Starševski čvek

Poroka brez otrok

Default avatar

Bodoča nevesta

Septembra se poročiva in na koncu sva se odločila, da si na poroki želiva samo odrasle ljudi. Sedaj sva raznosila vabila, ki so bila naslovljena samo na odrasle osebe, za vsak slučaj pa sem še vedno povedala, da je poroka namenjena odraslim.

Sedaj so zamere pri sorodnikih. Eni naj zaradi tega sploh ne bi prišli, jaz se sploh ne sekiram, partner pa je sedaj začel malo "težiti", da morda pa se nisvapravilno odločila in da naj pač pridejo še otroci. V tem tednu sva se zaradi tega že tudi 2x skregala.

A ve tudi ne bi šle na poroko, če bi bili vabljeni samo odrasli? A si morem v izogib zameram v sorodstvu premisliti? Ne vem. Prav slabe volje sem sedaj zaradi vsega tega.
Default avatar

moje mnenje

Bodoča nevesta je napisal/a:
Jaz ne bi šla. Spoštujem pa tvojo odločitev. Če meniš, da na svoji poroki ne želiš otrok, imaš vso pravico to zahtevati. Torej vztrajaj pri svojem in pusti sorodnike, da bentijo v svojih brlogih.
Default avatar

zavv

Jaz sem tako poroko zavrnila in bi jo tudi v bodoče.
Default avatar

jaz osebno

ker nimam otrok, jaz osebno s tem ne bi imela težav. se mi pa zdi, da bi jih drugi lahko imeli, tako da ne vem, sama se za tako potezo ne bi upala odločit.
Default avatar

Minimaxi32

zavv je napisal/a:

Misliš vabilo na poroko. Za poroko itak rabis samo 2 osebi za pričo, ostali so pa ne pomembni.
Default avatar

GRETKA

Če je to vajina želja, potem bi jo morali svatje spoštovati. Navsezadnje je to vajin dan in, če si ne želita otroškega vrišča je to vajina pravica. Ne popuščaj samo zaradi sorodnikov.
Živi in pusti živeti
Default avatar

ni variante, da grem

ker nimam otrok kam dati. Pa tudi če otrokoma povem, da bi midva šla onadva pa ne, bi ju zelo prizadelo. Tako, da tako vabilo že v štartu zavrnem in povem tudi vzrok, da smo mi sedaj družina in vsi ali pa noben.
Default avatar

poročka

Tvoja pravica je, da želiš poroko brez otrok, pravica tvojih sorodnikov pa je, da se le te ne udeležijo, zato ne smeš biti užaljena, če pari, ki imajo otroke, ne bodo prišli na poroko. Jaz se je sigurno ne bi udeležila.
Default avatar

njegovaljubica

Mene pa zanima zakaj so nezaželjeni?
- te lahko zasenčijo tisti dan in bodo vsi okoli njih namesto okoli tebe
- ti predstavljajo dodaten strošek
- vreščanje in igranje z njimi
-
-
-
-
Res me zanima razlog, zakaj jih ne želita na poroki.
Sta pa prepozna, če si zdaj premislita, ker sorodniki so si že ustvarili mnenje.
Default avatar

bananka spanka

Mene pa zanima zakaj te otroci tako grozno motijo. Zakaj meniš da tvoj dan ne more biti popoln če so na poroki otroci???

Midva sva se poročila, ko še nisva imela otrok, in nisem bila noseča, pa otrok na poroki sploh nisem opazila (pa je bil na poroki fantek 3 leta, deklica 5 let, dojenček nekaj mesecev in šeenega so prinesli nekaj mesecev starge). Saj bodo imeli starši z njimi delo ne vidva??? Tako te otroke največkrat po večerji pride kdo iskati ali pa jih peljejo starši v varstvo domov.

Ali bi te nekaj otrok res tako grozno motilo???? Bi te motilo, če mend obredom nekdo pojoka? Bi te motilo če kdo kaj vpraša? Bi te motilo, če nekdo od odraslih zakašlja, ker ima astmo? Men je to čudno, ne to, da je poroka namenjena samo odraslim. Zanima me vzrok?
Default avatar

mama 4-5

Če si želita poroko brez otrok, morata vzeti v zakup, da tudi njihovih staršev ne bo na poroko.
Default avatar

bananka spanka

No ja še to, če bi mene povabili na tako poroko in bi imela varstvo BI ŠLA.

Me pa res zanima zakaj niso zaželjeni?
Default avatar

Fofik

GRETKA je napisal/a:
Točno tako! Ampak je tudi res, da za nekatere pustiti otroka pri babici za eno noč zna biti problem.
Default avatar

Pikcaa

Če bo to kakšna nobel restavracija, pa klasična glasba itd. , pa saj veš, kaj mislim, potem bodo otroci res lahko moteči. Če bo pa to v eni vaški gostilni s harmoniko, potem pa res preveč kompliciraš. Če je tako huda reakcija, potem pač prišparajta denar, naredite v najožjem krogu in res na nivoju. Kakšen teden kasneje pa piknik za vse, otroke in starše.
Default avatar

naj bo to tvoj dan

če si ne želiš otrok, si jih pač ne želiš, jaz bi vztrajala, ker to je tvoj dan!
jaz nisem vztrajala (ni šlo za otroke ampak druge stvari na poroki, ohceti, ceremonije, ki jih nisem hotela) in sem popustila predvsem tastu in tašči, da to pa mora bit na poroki, pa brez tistega običaja tudi ne gre, pa harmonika mora biti obvezno, ... ne veš kako mi je žal, da sem popustila, ker vedno, ko se spomnim tistega dneva, imam nek grenak priokus, da to ni bil dan po mojih željah, ampak po željah drugih. Če bi se danes ponovno poročala, ne bi bilo na poroki drugega kot priči in najboljši prijatelji....
(no, ponovne poroke ne bo, tako, da svoj dan, sem zamudila...) Bolje prva zamera kot zadnja, živiš svoje življenje, saj veš kako je z žlahto... žlahta, raztrgana plahta.
Default avatar

uf, zoprna situacija

Thja, za premisliti si je že prepozno, sploh če so sorodniki res zamerili. Zdaj je, kar je.

Je pa sicer zoprna situacija. Po eni strani imaš seveda vso pravico do tega, da na poroki nočeš otrok. Eni jih pač ne marajo oz. jih otroci motijo, to ni noben zločin.
Po drugi strani si pa ne predstavljam, kako bi reagirala, če bi mi recimo najboljša prijateljica ali sestra rekla, da sem jaz dobrodošla, moji otroci pa ne. Za kakšno daljno sorodnico, ki me je povabila samo zato, ker je pač povabila vse sorodstvo, bi mi bilo vseeno, ne bi vzela osebno. Od nekoga, ki mi je blizu, pa ja, najbrž bi vzela osebno in ne bi hotela iti.
Default avatar

češnjev cvet

Bila sem na nekaj porokah in ko sem imela zelo majhne otroke, sem jih pustila pri mami. Zaradi tega, ker vse skupaj predolgo traja, (od treh popoldan do polnoči), ne predstavljam pa si, zakaj bi vas otroci motili. Saj se ne bi vidva ukvarjala z njima. Oprosti, to se mi zdi čudaško in neolikano. To pomeni, da ignoriraš otroke svatov, kot da so ti nebodigatreba. Verjamem, da se svatje čutijo užaljeni.
Boš videla, če boš kdaj imela svoje otroke in če boš doživela kaj takega.
Dobro premisli, da ne bo prišlo zaradi tega do zamer in nepotrebnih besed. Srečno.
Default avatar

1raglja

Odvisno. Sem šla na prijateljičino, ker sem imela varstvo doma, kateremu sem zaupala. Če bi pa vsi sorodniki šli, pa malega otroka ne morem pustiti tujcem in bi ostala doma. Tako, da meni edini problem predstavlja varstvo. Na moji ohceti ni bilo otrok, če ne štejemo petnajstletnike pod otroke. Sem bila prva v celi žlahti, ki se je odločila za ta korak, me pa ne bi otroci motili, ne kot nevesto in ne kot svata.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar

nevesta-

Odvisno, kako je organiziran poročni žur. Če je piknik na prostem v popoldanskem času, po možnosti tudi s kakšnimi igrami za otroke, potem je takšen žur primeren tudi za otroke. Če gre za zabavo do jutranjih ur, po možnosti s pokvarjenimi igricami za odrasle in alkoholom, potem takšen žur za otroke ni primeren. V takšnem primeru se mi zdi skrajno odveč razlagati svatom, da otroci niso vabljeni, saj je popolnoma jasno, da na takšno zabavo ne sodijo. Lahko pa so seveda prisotni na popoldanskem obredu.

Izgovore glede varstva in vihanje nosov ter glumljenje užaljenosti s strani povabljencev gladko ignoriraj. Tvoja poroka, tvoja pravila igre.

Malo dvomim v tvojega ženina. Tip brez jajc, če se s tabo zdaj zaradi tega krega.
Default avatar

ticca

Meni se pa vajina odločitev zdi ćisto razumna. Otroci nimajo kaj početi na poroki ob 10 h zvečer so že vsi zaspani in tečni in se cartajo po starših tako da ne morejo ne plesati in se zabavati vidva pa želita da je žur. Vsak razumen človek bi to sprejel in si ta dan vzel zase da gresta z možem mal sama ven in da se mata lepo. 99% si lahko zrihta varstvo če bi to želelo. Tudi na okrogle rojstne dneve se ne vabi otrok pa kaj vam je. Pa tudi strošek je to in prostor. Jaz vama dam prav tisti ki pa tega ne zastopi in se ne more odtrgati za eno noč od sončka pa tudi če ga ni saj od njih itak ne boš nič imela ker bo lovil svoje otroke po gostilni.