Starševski čvek

sovražim morje

Default avatar
Mož je velik ljubitelj morja. Sama ga ne maram. Vsako leto mi je muka iti na morje. Sedaj, ko so finance malo boljše kot so bile pred časom mož teži z morjem tudi za 1. maj. K sreči mi je uspelo iz predvidenega celega tedna skrajšati na 4 dni kao zaradi neodložljivih obveznosti v službi. Bolj ko se bliža datum odhoda (jutri) bolj mi ni za it. Sin se veseli, star je skoraj 5 let, mož se veseli kot majhen otrok jaz pa samo razmišljam kaj si naj izmislim, da bi ostala doma. Že samo morje mi smrdi, kopam se v njem nikoli ne, niti poleti. Sončim in obračam po brisači na plaži se tudi nikoli ne. Očitno sem edina, ki trpi na morski klimi in definitivno bi bila raje kot na morju v službi :)

Jamram na kavi kolegici pa pravi, da sem se prepozno spomnila da bi mu morala poiskati družbo. Hec pa vendar. Bi katera šla.. mož star 32 let, sinek skoraj 5, hotel Molindrio poreč pp :) Plačano vse, še za kavo priložim :)
Default avatar
Izberi lokacijo z lepo naravo v bližini in španciraj tam.
Al pa ostani doma. Zakaj pa ne? Saj si ni treba izmišljevat.
______________________________________________________________________
The Conservatives.
Putting the 'N' into cuts.

R. Howard
Default avatar
Pa bi vsaj zarad otroka potrpela in šla. Boš pač malo ležala, brala knjige (ni nujno da ravno na plaži) in seveda kaj dobrega skuhala, kot doma. Malo spremenila okolje, malo poklepetala z ljudmi izven svojega zabetoniranega okvirja.... se pač ljudje prilagajamo.
Default avatar
prila-gaja-nje je napisal/a:
Čaki mal, zakaj pa se ne bi še mož malo prilagodil? Saj tudi spada pod ljudi.
Če prav razumem, se ona že itak vsako poletje prilagaja.
______________________________________________________________________
The Conservatives.
Putting the 'N' into cuts.

R. Howard
Default avatar
OhDear je napisal/a:
"ZARADI OTROKA".
Default avatar
Kakšen dopust bi pa tebi ustrezal? Se ne zmoreta zmeniti, da gresta enkrat po tvoje, drugič po njegovo? Če pač želite na dopust hoditi kot družina.

Ali pa naj gre mož s sinom sam na morje (tebe očitno to ne bi motilo). Moja svakinja gre vsako leto s hčerkama za en mesec na morje (imajo družinsko hišo tam), od tega se jim zadnji teden pridruži se mož. Jim tako ustreza, so navajeni, gre brez problema.
Default avatar
Kaj torej, je hec ali mislis resno?
Default avatar
pomenit, ne tu, z nami razpravljat!

Čas boš koristno uporabila, če boš več vložila v svoj in moževev odnos! Več se pogovarjajta, izmenjavajta si mnenja, sklepajta kompromise.

Sklepam, da sta še mlad par. S tako malodušnostjo kot jo ti kažeš, ne boš dolgo srečna pa tudi tvoja družina ne!

V zakonu se je pač treba prilagajat! Sinu bo tudi iz zdravstvenih razlogov koristil morski zrak, ne?
Default avatar
Avtorica, če te kaj potolaži: tudi jaz sem izrazita ne-ljubiteljica morja! Z možem imava "tihi dogovor", da vsako leto res ne hodiva ob morje. Ampak vsako 2. leto pa (mož ima morje rad)... evo, to bo letos poleti. In mi tudi ne "uide" ene 4 dni morske klime.

Hja, eni pač preferiramo senco listnatih gozdov, hribe....

Pač vsakemu svoje. Se pa jaz pač prilagodim vsako drugo leto. In obratno - tudi on meni vsako drugo leto. ;)
Default avatar
Motorola je napisal/a:
Kako si upaš? A ne veš, da se moraš nujno prilagoditi in iti na morje kadar imaš čas, hočeš-nočeš. Ker tako deluje prilagajanje. Zaradi otrok. Kakšnega sončka boš pa vzgojila, če se vsako drugo leto nočeš prilagajat, ti sebičnica? :P
______________________________________________________________________
The Conservatives.
Putting the 'N' into cuts.

