Med.Over.Net

Ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

vprašanje za ženske

Default avatar

mislec24

Pozdrav, imam vprašanje za ženske. Potrebujem nasvet ker sem zmeden. Imam zelo dobro prijateljico, s katero se vedno več družim. Sicer živim s "punco" ampak živi. Popolnoma samsko življenje in samo vprašanje časa je kdaj bom zaživel sam.

ta prijateljica s katero se vedno več druziva, kartava, hodiva na sprehode, biljard, šport.. Je vbistvu moja najboljša prijateljica. Dolgo se že druziva in ona je samska. Občasno se se vedno doBiva s svojim bivšim za katerega se vedno pravi da ga ima rada.. Veckrat se slisita in običajno sta samo jezna eden na drugega.

Skratka, zadnje čase mi ves čas omenja kako postaja anksiozna ker je vedno sama, kako pogresa cartanje nežnost itd. Vedno me sprašuje kdaj bom odpravil svojo bivšo od doma sprašuje kaj si želim v življenju ali želi. Otroka ker ona ga ipd.. Vabi me v savno skratka po tem si vedno mislim da ima v mislih zvezo z mano.

S tem me zelo zmede ker priznam da tudi kaz ogromno čutim do nje. Me pa zmede ker mi pravzaprav v isti sapi govori o svojem bivšem..

Kajj naj si mislim o tem? Razmišljal sem da bi ji izpovrdal svoje srce da bi morda poizkusila, ampak se bojim da se motim in bi s tem uničil najino prijateljstvo, kar pa res nebi rad. Kaj se ji glede na besede plete po glavi in kaj mi ženske svetujete da naredim?

Hvala za nasvete!
Default avatar

Primož

Te bom kar jaz vprašal. Zakaj pa si s to svojo sedanjo? KAr tako za hec, ali ker nimaš drugega. vprašanje je, kaj ti hočeš, želiš biti s to ali ne?

če vidiš,d a ne gre, prekini. In ko te vpraša, če si samski, bo odgovor da. Potem pa boš videl kakos e bo razpletlo. nekaj namišljaš, pa ničesar ne narediš. Vse je samo v tvoji glavi, kaj si ona misli, zakaj si tako misli. Vse to je plod tvoje domišljije. Ko boš enkrat nekaj zaključil, boš lahko drugje začel.

čisto enostavno, tako pa ni ne tič ne miš, pa samo sprašuješ, ker domišljija, pa ne neha in ne neha.

če ne gre, preprosto prekini. Bodi dec.

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar

vesnaca

Ne sedi na dveh stolih. Razmisli, zakaj si še vedno skupaj z bivšo.

Lp.Vesna
Default avatar

Mislim, da

No, jaz sem ženska.
Dve stvari:
- absolutno se ne boj in prijateljici izpovej srce. Moraš tvegati. Tudi če njej ni do tebe kot do fanta, lahko prijateljstvo verjetno ostane.
- čimprej razčisti in zaključi z bivšo. Ona nima kej živeti s tabo, če je bivša. Tudi če dobri prijateljici ne vem kako razlagaš, da nimaš več nič z njo, tam živi in to je en tak zoprn kamen, ki že na začetku vnaša nezaupanje v zvezo. Pomisli, da bi prijateljica živela s fantom in govorila, da to ni nič.

Pogum! Pogumne imamo rade.

Moderatorji

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize
BarbaraSaric