Forum.Over.Net

Starševski čvek

najem stanovanja LJ

Default avatar

najemnica

Pozdravljeni! Z naslednjim mesecem bi začela iskat najemniško stanovanje v LJ.
Oglase na različnih portalih sem si že ogledala, a so cene zelo visoke.
Sem sama z eno plačo in si res težje privoščim take visoke cene. Seveda razumem tudi najemodajalce da v poplavi slabih najmnikov raje dvignejo cene da bi se skušali izognit slabih najemnikov, ampak tako tudi nekateri dobri odpademo.
Trenutno živim tudi v podnajemu, ampak imam sobo s souporabo kopalnice in kuhinje in ne prenesem več hrupa, umazanije, itd.

Zanima me, ali veste če mogoče najemodajalci tudi spremljajo oglase kjer ljudje iščejo stanovanja? (če je kakšen najemodajalec tukaj bi bila vesela če pove mnenje)
Saj sem mislila objavit oglas kaj in kje iščem iščem ter se predstavit.
Pripravljena sem tudi kdaj pomagat pri kakšen opravilu če pomaga pri znižanju najemnine :)
Iščem dolgoročni najem.
Mislite da tudi če kličem na oglase, ali so ljudje prilagodljivi in bi za vredu najemnike tudi najemnino spustili? Ne mislim da spustijo veliko, a da bi bila neka primerna cena, da ne bi cele plače dala za stanovanje. Obstajajo takšni najemodajalci?
Hvala za mnenja,
lepe pozdrave
Default avatar

obstajajo

seveda obstajajo, samo najti jih je težko. Probaj, kliči in predlagaj, nimaš kaj za izgubit.
Default avatar

izven ljubljane

za nižjo ceno moraš ven iz ljubljane. da boš pa dobila kak popust, pa kar sanjaj. garsonjere so daleč najdražje nepremičnine, ki se dajejo v najem (po kvadraturi)


jaz se spomnim, ko sem iskala sobo, sem oddala oglas v časopis (leta nazaj, ko internet ni bil še glih tak popularen) in je telefon začel zvonit ob 6ih zjutraj in nato cel dan... nepretrgoma...
Default avatar

izven Lj.

Ja se strinjam, da išči izven Ljubljane. Važno, da so dobre cestne povezave, morda vlak, da bo urah ko potuješ, v tvojo smer ni pretirane gužve.
Default avatar

Medved Meho in kubik drv

Ljubljana je draga, lahko povprašaš najemodajalca če bi ti ceno spustil, ampak pri takšni masi ljudi ki ne morejo do svojega stanovanja, delajo pa v Ljubljani, ima najemodajalec prednost izbire najemnika.
Default avatar

tkole

Oddaj oglas, lahko na več koncih, te nič ne stane.
Spremljaj ponudbo, kliči, sprašuj naokoli prijatelje, znance, sodelavce... Če ti je kaj všeč, ponudiš, kar pač lahko in upaš, da najemodajalec sprejme.
To je vsa znanost.
Koliko bi kdo bil pripravljen spustit pa če bi sprejel kakšno pomoč pa če najemodajalci spremljajo oglase in podobna modrovanja na nekem forumu so pa čisto brezpredmetna.
Default avatar

najemnica

Hvala vsem za odgovore :)
Klicala in probala bom, seveda. Mogoče bo pa kdo raje spustil za nekoga ki je vredu (mogoče pa že najdem kaj ugodnega). Ne iščem "zastonj" stanovanja, ampak neko primerno, pošteno ceno, saj gledam dolgoročno.

