanj ni potreben nek kurbiš telešček, šteje samo znanje!
Default avatar
raje glej, kaj gre IZ tvojih ust, ne V usta!

Očitno si brez takta! Takih po službah ne marajo preveč!

Začni še delat na osebni rasti, kajti tudi tvoj telešček se bo postaral in ostala bo samo lupina in prazna betica!

Lepota je žal minljiva!
Default avatar
Avtorica,predvsem skrbi za sebe in samo za sebe!!!
Ko boš razumela sebe,boš razumela tudi druge.
Kaj pa veš,zakaj je toliko debelih?Mnogi so k temu dedno nagnjeni,mnogi niso.Kaj tebe izrecno moti?
Ne rečem,da ima človek 400kg.Tak res ne bi mogel opravljati delovnega položaja.
Si se kdaj vprašala,zakaj zdravniki tako čislajo vitkost,pa zdravo prehrano,pa veliko gibanja,pa nič kajenja.
Sami so pa eni med njimi prav okrogli...da ne rečem celo zavaljeni.Ampak to je njihova stvar.Važno je ,da odgovorno opravljajo svoj poklic.
Default avatar
Ja res je.... bolj kot si butast, bolj si prepričan v svoj prav.
Svet je pisan in lep...
Default avatar
Kako pa ni suhih sram po svetu hodit, ko pa je dovokj hrane. Potem pa bi samo po debelih udrihali. Jaz osebno imam kakše kilogram preveč imam pa tudi čudovitega moža in dva čudovita otroka, ko marsikatera suha tega nima. Nikoga ne žalim nekateri so suhi, nekateri debeli,nekateri črni drugi beli. Vsi smo ljudje in vsi imamo paravico živet.
Default avatar
Ne boš verjela - imam 152 kg. In ni me sram hodit po svetu! Po 20 letih telovadbe, diet, akupunkture, obiskovanja psihologov, endokrinologov... sem se sprijaznila, da mi nobena dieta ne pomaga. Sprijaznila sem se tudi zaradi tega, ker so vse storitve pri hujšanju samoplačniške, jaz pa sem doslej zapravila na tisoče evrov pri "priznanih slovenskih dietologih" (ki vidijo le denar, ne pa osebo), zadovoljivih končnih rezultatov pa ni bilo. Priznam pa, da sem odklonila hormonsko zdravljenje (ker v tej panogi tavajo) in nisem želela iti na redukcijo želodca.
Imam univerzitetno izobrazbo, svoj s.p., sem poročena, imam 2 čudovita otroka, stanovanje, veliko potujem, berem in rada hodim na koncerte/v gledališče. Moje seksualno življenje je odlično, Edini "problem" je, da garderobo naročam, oz. grem v Nemčijo ali Avstrijo, tako klasičen shopping s kolegicami in čvek odpade. Ja, ne moreš imeti vsega. Sem srečna in to te najbrž v celotni zgodbi najbolj moti, a ne?
Zakaj nekateri živite v stereotipih, da so/smo debeli ljudje nenormalni?! Zakaj ustrajate, da so lepotna merila - manekenke (te pa je oblikovala določena skupina populacije in ne povprečni prebivalci) edino pravilno merilo?
Name nikoli niso posmehljivo kazale ali me žalile osebe, ki so stabilne, urejene, temveč osebe, ki imajo probleme s svojo lastno samopodobo. Zato ti svetujem, nastavi si ogledalo in dobro si oglej osebo, ki zre vate. Zaželi ji več optimizma, več dobrih misli in jo začni ljubiti. Mene in ostale debele, pa prosim pusti pri miru.
I'm so happy, and beautiful!
Default avatar
Lepo je slišati in prav je, da ste vesele, srečne, zadovoljne, ljubljene,... ampak kaj pa zdravje? Ali imate kakšne težave? Moj oče je imel 130 kg, pa ga je doletela sladkorna (čemu se sploh ne čudim). Zdaj je močno shujšal, ampak sladkorna bo ostala z njim do konca življenja.
Default avatar
zamisljena.i je napisal/a:
Jaz pa ne razumem vas, ki zbijate samozavest tistih, ki so predebeli (mnogi tudi ne po lastni krivdi - kar slišim, so tudi nekatera zdravila razlog za debelost, pa bolezni ščitnice,...).

Poleg tega pa, če se bodo debeli zapirali med štiri stene, ne bodo nikoli shujšali. Morajo biti aktivni.
Default avatar
Debela
Jaz ne pijem, ne tečem in ne kadim. Jaz jem. Tolažim se s hrano. Trpam jo vase do tistega občutka sitosti, ko jo imam že v grlu. Do tistega občutka teže, ki me končno pomiri.
Nadaljevanje tule: zadnja Mladina:
http://www.mladina.si/166613/debela/

Bravo, avtorica!

Všeč so mi ljudje z "napakami". Ravno ta popolni so mi najbolj sumljivi.....Ker vem, da MORA imeti eno hibo...so tudi take, ki se ne vidijo........

Kaj pa veš, kaj kdo počne za svoj "ventil".........
Default avatar
Avtorica, veš kaj, če boš zbolela zaradi ščitnice, se mi ne boš niti malo smilila. Takrat bi ti z veseljem pokazala kake bedarije si tule pisala. Ja, prav privoščljivo bi ti dala tole brati. Vem, da privoščljivost ni lepa lastnost, ampak jaz nisem popolna.
Default avatar
Boljše biti en malčk bolj okrogel, kot glup, kot avtorica!!
Default avatar
Live and let live je napisal/a:
Podpis :-)
Živi in pusti živeti