Forum.Over.Net

Starševski čvek

Egipt z dojenčkom

Default avatar

Bi šli?

Ali bi šle v mesecu aprilu s 5 mesečnim dojenčkom na dopust v Egipt (AI, Hotel 5*)?

Sama sem bila v Egiptu že 4x, vedno sem vidla veliko čisto malih dojenčkov in malo večjih otrok, ampak zdaj pa kar nekaj kompliciram.
Default avatar

podvprašanje

Zaradi njega ni treba hodit, on ne bo neki ekstra užival tam oziroma nič bolj kot v domači hiši in na domačem vrtu. Če bi pa ti rada šla, ker te vleče tja neizmerno še petič, ker ti je to res taka šponska država in si se vedno imela lepo, pa le pojdi. Potem se boš tudi z otrokom imela okej.
Default avatar

Bi šli?

Mi bi šli zaradi vremena. Tam je zdaj že cca 30 do 32 stopinj. In dovolj že imam te mrzle Slovenije. Lušta se mi kopalk in toplote.
Default avatar

uztuj

Bi šli? je napisal/a:
Default avatar

stankara

Otrok ne bo imel nič od tega, temepraturna razlika bo samo šok za njegovo telo.
Bo pa aprila tudi pri nas že lep sonček, tako da....
Raje daj denar ubogim, ti pa uživaj Z otrokom.
Default avatar

Ranko

Jaz s 5 mesečnim otrokom še nebi šel tako daleč.
Default avatar

uvajanje gh

kaj pa vem
petmesečniku ravno začenjaš uvajat gosto hrano, tega pa tam ravno ne bi počela. če je otrok še zadovoljen izključno s flašo/tvojim mlekom, ja, sicer pa se mi zdi malo komplicirano tam poskrbet za pravo higieno pri hrani.

ne vem.
Default avatar

uživat!

stankara je napisal/a:
pa kakšen šok!
A ima tudi šok,ko gre v domačo banjo čofotat? Tam bo pač brcal samo v plenici,njemu ne bo nobene razlike!
Razen če misliš,da ga bo tam imela v bundi in kibuckih...!

ti samo uživat,pa brez slabe vesti!
Default avatar

luj1

Ne, tudi brez dojenčka ne grem v nobeno arabsko državo več. Sami teroristični napadi se bodo vršili, to se bo samo še stopnjevalo. Se mi zdi neptrebno rinit tja. Posebej ne z dojenčkom. Dojenčki ne marajo takih izletov, na avionu non stop jokajo, ker ne znajo izenačiti pritiska in jim tuli v ušesih, vročine prav tako ne marajo, v taki starosti so najraje doma. A to je samo moje mnenje.
Default avatar

pamet v glavo

Predvidevam, da želiš v Egipt, da nekaj vidiš, da raziskuješ. A res misliš, da lahko otroka 5 mesečna dojenčka lahko obravnavaš, kot odraslega. On je dojenček, komaj začel živet ima nerazvit imunski sistem, komaj se je navadil na temperaturo izven maternice in bi ga ti "vlekla" v Egipt na 32 stopinj. A ti nič ni patronažna rekla kako z dojenčkom? A te ni nič strah, kaj bo če resno zboli? Ali bo zdravnik obvladal angleščino?

Moj je bil star 3 meseca, ko je resno zbolel. Zdravnica pediatrinja me je prvič na pregledu odpravila, češ samo sor je. Ko sem jo klicala, da otrroka boli, da bi mu rada dala Calpol je rekla ne. Otrok pa je pa je iz ure in uro bil bolj ubogi. Drugič pa je otrok po ponovnem pregledu in preiskavah še isti dan pristal v bolnici. Bil je tam 6 dni, ker se je ena bakerija preveč namnožila (e coli). Po zaslugi infuzije in vsakodnevnih antibiotikov v žilo so ga rešili in danes nima posledic.
Default avatar