V oglas bi seveda zapisala katera okolica bi prišla v poštev.
Je nekako brezpredmetno tukaj spraševat, a vseeno rada slišim mnenja, mogoče pa kdo namigne kam mi bilo najboljše oglas objavit itd. Več glav več ve :)
Default avatar

najemodajalec lj moste

"Mogoče bo pa kdo raje spustil za nekoga ki je vredu"

TIsti ki ni uredu, so že v začetku odpikani. Nihče ne želi neplačnikov ali stanovanjskih težav. V Ljubljani je tako, da z eno minimalno plačo nimaš kaj iskati. Lahko pa poskusiš s sobami, če ne uspeš si poiskati stanovanja.
Default avatar

najemnica

najemodajalec lj moste je napisal/a:
Vam dam prav, tisti ki niso vredu so takoj odpikani :)
Že sedaj živim v sobi s souporabo, tako živim že več let in sedaj imam dovolj neurejenih ljudi. Jaz sama sem občutljiva na nečistočo. In je zelo težko živet z ljudmi ki nimajo razčiščenih pojmov (npr. gobico od posode uporabljajo tudi za tla.... ne verjameš dokler ne doživiš) in imam dovolj skrivanja svojih stvari in da zmeraj moram pazit da ne pustim česa svojega v kuhinji ali kopalnici. Zato iščem samostojno, pa seveda upam na najboljše :)
Hvala za mnenje.
Default avatar

Imam kar iščeš

najemnica je napisal/a:
Oj imam garsonjero na voljo. Lahko oddam za dve varščini, najemnina sproti po dogovoru. A si samska, koliko si mlada,imaš otroke? Ne sprašujem zaradi in intimnih interesov, ampak preverjam zmožnost dolgoročnega plačila.
Default avatar

najemnica

Imam kar iščeš je napisal/a:
Kater del Lj? To mi je zelo pomembno saj ne vozim.
Variščino lahko dam eno,drug mesec tudi drugo, iščem za vselitev s 1.5. Brez otrok. Redno zaposlena v dobrostoječem podjetju.
Default avatar

Umazanija in hrup

Ja se bo treba navadit na umazanijo in hrup. Pri nas sosed že cal dan dela pa kaj češ. Umazanija pa je itak potrebna, da drži naš imunski sistem na nivoju.
Default avatar

mnenje.

Kot jaz poslušam folk v Lj, ki oddaja stanovanja, imajo kar zoprne izkušnje - z neplačevanjem, z umazanijo, z grdim ravnanjem z opremo itn itn. In zato ostrijo zahteve, recimo služba v javni upravi ali kakšnem solidni firmi. Običajno so ravno finance glavni kriterij.
Default avatar

najemnica

Umazanija in hrup je napisal/a:
Hrup podnevi me ne moti, ponoči pa ja. Umazanija ja do neke mere, a sledi drekca v wc školjki pa žal ne. Pa sem zamenjala par sob, po so povsod podobne stvari....ali pa velika vlaga v stanovanju. Žal so stvari ki jih ne toleriram.
Default avatar

najemnica

mnenje. je napisal/a:
S tem se popolnoma strinjam. Ko vidiš stvari par let stare pa čisto polomljene, stene popacane, plesen okoli tuš kabine.... zato pa razumem najemodajalce s tem da dajo višje cene. Zato pa upam da bom dobila stanovanje/garsonjero s primerno ceno in ne s pretirano....
Default avatar

a to je garancija

mnenje. je napisal/a:
A služba v javni upravi ali pa dobro stoječi firmi je garancija, da nekdo ne bo delal svinjarije v stanovanju? Nekdo s slabšo plačo je pa že po defaultu pacek? A dej no...
Default avatar

Življenje

Nekateri že zgodaj spoznajo, da spodnji srednji sloj obstaja zgolj zato, da imajo njihovi zaposlovalci in njihovi vzdrževalci življenjskih funkcij (živilske trgovine, najemodajalci, mestne prevozne in kanalizacijske službe) dobiček, ki se razporedi v višje sloje.

Nižji sloj pa seveda obstaja zgolj zato, da spodnji srednji sloj ve kaj jih čaka če prenehajo delati za njihove zaposlovalce.