Med.Over.Net

Zdravilstvo

Odgovarjajo: Dominik Golenhofen, zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)

kandida pri 3-letnem otroku

Default avatar

r_p

Spoštovani!

Pišem vam, ker sem bila danes s sinom prvič na bioresonanci. Terapevtka mu je ugotovila, da se mu je razpasla kandida (rekla je 80%?), testiranje je pokazalo še kobalt in amalgam? Terapevtka nam je dala glino za pitje (pol žličke v pol deci vode, čez noč pustit, in zjutraj spit vodo, brez usedline) ter svetovala dieto brez sladkorjev in pšenice ("dovolila" nam je naravne sladkorje - agavin sirup, brezov sladkor, stevio, ter OH). Kaj vi menite o rezultatih? terapevtka bi mu delala polovične terapije (ca.25min), meni, da nekje 6-7? Kako je s tem pri vas? Razmišljamo o drugem terapevtu, saj nam ta ni dala ravno najboljšega občutka... Naj obrazložim:

Sin je star 3 leta, visok 95cm in težak le 11kg, kar je glavni razlog zakaj smo se odločili poiskati pomoč. Od septembra je v vrtcu, ter od takrat konstantno zboleva za raznimi virozami (v vrtcu ni nikoli bil dlje kot 10dni skupaj), kar mu slabša kvaliteto življenja. Ni alergik,nikoli ni bil resno bolan, razen dveh prebolelih bronhiolitisov letošnjo sezono. Apetit ima normalen, ko je seveda zdrav...Vendar pa mu teža bistveno ne narašča že eno leto, kljub našim prizadevanjem. Pediatrinje ne skrbi, meni, da je deček zdrav.

Ali je res smiselno že tako presuhemu otročku omejevati hrano in pijačo, da bi se znebili kandide? Skrbi me namreč, da bo ukinjanje toliko vrst hrane, sadja in pijače prineslo negativen učinek (pa ne, da je in pije same sladkarije, daleč od tega!!! prehrana je raznovrstna, res pa je da vsebuje veliko pšenice in najbrž tudi sladkorjev, ki so praktično že povsod! da o hrani v vrtcu ne govorim, saj bi tako dieto težko držali). Ali bi dieta in zatrtje kandide res prineslo spremembe v smislu, da bi bil deček bolj zdrav ter bi se začel rediti??? Je res to vzrok nenaraščanju teže, ter tolikšni obolevnosti?

Kaj še lahko storimo v zvezi s tem? bi nam priporočili še kakšne dodatke? kakšna je čakalna doba pri vas?

Hvala za odgovor in lp, r_p

Moderatorji

Dominik Golenhofen , zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)
Dominik Golenhofen