Forum.Over.Net

Starševski čvek

Starsi 15letnic/kov-imajo vasi najstniki res ze vsi pametni telefon?

Default avatar

kamgretasvet

Ali ne se? Je to cudno, da nasa nima se pametnega telefona?
Default avatar

minpppp

Ja, v bistvu imajo že skoraj vsi 10-letniki. Povprečen cikel menjave telefona je v zadnjih letih približno 2-3 leta in ko starši menjajo, dajo običajno starega otrokom ali pa starim staršem. Saj, kaj pa češ s starim telefonom? Vreden itak ni več nič, dela pa še vedno.
Default avatar

nukim

ja, ker je uporaben... zemljevidi, pregledovanje pošte, razne zanimive aplikacije,...
Default avatar

tina t.

Naša 18-letnica ga nima. Je pa dobila za rojstni dan tablico.
Default avatar

neumnost!

V mojih časih je bila priljubljena igračka Barbika.
Pri mojih starših prava nogometna žoga.
Mož je recimo pri 15 imel motor.
Mama je pri 15 zelela kolo.
Vse to je bilo za starše neumnost, za otroke in najstnike pa pomembna stvar.

Danes je to pač pametni telefon in ja, moji ga imajo in ne vidim v tem nič katastrofalnega in se niti najmanj ne čudim svetu zaradi tega - se pa čudim brezmejni nestrpnosti in ozkoglednosti!
Default avatar

ofšdfvfd

Imam 13-letnika in 10-letnico. Oba imata pametna telefona, cena je pač v sorazmerju z njuno starostjo. Pri mlajši si ne bi upala trdit, da jih imajo vsi, pri starejšem so pa otroci brez res že izjeme. V razredu so otroci, ki imajo po 500 evrov vredne telefone in še več. To se pa meni osebno zdi absurd, ker je to predraga stvar, da bi jo zaupali otroku. In seveda potem v jok in na drevo, ko ga ukradejo. Kar se je že zgodilo. In potem starši v šolo, da je šola kriva.
Telefon sam po sebi ni nič slabega, sporna je pretirana uporaba in varnost takega telefona. Ne kupujte takih, da se vam podre svet, če izgine. Ne glede, da otrok trdi, da imajo vsi take, ker to ni res.
Default avatar

zakaj le?

minpppp je napisal/a:
Zakaj pa potem menjaš telefon, če tvoj stari telefon še dela?

No, če je staršu nekaj najbolj normalnega kar naprej menjat telefon, kljub temu, da "stari" telefon še dela, potem ne moremo pričakovat, da bo njegov otrok kaj dosti drugačen... ;-)

Še odgovor avtorici:
Ne, nimajo vsi otroci pametnih telefonov. Pri 15-letnikih jih večina otrok res ima, nikakor pa ne vsi. V razredu moje 14-letnice je nekaj malega otrok, ki sploh nimajo telefonov, vsaj ena tretjina jih ima stare telefone, ostali pa imajo kvazipametne telefone. Pri 10-letniku pa imajo samo šrirje telefon, vsi "nepametne". Saj še teh ne smejo uporabljat v šoli. Za poklicat domov, ko so gotovi, so pa 10-letnk večkot dovolj pametni, da ne rabijo pametni telefonov! ;-)
Default avatar

minus 7

zakaj le? je napisal/a:
Kdo, jaz? Jaz ne menjam, vem pa, da to poče 90% ljudi, ko podaljša aneks na Mobitelu za 2 leti. Pa ne glej, kdo ga ima v šoli in kdo ne. Glej, kdo ga ima doma! Garantiram, da vsaj 95% otrok. Ali pa tablico.
Default avatar

2-3

2-3 leta? Kje pa jaz živim?! Moja zadnja nokia je preživela 8 let, je pa res, da sem vmes 2 x investirala v drugo baterijo. Še zdaj mi je žal, da je po tolikem času dokončno riknila in je niti čudodelnik, kakršen moj mož je, ni več prepričal v delovanje. Tudi mož je imel isti model nokie 7 ali 8 let, s podobnimi baterijskimi osvežitvami, nato sva oba hkrati prešla na to silno pamet. Moram reči, da mi je še vedno, po 3 letih uporabe, telefon tuj, štorast, velik, neokreten, čeprav seveda maili in dober fotoaparat tudi veliko pomenijo. Aja, oba imava trojki.

Mulci - eden je že 20+, ima isto trojko, zdaj sigurno že 3 ali 4 leta. Drugi je zadnji letnik SŠ ima dvojko celo SŠ. Tretji je zadnja triada OŠ ima enko, zdaj 3. leto (in jo bo imel še ohoho časa!) tamau je 2. razred in ima neko preklopno ropotuljo - toliko, da nas lahko pokliče in pokličemo mi njega, predvsem zaradi zdravstvene specifike, ker je kar resen kronični bolnik, ki včasih potrebuje pomoč prej kot v 5 min. Gimnazijci imajo telefone, da glava peče, to vem, od padov al podov al kaj so že dalje, v glavnem telefoni za krepko nad 500 €, ampak k sreči se pri nas noben kaj zelo ne sekira. Skratka, naši so na tem področju loleki, ampak nam to pač ni prioriteta in podoročje, kamor bi na veliko vlagali. Tolk, da je in okolica se je s tem "sprijaznila".
Default avatar

mama 4-5

NAši i otroci imajo 9-11-13 let in nimajo telefonov.
Default avatar

23445

Haha, to da otroci nimajo telefona je novi "nimamo TV-ja". Se je treba prov pohvalit.
Default avatar

Grozno je

Naša 7 - letnica ga ima, ker ima neumne starše.
Default avatar

larix

Moja ga je dobila letos za rojstni dan - 21. Enostavno je rekla, da dokler stari dela kot je treba,
ne rabi. Po 8. letih je pa nehal delat, je bil že cajt :-))))
====================================================
Bogat si šele takrat, ko imaš nekaj, kar se ne da kupiti z denarjem.
Default avatar

ticca

Ja pri nas ga imata oba in sicer sta stara 12 in 14 let in to tiste za 500 eur. Imata ga že dobri dve leti in ga ni še nihče ukradel. otroci morajo iti z tehniko naprej. To je moje prepričanje in ker je to tudi moj denar me vaši komentarji ne prepričajo zakaj je to brezveze.
Default avatar

kriza in telefon

minus 7 je napisal/a:
Zakaj pa potem tako jamrate, da je v Sloveniji ekonomska kriza?
Default avatar

eabc

kriza in telefon je napisal/a:
Zakaj pa potem tako jamrate, da je v Sloveniji ekonomska kriza?[/quote]

To je odličen pokazatelj, da je ekonomska kriza velika. Ko je telefon edina stvar, s katero se reveži lahko še pokažejo.
Default avatar

eabc

ticca je napisal/a:
Pa kdo ti bo kradel smartphone. Saj nima nobene vrednosti takoj, ko ga kupiš.
Default avatar

pika..

Ne, nas petnajstletnik ga nima. Pravi, da ga ne rabi.
Default avatar

Montana

Po moje je tukaj pomembnejša zrelost, ne starost...
Default avatar

luj1

A obstajajo še danes drugačni telefoni kot pametni? Razen pri kakšnih penzionističnih paketih?