Forum.Over.Net

Starševski čvek

samski dopust

Default avatar

med net

imam 27 let in nimam prav veliko družbe in nisem ravno komunikativen.Grem pa poleti sam za 14 dni na hrvaško na morje v apartma,ne vem pa kaj bi tam počel
Kaj počnete vi meni podobni,ko greste kam sami in kje ste že bili?
Default avatar

ne bi vedela

No na hrvaški obali jaz že po ene treh dneh ne vem, kaj bi počela, pa nisem sama. Malo na plažo in kopanje, malo naokoli, malo poležavanja...
Seveda je pa odvisno, kakšen tip človeka si, kaj od dopusta pričakuješ. Jaz če bi šla sama, ne bi šla niti slučajno v apartma ampak bi rajši poiskala kak ugoden hotelček s polpenzionom ali vsaj z zajtrkom, da se mi ne bi bilo treba kaj dosti ukvarjat s hrano. Na morje bi šla za par dni, na malce lenarjenja, oborožena z literaturo in muziko. Za nekaj dni bi šla pa na kak city-break, se najde cel kup ugodnih letalskih prevozov, pa bi se malo potepala po kakšnem mestu in raziskovala.
Če bi mi kdo rekel, da moram za 14 dni v apartma na Hrvaško, pa raje ostanem doma...
Default avatar

z veseljem

Čestitam za takšno odločitev - če nimaš pametne družbe, bodi sam sebi najboljša družba! Jaz sem šla enkrat sama na daljše potovanje v tujino in sem se imela prekrasno. Nikomur se ti ni treba prilagajati (kam bi šli, kako dolgo bomo tam, kaj bomo počeli, kdaj in kaj jedli, kaj si ogledali ipd.), veliko bolj si dovzeten za družbo okoli, na tem potovanju sem spoznala in se pogovarjala s toliko zanimivimi ljudmi (popolnimi tujci), kot nikoli prej in potem v življenju.
Če greš v apartma na Hrvaškem, dela točno to, kar rad počneš. Dolgo spi (ali pa zgodaj vstani in pojdi na sprehod ali jutranje plavanje), zajtrkuj najljubši zajtrk na terasi (ali pa v postelji, ali pa v bližnjem baru), pojdi na plažo in plavaj v nedogled (ali pa poležavaj in se praži na soncu v nedogled, ali pa sedi v senci in opazuj ljudi), beri knjige, kupi kup revij, privošči si smučanje na vodi ali pa jadralno padalo, pojdi na izlet z ladjico, poskusi s potapljanjem, skuhaj si božansko kosilo ali si speci na žaru, ali pa pojdi v restavracijo ali si naroči pico, zvečer glej TV do onemoglosti, ali pa se sprehajaj do pozne noči, sedi na skalo in opazuj zvezde, pojdi na nočno kopanje, piši dnevnik, počisti si telefon neumnih sms-ov, slik, mailov...
Z eno besedo - uživaj in se ne obremenjuj s tem, da bi MORAL imeti družbo. NI TI JE TREBA, KER SI SAM SEBI DOVOLJ ZA DOBER DOPUST!
Default avatar

jaz aktivna

Sicer si ravno kontra kot jaz, glede dopusta. Amapk vseeno. Grem seveda kar sama na dopust. Samo moji dopusti so potovanja iz kraja v kraj. Ogledi, športanje, to je to.
14dni na istem placu mi je brez veze. Recimo pa, če bi bila par dni, bi pa plavala, kolesarila, šla v hribe. V glavnem izbrala bi si tako lokacijo, da bi bilo to možno. Pa, da bi bilo še kaj za pogledat.
Default avatar

končno

z veseljem je napisal/a:
avtorica,svaka čast za odličen post.
končo en post brez provokacij
lep dan še naprej
Default avatar

Rok-1

med net je napisal/a:
Jaz bi na tvojem mestu vlekel s sabo bicikel in z njim oblezel vso obalo in hribe v razponu kakšnih 50 km, vzel bi surf ali kakšno majhno jadrničko in jadral cele dneve (večinoma si jih lahko tudi izposodiš), šel s kakšnim domačinom ob zori in mraku na ribolov (pomagat), potapljal bi se in lovil ribe, zakuril žar in si kaj spekel... in prebral pol metra dobrih knjig.
Knjižnice so zakon za poletna branja!

14 dni bi bilo še premalo za vse to.
Default avatar

Ko sem

sla sama na morje sem vzela sabo kolo, knjige, mobitel,.... Sem prekolesarila celo okolico, plavala po 5h dnevno, vmes brala& spala na plaži, s kom klepetala, če pa ne sem pa koga poklicala.... domov sem prišla vsa fit... :)
Default avatar

wd40

Jaz bom verjetno kar v službi. Se ne splača, tisti, ki pridejo z dopusta, so prav tako vsega siti, kot jaz, ki ne grem.
Default avatar

MimiEden

Jaz grem letos po stotih letih sama na dopust in ker mi ni do tega, da bi cele dneve preležala na plaži, sem izbrala počitnice za dušo. Vnaprej pripravljen program, udeležiš se tistega, kar ti je všeč, malo pohajkuješ naokoli, prebereš kakšno knjigo, greš s čolnom na izlet,... Za mene idealen in ravno dovolj aktiven dopust.
Default avatar

Portoroz, Piran

Hodim v Piran ali v Portoroz, pa ne za 14 dni, ker bi znorela, pac pa za 3 nocitve v hostel. Sem zelo zadovoljna s tem, imam zadosti. Najamem 1 posteljno sobico. Dobim zajtrk. Kosilo in vecerjo jem zunaj. Cez dan dopoldan in popoldan plavam, v hudi vrocini se skrivam, zvecer so koncerti. Odvisno kdaj gres, kaksno je dogajanje! Se sprehodim pes od Pirana do Portoroza in nazaj ob obali. Skoljke v vodi sama iscem. Uzivam drugi zrak in sem brezskrbna. Kaj bi naj pocela drugega na morju. Z busom se vozim iz enega kraja v drug kraj , za 1 eur je vozil predlani v en smer.