R. Howard
Default avatar
OhDear je napisal/a:
nimaš otrok in ne komentiraj, če ne veš, kako to zgleda!
Default avatar
Imam prednost - nimam nobenega sončka!
Default avatar
Jaz proti morju načeloma nimam nič - hočem reči obali kot lepi pokrajini, imam pa proti klasičnim počitnicam z vsakodnevnim mučenjem na plaži, malo plavaš, zvečer šetnja in sladoled ... joj, kakšen zeh. Mislim pa, da se da počitnice ob morju organizirati tudi tako, da greste pogledat še kakšno znamenitost, muzej, da se rekreiraš tudi drugače, greš na kakšen koncert, gledališko predstavo in tako dalje (ne vem, kaj imaš rada). Mene moti izrecno to praženje na plaži (tudi če si v senci). En dan še zdržim, več pa ne.
Default avatar
meni je pa povsod lepo kamorkoli gremo. Zakaj ker si tako naredim. Morje ne pomeni samo cel dan poležavanja na plaži ampak meni jutranji tek ob njem, druga klima, čas za družino, dobra knjiga, novo okolje. Pri tebi je globji problem ti se bojiš vsega novega. Po mojem si zakompleksana in ne preneses drugih pogledov.
Default avatar
Men je morje fajn, pa se tudi nerada kopam. Pa tudi na plaži se ne pražim ampak pred prikolico lepo počivaš, gledaš na morje, kaka dobra knjiga... otroka itak nista na najhujšem soncu tako da je bazenček z vodo...
kaj češ lepšega..
Hotel pa ja, ampak ne na hrvaškem, potem grem raje nekam dlje, kaka eksotika.

drugače pa je prilagajanje - jaz imam raje toplice, ki jih pa moj ne mara pa še po kloru dobi pike. Pa gre ravno tako za 3 dni v letu z nami v toplice in še lepo se drži po vrhu! Nič slabe volje, ker otroci uživajo, jaz pa tudi :)
Default avatar
Jaz sem tudi predebela, da bi se dajala v posmeh tam na neki plaži.
Default avatar
Mlad par, no ja, skupaj sva 10 let. In v teh 10 letih nismo bili nikjer drugje na dopustu kot na morju. Sama grem rajši na tak dopust, da še kaj doživim, vidim.. ne da imam samo lokacijo, morje in sonce. Na morju sem vsako leto vsaj 10 dni pa ne vem če sem se v vsem tem času kopala trikrat. Enostavno mi ni. Že kot otrok nisem marala morja pa so tudi starši vedno rinili v tiste sindikalne apartmaje, takoj ko sem lahko sem ostajala doma in nisem več hodila z njimi. Ampak moj niti slišati noče o čem drugem, prej niti ni bilo financ, sva sicer skraspala za tistih 10 dni morja za ostale dopustniške radosti pa ni bilo. Ok, kdaj kak izlet sem in tja po Sloveniji, to ja, ostalo pa niti slišati noče. Šla bi ne vem..si izbrala eno državo, si pogledala, kaj izkusila... ne vem bolj v tem stilu, kot nekoč.

Letos sem izrazila željo da bi šli za par dni v London. Malo tudi zaradi sina, ker so v vrtcu imeli kot nek začetni tečaj angleščine in so si ogledovali znamenitosti Londona in je tudi sin nekako izrazil željo da "to hišo" bi pa v živo videl. Sicer malo bolj splanirano kot pred leti z nahrbtnikom in sestava plana iz minute v minuto glede na situacijo pa vendar... In sem bila takoj nora, kaj bom tam, kaj sem tam pozabila, kaj mi bo tisti beton, da če sem videla enkrat nima smisla, da, če hočem beton, da me pelje na izlet v btc in podobno. Tako da nisem tista, ki se ne prilagaja ...samo počasi imam dovolj, ker so moje želje vedno v drugem planu oziroma jih predstavi kot totalno nore in nevredne razmišljanja o tem. Sem poskušala tudi na to žogo, da gremo sicer na morje ampak gremo kam drugam kot na Hrvaško.. npr. Grčija, Tunizija. Ne, da bi me posebej vleklo pa vendar nek kompromis. Jaz imam košček neznane dežele on pa vseeno vodo in sonce (z drugimi stvarmi se na morju tako ne ukvarja... kaki vodni športi npr, da bi ga to vleklo) Ni šans. On mi že vnaprej pove, da škoda da rinem tja, ker bom itak razočarana. In s tem se stvar zaključi. In sedaj, ker gremo vsako leto na morje v drug kraj misli, da je naredil kompromis in sem primer za psihiatra, ker nisem z ničemer zadovoljna.

Aja, finance obeh so tam-tam (ca. 50 eur razlike) tako da oba enakovredno prispevava v projetk "dopust" oz. itak so finance skupne. Omenim zato, da ne bi kdo mislil, da imajo gospod bajno plačo in oni financiramo fina gospa pa destinacije po zemlevidu kaže :)
Default avatar
Sin je za London še premlad, nič ne bi imel od tega. Je kar stresno.

Pa pojdite v Avstrijo ali Nemčijo h kakšnemu jezeru (itak so večja jezera bolj podobna morju kot jezeru, na Bodenskem imaš tudi trajekte), skoraj povsod so v bližini tudi kake znamenitosti. Sicer pa tudi Hrvaška ni samo morje in sonce. Recimo Split, Dubrovnik, sta tudi mesti sami polni znamenitosti, Trogir, Zadar, dalmatinsko zaledje je idealno za kak izlet ... Zakaj se ne bi na poti k morju ustavili na Plitvičkih jezerih in podobno. Po mojem se da tudi v Istri videti marsikaj - malo guglaj in spoznavaj Hrvaško še kako drugače, ne samo na plaži in pred hotelom.
Default avatar
Za izlet je morje čisto ok, da pa bi tam ležala po več dni. Umrem od dolgčasa. Res.