Forum.Over.Net

Starševski čvek

fantje/dejkleta naših otrok

Default avatar

ta črnolasa

Hči je stara 18 let in ima fanta, hodita dobre pol leta.
Fant je OK, prijazen in vljuden.
Njegovo družino smo slučajno spoznali, ko smo otroka oddali na ekskurzijo, vsi so OK.

Fant ni iz mesta, kjer živimo in kamor hodi v srednjo šolo, zato se največkrat srečujeta ali kje v mestu, ali pa pri nas doma. Takrat seveda za mizo povabim tudi fanta. Z njim se vsi normalno razumemo, nočem pa se seveda preveč navezati nanj, ker sta oba mlada in ker res ne vemo, kaj vse ju še čaka.

Z njegovimi večurnimi obiski pri nas nimam večjih težav, čeprav je malce porušena dinamika osnovne družine, sem pa vprašala hči, kako to, da ona nikoli ne gre na obisk k njim domov, živijo v majhnem nasleju, v hiši.. Pravi, da je njej boljše pri nas.
Rekla sem ji, da razumem, da pa pričakujem, da bo vsaj občasno tudi ona obiskala njegov dom.

Razmišljam, če se njegovi starši morda sploh ne vprašajo, kje je fant vse popoldneve in da mu morda ne rečejo, naj dekle povabi k njim domov.

Torej, zanima me, kako je tole z obiski fantov/deklet vaših otrok organizirano pri vas - nekateri pravijo, da k puncam več prihajajo fantje, torej, da se občasno poveča v glavnem družina s hčerami.
Ali pričakujete, da bo obiskovanje recipročno, torej da bo tudi vaš otrok obiskoval dom svojega fanta/dekleta?
Ali pričakujete, da bo fant(dekle vašega otroka v vašem domu pomagal v gospodinjstvu?
Jemljete fanta/deklet svojega otroka s seboj na počitnice (no, mi smo dali jasno vedeti, da tega ne želimo)?

Smo še bolj novi na tem področju, zato hvala za različne izkušnje.
Default avatar

ne vtikuj se

madona pa a ti sploh imaš kje meje????

pričakuješ od hčere, da bo tudi sama hodila k hčerinemu staršu na dom?

kaj ko bi se za začetek nehala vtikovat v to, kakšno razmerje ima tvoja hči?
POLNOLETNA JE ZA BOŽJO VOLJO.
Default avatar

relax!

ta črnolasa je napisal/a:
Default avatar

japajadeno

Tole je provokacija a ne?

Po eni strani, dajete občutek, kot da želite imeti svojo 18 LET staro hči še vedno pod kontrolo po drugi pa, vas moti, ker ne preživita več časa pri fantu doma.
Po vsej verjetnosti sta več pri vas, ker je fant iz drugega kraja kot je šola in je seveda bolj enostavno priti k vam.
Kar pa se dopusta tiče pa no comment.. Normalno je, da gredo pari pri 18 letih skupaj na dopust in ne vem zakaj bi sploh morala hoditi z vami razen če nimate nekje vikenda. V kolikor pa imate vikend pa sploh ne razumem v čem bi bil problem, če gre z vami tudi hčerin fant.
Default avatar

in kaj potem?

ne vtikuj se je napisal/a:

In kaj potem, če je polnoletna? Kakšno vlogo igra danes polnoletnost?
Dajte se malo zamislit, danes je povprečen 18 letnik dijak komaj 3. letnika srednje šole. Ja, ima volilno pravico in uradno nosi odgovornost za svoja (ne)dejanja, je pa še vedno 100% odvisen od staršev! Ni niti S od samostojen!

Imamo polnoletnika in sam se odloča že kar nekaj časa, nismo čakali na polnoletnost, da bi dobil to pravico, ampak dokler živimo skupaj in ko gre za stvari, ki vplivajo na nas vse, sori, se dogovarjamo in ja, se z možem vmešavava, ko se zadeva tiče tudi naju in najinega življenja! Enako pri kakih družinski planih pričakujeva, da sin pove svoje mnenje!
In imeti 3x na teden nekoga na obisku celo popoldne, seveda podre družinske navade in sigurno vpliva tudi na vse ostale družinske člane, sploh še, ker je treba tega gosta nahranit in sori, ampak to vpliva tudi na mojo denarnico! In da se potem ne smem vmešavati enemu polnoletnežu v življenje?! Ja, veš da!


Avtorica, pri nas je itak vedno polna hiša in punca ni problem, se pa pri nekaterih sinovih vrstnikih tudi jaz sprašujem, če starši sploh vedo, kje je njihov otrok, ker so cele popoldneve pri nas, pa še čez vikende marsikdo prespi. Jasno, da zdaj pri teh letih ne visijo s starši na telefonu, ampak to se dogaja od 15. leta, ko tudi niti en starš ni niti 1x poklical, če njihov pa lahko prespi in da se pozanima, kje in pri kom bo sploh prespal... Ne, jaz nisem nikogar klicala, ker naš je vedno spal doma - pač ne gre, da pri tebi prespijo sošolci, ti greš pa kam drugam spat :)
Default avatar

ne vtikuj se

in kaj potem? je napisal/a:
gre za razmerje, ki ga ima odrasla hči z odraslim moškim.
in mati bi jo naganjala k njemu domov, da bo uravnoteženo, ne glede na želje svoje odrasle hčere
pa dajte no, pa kje vam je pamet?

če je pa problem v tem, da je treba prehranit še ena usta, pa se naj s hčerjo zmeni, da tega pač ne bo.
kje pa piše, da mora mati prehranjevat vse zete?
to je lahko odločitev matere, ne more pa bit odločitev matere, da bo hčer prisilila, da naj bo par dni pri tipu, ker se ji tako zdi.
kdo pa pravi, da jo sploh tip hoče gledat doma?????
Default avatar

pri fantu so bolj normalni

Pri fantu doma so bolj normalni in ne želijo, da je kar naprej na obisku neka tuja punca. Ta in še nič koliko drugih, preden bo resna.
Meni je totalno smešno, da se tako nekdo kar na pol priseli k nekkomu.
Ja pa sem mlada. Pa mi na kraj pameti ne pade skoraj vseliti fanta k nam domov. Ali pa, da bi jaz pri njegovih visela cele popoldneve.
Default avatar

sam tolk

ne vtikuj se je napisal/a:

18 letnik ni niti slučajno odrasel! Odrasel si, ko si zrel, odgovoren in SAMOSTOJEN!
Default avatar

hecno je tole

Hecni so tile naši tamladi... Naš sin je npr. zelo navezan na dom in zdaj ima nekaj mesecev punco, pred časom jo je "pripeljal pokazat" in od takrat je bila nekajkrat pri nas, popoldne pa tudi dvakrat čez noč (oba sta stara nad 20). Pred nekaj dnevi pa sin pravi, da "bo moral" k njej, ker ima njen nečak RD in imajo praznovanje. Ni mi bilo jasno, kaj je tu problem, pa je rekel, da še nikoli ni bil pri njih in "tastarih" sploh še ne pozna (niti sestre niti nečaka, seveda).
Meni je logično, da če sta dva enkrat par in še nimata svojega stanovanja, sta pač približno enako pri enem in pri drugem doma. In si, ko ugotovita, da sta vsaj približno trden par, čimprej omislita svoje stanovanje, pa čeprav je to mini garsonjerca v predelani garaži pri enih starših.
Glede dopusta pa niti slučajno ne bi hotela, da gre mladi par s starši na morje. Pa če sem v vlogi starša, ali pa mladega para. Naj gresta sama ali s svojo družbo, če imate svoj vikend, naj gresta sama izven vajinega termina.
Default avatar

PUMA

Po mojem mnenju preveč kompliciraš.
Default avatar

Aqwerera

Naš se v večini zadržuje pri punci doma, tudi po cel vikend, medtem, ko je bila punca pri nas le parkrat. Kot vem tudi zaradi tega, ker naj bi njeni starši raje videli, da sta pri njih.
Staršev ne poznamo, se pa s tem ne obremenjujemo, ni pa nobene težave, tudi če sta pri nas.
Naj se sama zmenita, kje bosta.
Morda je prednost tudi v tem, da imamo oboji precej velike hiše.
Da bi pa kdaj pomislila, da nam je hrana strošek, kot navaja ena zgoraj, to se mi pa še ni zgodilo.
Default avatar

moram komentirat

Aqwerera je napisal/a:

No, če vam hladilnik polnijo starši, potem vam seveda hrana ni strošek. Če pa mora nekdo sam vse kupit, je hrana kar precej velik strošek in znaša cca 100€ na osebo.