take zgodbe so mi d best

pamet v glavo je napisal/a:
Škoda, ker ne poznaš kake zgodbe, ko je pa dojenček celo umrl od bolezni, da bi lahko še bolj požugala s prstom. Potem se vi ne ganete od doma? Ker umre lahko tudi pri dveh, treh, petih, desetih, petnajstih letih, a to veš?
Default avatar

mama ena

Ste že bili kje na potovanju s tem dojenčkom? Če ne, bi jaz za prvič izbrala kako manj komplicirano destinacijo, ker je težko vnaprej ugibat, kako bo otrok prenesel potovanje. Moj drugi otroček je bil sicer priden kot bubica, ampak selitve v drugo okolje je pa zelo slabo prenašal in se ni dobro počutil. Pa tudi samo sebe moraš najprej stestirati, kako se ti in mož znajdeta, ko je zraven še dojenček.
Default avatar

ne bi šla

Vsak po svoje sicer, ampak če že sprašuješ, ne bi šla.
Ne vem, kakšen smisel ima tako malega otroka vlačit tako daleč, po letalih in letališčih. Tistih 30 stopinj bo pa tudi doma, pač dva ali tri mesece kasneje. Do takrat se bo pa čisto fajn doma gret na spomladanskem sončku in se sproti navajat na vročino.
Default avatar

varn ost

če že sprašuješ- ne, ne bi šla.
Dojenček bo le trpel, ker bo menjaval okolja, pa na letalo, pa sprememba klime itd. Kakšne načrte imaš kaj vse boš tam počela, lahko boš le v hotelski sobi, ker bo mali sitkan ali celo bolan.
Pa po vseh letalih, ki so padla z neba v zadnjih dneh, pa teroristi, isl. država itd - je res tega treba? Egipt ne bo nikamor ušel, daj malemu in sebi še nekaj časa doma s čim manj komplikacijami.
Default avatar

Motorola

Avtorica: seveda bi šla/šli!
Otroku bo prav fino čofotat v vodi, na toplem. Sence je pa tudi dovolj, da se umaknete.
Edino kar zna otroka malce ziritirat je časovna razlika. Če ima sedaj en bioritem, ga zna malce kronat, ampak nič drastičnega - izkušnje iz 1. roke.
Se pa res čudim (ali pa tudi ne): kako zaplankana je večina ljudi?!?!?
Boh ne daj pokukati dlje od konca ulice ali meje države. :( Škoda.
Default avatar

Kensington

Seveda! Dojencek se bo vsega spomnil kasneje in bo neznansko uzival v vrocini :)
Default avatar

seveda je

Motorola je napisal/a:
Treba kukati za sosednje vogale že pri petih mesecih, mar ne? Ker jih je toliko, da je potrebno vsak mesec enega obdelati.
Default avatar

čč

Jst ne bi šla, ker bi se bala driske. Sem bila v Turčiji pa Tuniziji. V obeh primerih sem staknila drisko, kljub temu, da sem si še celo zobe umivala s stekleničeno vodo. Pa nisem bila edina. Za 5-mesečnika je driska bolj nevarna, kot za odraslega.
Default avatar

hm...

take zgodbe so mi d best je napisal/a:
Ti delaj s SVOJIM otrokom kar hočeš, druge pa pusti pri miru. Zakaj ne bi smel nekdo povedati svoje izkušnje?
Te zdaj mogoče vseeno gloda črv slabe vesti??
Moje osebno mnenje je, da samo slabi starši rinejo z dojenčkom tako daleč.
Default avatar

amebba

Odvisno od tvojih prioritet. Če ti je prioriteta, da se pražiš na soncu, se nažiraš v hotelu, potem pojdi. Kaj več itak ne boš doživela. Dojenček od tega potovanja ne bo imel nič, razen tečnobo. Zanj je lepše, če se v vozičku vozi pri 15-20 stopinjah, kolikor je pri nas.