Starševski čvek

Kako pogosto imate za kosilo juho?

Default avatar
Kako pogosto imate za kosilo juho, poleg glavne jedi? Jo kuhate sami ali iz vrečke?
Katere imate najraje?
Default avatar
imamo juhe večkrat za večerjo, prevladujejo zelenjave.....med vikendom pa goveja juha.Ni pa to zdaj vsak vikend.....

In avtor tega posta....katere juhe vi jeste?
Juh iz vrečk ne kupujem, pa nisem popolna monklja:-)
Default avatar
Juhe jemo zelo pogosto, ravno danes zelenjavno, ampak je to bila glavna jed, zraven pa štrudelj. Drugače pa vsak teden skuham velik lonec in jo imamo za 3x in to različno od kurje, hrbtiščne, goveje, kostne, nikoli pa iz vrečke, ker se radi hranimo z doma pripravljeno hrano.
Default avatar
Zelenjavne, take in drugacne, vsaj enkrat do dvakrat na teden. Pa zraven kak narastek, palacinke... in je to kosilo.
Klasicne goveje/kurje juhe, z zakuho, kot zacetek kosila pa so mogoce vsakih par tednov, mogoce enkrat na mesec in pol do dva.

Juhe iz vrecke kupim za na smucarski dopust, ce bi se je komu zahotelo, pa obicajno pocaka potem v omari na naslednji smucarski dopust, ko pa potece rok trajanja, pa za naslednji dopust nabavim novo (ker je obicajno res samo ena vrecka rezerve).
Default avatar
Vsak vikend. Ker jo v razlicnih oblikah obozujejo otroci. Najveckrat je zelenjavna, pa tudi enoloncnica. Govejo imam v lonckih v skrinji. Za na hitro imam pa doma domaco vegeto. Ki jo zalijem z vroco vodo in v njej zakuham rezance.

za na dopust pa imamo tudi juhe iz vrecke. Najraje grahovo, porovo in po novem cicerikino.
Default avatar
Mesnih nikoli, zelenjavno včasih poleti (morda 2x mesečno kot samostojno jed), iz vrečke občasno (morda 5x letno paradižnikovo), parkrat letno zeljno (tista kao dietna).
Default avatar
Skoraj nikoli, niti posladkov takoj po glavni jedi. Slednje pride kasneje, ko se vse uleže. Juh pred glavnimi jedmi ne prakticiramo ravno za vsako ceno, ker je pač to neke vrste "tradicija".
Default avatar
Kot začetek kosila redko. Večkrat je kot lažji samostojni obrok ali kot kosilo v kombinaciji z nečim (klasika: zelenjavna juha + palačinke, krompirjeva juha + pohane šnite, prežganka + štrudl itd)

Vrečke so na programu izjemoma. Pa ne iz verskih prepričanj, ampak zato, ker se mi zdijo zelo drage za tisto, kar nudijo. Če se mudi, vzamem raje paket zmrznjene zelenjave (da ni treba pucat in rezat) ali konzervo paradižnika ali leče. Stane pol manj, juhe imam več, pa še vsaka ima drugačen okus in ne vse istega (če kdo z zavezanimi očmi zazna razliko med "špargljevo" in t.i. "porovo" juho, kapo dol).
Default avatar
Včasih 2-3 vikende zaporedoma, potem pa pol leta nič, zelo različno. Če pa sem sodijo tudi ajmoht, fižolova ali zelenjavna juha, te pa včasih skuham tudi med tednom, pa spet zelo različno, ni pravila.
Default avatar
Govejo juho enkrat tedensko, med tednom pa enolončnice npr. jota, ječmenka, pašta-fižol, mineštra. Mi ne govorimo o zelenjavnih juhah, mi govorimo o mineštrah. Sem s Primorske. Praktično je jed "na žlico" skoraj vsak dan.
Default avatar
Enolončnico recimo 2x na mesec. Zelenjavna juha kot juha nikoli (ker jedla bi jo le jaz). Goveja juha morda 3x na leto. Jaz imam sicer juhe zelo rada, otroci le govejo, res pa jo obožujejo. Kuham pa je ne pogosto zato, in tudi ostalih juh ne, ker mi ta klasika juha-glavna jed-sladica ne potegne, saj potem se najejo le juhe (ki je praktično tekočina), ostalega za eno žlico in potem čez eno uro pa lakota. Mah, ja, jaz naj pa kuham pa stran mečem. Tudi varianta juha-sladica mi ne gre in tudi to otrok za več kot uro ne nasiti.
Default avatar
boljredko je napisal/a:
To pa ne razumem, otroci jo obožujejo, ampak ker tebi ne potegne, je pač ne kuhaš? Ma ti si res čudaška no, skuhaj otrokom, kar imajo radi madona. Juha-sladica ti tudi ne gre skupaj? Če govoriš o zelenjavni juhi, je to čisto normalno, da so zraven kake palačinke ali štrudelj, sicer pa ne vem morda si mislila kurjo juho in tortico.
Default avatar
govejo mogoče 2x letno, če sploh.. ne rabimo pol litra tekočine za predjed

kremno grahovo 1x na mesec, to imamo zelo radi, kot samostojen obrok s popečenimi koščki kruha

iz vrečk nikoli, so nam preslane/preveč umetne
Default avatar
Vsak dan. Različne. Zelenjavne, kremne, goste, redke, gobove, goveje, ni važno kakšna, za kosilo je vsak dan juha + ostalo.
Včasih tudi iz vrečke, v bistvu samo Hoferjevo česnovo, to imam vedno na zalogi, včasih prav pride tudi za večerjo.
Default avatar
Moja hči obožuje govejo juho zato jo obvezno kuham vsako soboto ali nedeljo in jo imave tudi vsak dan med tednom, če jo slučajno zmanjka pa korenčkovo ali fižolovo.
Default avatar
Natalija* je napisal/a:
Točno tako. Ni dneva brez žlice. Če ni mineštra je pa goveja + še kaj, grahova + še kaj.

V mineštro pa obvezno kaj stopi.
Default avatar
Čisto vsak dan - zelenjavno - brokolijevo, porovo, korenčkovo, grahovo cvetačno, fižolovo (iz stročjega ali iz zrna), kolerabino, čičerikino ... vse - razen iz stročnic imam kuhane v 15 minutah in so super, ne pojemo pa je veliko.
Default avatar
Juhe kot klasične predjedi (z nudlčki) ne jem skoraj nikoli, ker se mi zdi priprava izguba časa in potem še čakanje na "pravo" hrano, ko juho jem.

Če pa je juha že na meniju, je pa to zelo gosta in močna juha, npr kremna gobova z veliko dodatnih gob, kruha in kisle smetane. Takšna juha nadomesti glavno jed.


Sladice pa jem tu in tam preko celega dneva, tako da tako kot predjedi tudi sladice niso zanimive ob "kosilu".
Default avatar
11511 je napisal/a:
Pri nas enako, lahko je za kosilo, ali pa večerjo. Včeraj samostojna jed (golaževa s stročjim fižolom in krompirjem), danes špargljeva (+ meso, krompir in solata), jutri bo samostojna jota. V torek bo goveja, sredo kakšna zelenjavna ali mineštra (pri nas je mineštra samostojna jed, je bolj bogata, zelenjavne so bolj kremne in niso samostojna jed), v petek obvezno ribja. Čez žlico ga ni.