Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

moravske toplice

Default avatar
Z 8 mesečno hčerko odhajamo na dopust v moravske toplice.
Rada bi vaše izkušnje iz teh toplic....
kaj priporočate, kaj odsvetujete??
Hvala za odgovore.
Default avatar
Nam je pediatrinja rekla, da odločno odsvetuje kopanje v toplicah z otrokom, mlajšim od 1 leta, še posebej v Moravcih, ker je vsebnost vode prezahtevna za tako majhne otroke.Samo v vednost. Lp. Tanja
Default avatar
Bila sem v Moravskih toplicah, pa sem mislila, da bom kar umrla, ko sem šla v bazen, voda je ful vroča (okrog 37-39 stopinj), poleg tega so v vodi določene primesi iz nafte (tam so prvotno hoteli črpati nafto), kar zavohaš tako v vodi, kot potem na sebi, tako, da mislim, da ima Tanja kar prav.
Vem, da so tukaj že veliko pisali o otrocih in toplicah, pa vseeno, obstaja tudi možnost okužbe z legionelo (ustrezajo ji visoke temperature v bazenih toplic), ki povzroča legionarsko pljučnico.
Jaz si v MT ne bi upala otroka dati v vodo, no sploh ne bi šla z njim v toplice, ampak to je stvar izbire. Mogoče je dobro vprašati pediatra.
Default avatar
O toplicah sem se pogovarjala s svojo pediatrinjo. Res je, ta voda otročkom mehča kosti. Mi je pa "svetovala" Rogaško. Tam je voda tudi za naše tamaučke v redu. Samo brez pretiravanja; 5 do 10 minut.

lp,
nives
Default avatar
Sama sicer nisem bila v Moravskih toplicah, ampak pred kratkim v Radencih. Sicer je kar luštno tole kopanje v topli vodi, v bazenu, zlasti za otroke, vendar mislim, da za tako majhne to ni primerno kopališče. Rajši počakaj s kopanjem do poletja in jo namakaj na morju, bo bolj zdravo.
Moje dve hčerki, ki sta stari 5 in 3 leta, sta v bazenu v Radencih tisto relativno umazano vodo kar pili, saj veste, malce brado v vodo in odprta uspa, pa kakšen požirek, ko smo tako žejni, a ne?

No, posledica tega dvodnevnega izleta v Radence, kjer je drugače vse super in OK je bila ironično ta:
- mož je dobil en velik herpes na ustnicah,
- jaz sem dobila glivično vnetje nožnice,
- hčerkama ni bilo nič.
Default avatar
Ne bom delala reklame za MT,vendar koliko vem imajo tudi bazene za ta majhne ootroke,kjer voda hladna oziroma navadna, imajo bazene z zelo vročo in manj vročo vodo.Ne vem kdaj so bile te forumke v MT, kajti v MT je vse prenovljeno in se imenujejo Terme 2000.Kar lepo se odloči in pojdi, če že ne boš kopala otroka pa bo vsaj zamenjal zrak, kar pa je tudi zelo priporočjivo, ti in mož pa kar lepo izmenično kopajta.
Uživaj!
Default avatar
Tudi mi smo bili v raznih toplicah že večkrat od 6-meseca starosti naprej, med drugim 2x tudi v MT. Sicer imajo Terme 2000 kar precej bazenov, tudi za otroke, v vročega pač ne greš. Nobenemu ni bilo od vode nič, čeprav jo je mali kar nekaj spotoma popil, saj je kričal od navdušenja, šprical vsenaokoli... Še ena reševalka je bila tako vesela njegovega navdušenja, da nam je podarila njihovo napihljivo žogo. In po čofotanju je bil mali tako utrujen, da je kar omahnil v spanje na ležalniku.
Če torej niste preveč občutljivi - priporočam.
Marija
Default avatar
Se strinjam z Žužo in Marijo2. Tudi mi smo bili že 2x v Moravcih.
Prvič je bil sin star 4 mesece in takrat še ni bilo novega kompleksa Term 3000 in se res ni kopal (tam je samo osebje reklo, da ni pametno).
Ko smo bili drugič, decembra 2001 je bil mali star 2,5 let in se je kopal v vseh bazenih. Otroški bazen, ki ima hladnejšo vodo mu sploh ni odgovarjal, ampak je ves čas hotel biti v toplih (termalnih).
Imajo pa tam notri tri večje bazene in otroškega s toboganom. Od tega sta dva termalna (topla voda) in enega velikega s hladnejšo vodo (ta se nadaljuje tudi ven, vendar se ni bati prehlada, če seveda ne greš pri minus stopinjah ven z mokro glavo).

Kar brez strahu. Pravijo še celo, da imajo te toplice najbolj neoporečno vodo. Cena je seveda temu primerna.

LP Mateja
Default avatar
Darja,kar odloči se za MT, kot vidiš bo vse OK in ne poslušaj nekaterih forumk.ki kar naprej nekaj"bluzijo", p ne vejo kaj, samo toliko,da se delajo pametne.
Lepo se imejte in ko se vrnete se oglasi.
lep pozdrav.
Default avatar
V MT sem že bila - žal brez naše na vodo nore nadobudnice - zagotovo je ne bi spravila ven. Le na nekaj bi opozorila - če se boste odločili za kopanje v Termah 3000, zelo ZELO pazite ker res BLAZNO DRSI PO TLEH! Iz družbe 10 čisto normalnih ljudi je šel eden po longeto za zapestje, druga pa je imela zdrobljena dva prsta na nogi. Nikakor ne hodite bosi (kar tako ni priporočljivo), še v natikačih je treba paziti. In v restavraciji ne naročajte pizze, ker je zelo zanič.

Pa srečno!
Default avatar
Mi smo bili pred kratkim v Atomskih in je bilo čudovito. Ker sem že pred časom na forumu zasledila, da naj bi voda v toplicah mehčala otroške kosti, sem se prej posvetovala s pediatrinjo. Res, da sta moji deklici večji ampak previdnost vseeno ni odveč. Pa me je samo čudno pogledala, opozorila me je samo na čistost vode. Tako, da me res zanima kako naj bi voda mehčala kosti, Prosim razloži Nives.
Uživajte v toplicah, če se odločite za dopust.
Default avatar
Oprosti, če misliš da bluzim in pametujem, ampak kot sem napisala je odločitev ali iti z otrokom v toplice ali ne stvar izbire, zato me še ni treba žaliti, prav?
Default avatar
Pozdravljeni!
Jaz imam sicer že kar odrasle otroke, vendar se vseeeno
oglašam. Moravske Toplice pri nas dobro poznamo, ker večkrat
radi zaidemo v tiste kraje. Všeč nam je mir, prijaznost ljudi,
relativno čist zrak, dobra hrana itd. Seveda pa, najvažnješi
je kopalni kompleks, ki so ti ga že druge opisale in se
popolnoma strinjam z njihovimi ugotovitvami. Bazenov z
različnimi vodami (tudi tista, ki rahlo vonja na nafto -
je pa krasna za suho kožo med drugim) je dovolj in vsak (vsaj
meni se tako zdi) lahko najde zase primerno. Tam smo bili že
vsaj 10 x v treh letih, pa je bila voda vedno povsod čista.
Za otroke imajo igrala, igrišča, za njih in ostale sprehajalne
poti, golf, kolesarjenje po okolici.
Mislim, da boste lahko uživali, prav tako tudi malčica in vsi
tisti malčki, ki jih je tam vedno veliko.
Prijetno bivanje vam želim!

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic