Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topič, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

Imate težave z zasvojenostjo ali kdo od vaših bližnjih? Potrebujete nasvet zaradi zlorabe alkohola, drog, iger na srečo, spolnosti, spletom ... Vprašajte in se posvetujte s strokovnjaki.

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti

Andreja

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Peter Topič , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

peter.topic

Pia Hren , dipl. biopsihologinja

Pia Hren

Diplomirala je leta 2014 in tako pridobila naziv diplomirana biopsihologinja. Po končani prvi stopnji se je vpisala na podiplomski program, kjer ji do zaključka študija manjka še magistrsko delo. Med študijem je spoznala praktično delo v izbrani ustanovi - Celodnevnem pripravljalnem terapevtskem centru za pomoč ljudem, ki imajo težave z odvisnostjo v Višnji Gori. Po končani praksi je tam pričela še s študentskim delom. Danes je v CPTC Višnja Gora zaposlena kot svetovalna delavka in se vsak dan veseljem vrača na delo.

Pomoč ta THC TEST

Default avatar

AN

Pred nekaj tedni sem imel velik problem z nepričakovanim THC testom(za zaznavanje trave) za prakso. Gledal sem po internetu kot nor in težava je da se večina nasvetov grozno razlikuje eden od drugih. Povedal bom kaj je meni pomagalo spraviti THC iz krvi in ne morem garanterati da bo tudi ostalim je pa dokaj vrjetno. Ko sem zvedel za test je bil oddaljen 2tedna in nekaj dni. Prva stvar je seveda prenehanje s kajenjem trave, poleg tega pa sem nehal kaditi, fugirati in piti alkohol(kar ni obvezno je pa priporočljivo). Druga stvar je čiščenje telesa. THC se veže na maščobe in meni to ni prav nič pomagalo glede na to da imam dosti kil preveč. Bolj suh si, bolje je zate. Začel sem teči kolikor sem le zmogel, kolesaril in naredil vse da se dnevno čim bolj prepotim. S kurjenjem maščob kuriš tudi THC iz telesa, tako , da je priporočljivo tudi jesti zdravo s čim manj maščobami in sladkorjem. Sam nisem šel, je pa tudi savna odlična izbira za čiščenje telesa. Naslednja stvar je tekočina. Pil sem vodo kolikor sem le mogel , vsak dan tudi kakšna 2 litra limonade brez sladkorja in z veliko vode. Cilj je preprosto ta da greš ˝scat˝ čim bolj pogosto. Dan pred testom in na dan nisem pretiraval z pitjem, da ne bi bil urin sumljivo prozoren. Pomembno je, da greš na dan testa čim večkrat na stranišče saj nočes za test dati jutranjega urina. Ko sem prišel na testiranje, sem šel v stranišče s z nahrbtnikom in skoraj takoj, tako da so bili pogoji da bi dal v lonček čist urin nekoga drugega(previden moraš biti na temperaturo), ni pa nujno, da boš imel enake pogoje tudi ti. Naslednje stvari so pomembne: v lonček sem zlil malček vode( samo da je prekrila dno lončka) in začel urinerati v školjko, nadeljeval v lonček in zaključil v školjko. Slišal sem da visinke pomagajo odstraniti THC v urinu a se tega nisem posluževal saj sem zelo skeptičen, da res deluje. Test je bil hvalabogu negativen v nasprotju z pričakovanji. Če imate to smolo, da vam bodo testerali THC v krvi ali laseh bo trajalo dosti več časa, da se znebite THC-ja, so pa taki primeri redki saj jih je treba plačati dražje od testov za urin. Upam da sem komu pomaga, garanterati pa seveda ne morem.