Starševski čvek

ko mama razdre družino

Default avatar
Pozdravljeni, zanima me kaj si mislite oziroma kako bi ravnali vi v mojem primeru ...

imam 20 let oziroma jih bom imel kmalu, se je pa vse spremenilo ko si je mama našla novega (seveda poročenega) tipa zaradi katerega je pustila prejšnjega in zaradi katerega je razbila odnos z mano, mojo babico in imajo vsi manj pojma kot pa ona in njen novi ... trmasta je ko hudič, tako da so vsakršni pogovori že zelo zgodaj odpadli, družina tega tipa ve za varanje, a ne reagira .... nekaj denarja si služim sam in vsaj jaz nekako shajam, torej naj še poskušam brezupno ali naj me boli ****** pa naj mama počenja kar hoče?

pa lep dan vsem
Default avatar
točno to nared
naj ti bo vseeno
zakaj

ker se bo kmal končal
ker je un kurc poročen ne bo trajal
če misliš, da vejo za varanje, se motiš, da ne naredijo nič.
naredijo, ampak najbrž ženo laže, ko pes teče.
ko ji bo kapnl, in se bo hotla loćit, takrat se bo ustrašu in žal pustil tvojo mami.
kar seveda ne bo lahko, ker ji bo težko, najbrž ga ima res rada.

če si bil kdaj zaljubljen, potem bi mami mogu razumet, ne more se ga odpovedat, ampak hb tud tto mine.

glej da boš mam stal ob strani, teb mora bit važna samo in edino mamina sreca.
ona ne vara, vara tist kurc.
Default avatar
tvoja mati je žal nezrela osebnost, ki je v imenu zaljubljenosti pripravljena pozabit na svoje obveznosti.

kaj konkretno rabiš od nje? denar? razumevanje? po letih sodeč bi naj bi odrasel in starša naj ne bi več "rabil"
Default avatar
Ma veš, to, da družina itak ve in ji je vseeno, je klasičen izgovor ljubic, res pa v veliki večini ni.
Default avatar
Kako si upa slediti srcu? Saj, če bi ata to naredil, bi bilo pa čisto OK.

Mama bo še vedno tvoja mama, kaj te torej moti?
Default avatar
Ima 20 let, ponavljam, 20 let. Si pravno in opravilno sposoben, enako že zdavnaj tvoja mama.
Če pa nič drugega, ima pravico do takega življenja, ki si ga želi in kakršnega si bo ustvarila sama. Podrejanje vsega, tudi same sebe (kar je sicer napaka že v samem izhodišču), tebi in ostalim članom družine, je k sreči pustila za sabo.
Default avatar
Saj je napisal, da je zaradi nekega kretena razdrla družino, bi bilo vam za vaše družine vseeno če bi ena nepremišljena poteza razdrla vse? fanta čisto razumem, saj mama ima pravico to delat seveda ampak kolko škode je v tem potem..
Default avatar
zelenavejca je napisal/a:
čigavo družino je razdrla?
tale dečko tu ima 20 let, mislim, da glih ne rabi več mamice in atija, da ga za rokico držita.
je pa logično, da če se njena mati in njen sin vtikujeta v izbiro njenega tipa, da odnosi med njimi ne bodo v rožicah
Default avatar
Tudi sama imam 20-letnega sina in glede na to, kako je navezan na naju z možem, si ne predstavljam, kako bi mu bilo hudo, če bi šla narazen. Nič ne pišeš o očetu. Ga imaš, ali si nezakonski? Glej, tvojo mamo je prijela druga puberteta, nobeno prigovarjanje tega ne bo spremenilo, verjetno bo čez nekaj časa prišla h sebi in bo tudi ta avantura minila. Kaj naj ti rečem? Poskušaj živeti normalno, kontaktiraj z njo kot da ni nič, pojdi v družbo, upam, da imaš kakšno prijateljico, da se ji vsaj lahko potožiš. Po mojih kriterijih se mama ne obnaša prav, da se je zapletla s poročenim moškim.
Vse dobro ti želim.
Default avatar
je razdrla svojo lastno družino ... resda sama ne vara vendar odriniti vse iz svoje družine zaradi nekoga novega, fanta je treba razumet da mu ni vseeno
Default avatar
pač poglejte, zadeva je takšna ... fotra mam ampak z njim nimam stikov, ločena sta že enih 15 let ... z njenim novim je pa nastav problem, ko je tko mene kot mojo babi odrinla od sebe in vse prilagaja njemu, čeprav ne meni ne njeni mami prov tip že skorej živi z nami, tukej se zatika, poleg tega je njegovo obnašanje porazno ... in zato sem to objavu, ker sm bil v dilemi a nj jst pri svojih skorej dvejsetih skušam obdržat družino al nj zard njenga novga pustim, da pač razpade? povečini je pa itak že razpadlo ... mate prou, nism odvisn od nje da bi jo skoz rabu, je dost dela doma in se zaposlim, sem aktiven na več področjim, ampak vseeno, ni mi pa vseeno daj use zard enga razpadl .... sej komu bi pa blo?
Default avatar
Lj, 20 si, pust babe pr gmah pa delat pejd. Če se ti bo kera prdružla prov, če ne, še bolš!
Default avatar
A imaš lahko sploh kakšno spoštovanje kot otrok take ženske? jaz bi rekel da popolnoma nobenega. Tako da le mirno odidi in se ne zmeni zanjo. Drugače boš prevzel vzorce
Default avatar
Svoji mami lahko poveš kar ji gre! Povej kaj si misliš o njej in kako ti vidiš te zadeve, brez dlake na jeziku. Imaš vso pravico! Tebe je potegnila v ta svoj odnos in ko si se navadil partnerja, je že z drugim. Si moral biti del tega, če ti je bilo prav ali ne, tako naj jih tvoja mama posluša.

No respect za takšne ženske!
Default avatar
PUMA je napisal/a:
Take stvari doživlja 95% otrok ločenih, predvsem mater saj one največkrat dobijo otroke po ločitvi. V času ko sem se družil z ločenimi, so mi otroci marsikaj povedali... Na kratko bi se reklo: v eni roki križ v drugi pa kurca.

Sociološko stanje naše družbe je v bistvu strahotno, saj tako odgojeni otroci ne bojo spoštovali nikogar, pa še tehten razlog imajo zato...
Default avatar
fant glavo gor počni ker ti je v veselje in se ne pusti motit moj nasvet neglede na to ko eni pravijo pa saj si dvajst ... vem kaku je ko gre familja k vragu
Default avatar
brklc je napisal/a:
Aja ženska se je z možem ločila pred cca 15imi leti. Vse ta čas je posvetila sinu in njegovim potrebam ter njegovi sreči. Sedaj ko je sin odrasel pa kaj nima pravice sama zaživet, halo. A bi blo bolje da gre skupaj s sinom tamlado iskat in se potem v njegovo življenje vtika.
Morda ta res ni pravi pa kaj pol sama ima pravico si ustvariti svoje življenje in si poiskati novo srečo.
Default avatar
oprostite monke a v tako neurejeni družini govorit o mamini sreči je pa nesmiselno? kako pa ve vete da ni blo s prejšnjim enako? se je enako zgodilo sinu moje prijatelce vsaj včasih je bila in potem je bil sin tisti ta grd ona pa gospa z razdrto družino mahnjena na denar ... kot so svetovali fantu naj mu bo vseeno, tudi meni poznani prijateljičin sin ni več rabil mame a porkaduš vseeno ti pa tudi ne more biti medtem ko družina razpada a ne?