ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

Kontracepcija in menstruacija

Default avatar
Lep pozdrav!

KT Logest jemljem ze kaki 2 leti in nikoli nisem imela podobnega problema. Zacela sem jemati drugo skatlico brez premora (sestra pri ginekologu je rekla, da s tem ni nic narobe), in ko mi je ostalo se nekaj tablet, sem dobila menstruacijo. Poklicala sem h ginekologu in vprasala sestro, kaj je narobe. Rekla je, da je mozno, da sem jo zato dobila predcasno, ker sem predolgo jemala brez premora (ni bilo prvic, da sem toliko tablet pojedla brez premora, pa nisem nikoli dobila menstruacije se preden sem jih nehala jemati. Poleg tega me je zelo zacudeno vprasala zakaj pravzaprav nisem naredila premora. Zdaj ne vem vec, je to narobe ali ni?), lahko pa da je mozno, da tablete ne delujejo vec. Ko sem dobila menstruacijo, sem se tisti dan vzela tableto, ker nisem vedela kaj naj naredim, nato pa sem naredila premor (ker menstruacija ni prenehala), tako da bom naslednji teden spet zacela z novim zavitkom. Me pa zanima, ce sem zascitena sedaj v tem enotedenskem premoru, ce slucajno tableti niso prijeli?
Hvala za odgovor
Default avatar
zaščiteni ste ves čas, do krvavitve ob dajšem jemanju pa lahko pride iz pretanke maternične sluznice, ki pod dogotrajnim jemanjem KT povsem atrofira, to pa je lahko nestabilna oblika tkiva, ki včasih zakrvavi. Če ob daljšem nepretrganem jemanju pride do kvavitve, je najbolje narediti 7 dnevni premor in nato spet nadaljevati.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak