Forum.Over.Net

Starševski čvek

Prekinitev naložbenega življenj. zava. - kater paket samo za nezgodno

Default avatar

KATERA varianta

prekinila bom naložbeno ži. zav.pri Triglavu. Zavarovala se bi samo nezgodno... koliko pride kaj mesećno kaj se splača oz pri kaki drugi zavarovalnici
Default avatar

Barca

Samo nasvet - ne glej samo, koliko stane premija za nezgodno zavarovanje, ampak tudi, kaj ter kdaj krije. (obstajajo nezgodna zavarovanja, ki krijejo samo bolnišnične dneve ali pa krijejo samo dneve bolniškega staleža, kar pomeni da nezaposlenim ne pripada nič).
Default avatar

sespoznam

Ne vem, kaj delaš, ti pa priporočam nezgodno zavarovanje brez dnevne odškodnine, ker dnevna odškodnina je draga zadeva in se splača dejansko samo tistim, ki so za svoje delo plačani po učinku (privatniki, delo na provizijo), ostalim pa ne. Vzemi nezgodno z visoko odškodnino za invalidnost, premije so pa od par € naprej.
Mi imamo pri WS, sklenjeno za 6 let, invalidnost 120.000€ in mesečna renta v primeru 50+% invalidnosti 500€, plačujemo nekaj več kot 10€ na mesec, mislim da je tam okoli 12-13.
Default avatar

Papageno

Najprej se odloči, kaj pričakuješ od zavarovanja in s tem, kaj naj krije. Zavarovanje ti pokrije izgubo dohodkov in ostale stroške, ki niso povezani z zdravljenjem (ker zdravstveno zavarovanje že imaš) recimo predelava stanovanja za invalida.

Vendar premisli, zakaj želiš nezgodno zavarovanje? Predelava stanovanja za invalida stane popolnoma enako, če izgubiš nogo zaradi nesreče ali zaradi kotnega raka, ali sladkorne.
Default avatar

Če še ni

Če pred pretekom 10 let prekineš naložbeno zavarovanje ti ne bo veliko ostalo za izplačilo, ker bo skoraj
polovico pobrala država z dohodnino.

Malo se pozanimaj, kaj ti prekinitev prinese.
Default avatar

ei0+w'

Priporočam Wiener Stadtische. Ko sem sklepala jaz, so ponudili največ za najnižjo ceno. Črtaj ves balast, glej samo, da bo čim višja zavarovalna vsota. Jaz imam progresijo. 150 evrov letne premije. Zavarovalna vsota 75.000, 300.000 evrov maksimalnega izplačila ob invalidnosti nad 50 %, se mi zdi.
Default avatar

merkur luna

Merkur. Pa še z izplačili ne komplicirajo.
Default avatar

chchcu

koliko dnevne odškodnine?
Default avatar

chchcj

12let in 2003 sklenjeno.