Starševski čvek

Poveličevanje dolgih las, je včasih pretirano

Default avatar
govorim o precej dolgih laseh, ki večini žensk že sploh ne pašejo, ampak opažam, da se med ženskami dolge lase še vedno poveličuje. Samo da so dolgi. Marsikatera ima dolge, ampak nikoli spuščenih, vedno v čopu. V čem je fora?
Marsikateri bi pol krajši lasje dosti bolj pasali, ampak potem ne bi bili več ekstremno dolgi.
Kolegica majhna, okrogel obraz, sicer luštna, kakšnih 10 kil preveč, lasje pa skoraj do riti. Pa bi ji kakšen paž do ali malo čez rame dosti bolj pristajal.
Kolegica 2. Blond, dolgi lasje, tanki lasje, okrogel obraz, tudi sama bolj okrogla. Spuščeni dolgi lasje ji sploh ne pašejo in nosi vedno čop.
Če bi imela krajše postrižene, bi tudi glava dobila drugačno obliko, lasje bi izgledali gostejši in frizura bi bila boljša.

Sigurno primere poznate tudi ve. Pa sploh ne govorim o kratkih laseh, ampak o predolgih, zaradi katerih ima marsikatera pač lase, frizure pa nobene.
Default avatar
Zdaj se bo usulo komentarjev, da si jim folš, čeprav ne vem, v čem je problem, saj si vsak človek lahko pusti dolge lase in jih čez eno leto ima. Jaka muda.

Velja že za srednjo dolžino las - tako redko vidim žensko z lepimi dolgimi lasmi, da so to dejansko izjeme. Večina dolgolask ima grde lase - kot bi nosile že 20 let star, ves ofucan volnen pulover, ki se mu sicer še vidi čudovit vzorec, ampak žal ... lep pa že zdavnaj ni več.
Default avatar
In zakaj teh estetskih motilcev ne razčistiš s kolegicami? Misliš, da je tvoj "kroj" las idealen?
Default avatar
Imam dolge lase, ne do pasu, tam nekje do pol hrbta recimo, ko se postrižem, pa malo čez ramena. Zakaj? Ker je to najbolj enostavno - operem in grem, naredim si čop, kito, figo, karkoli in je. Nimam las za kratke lase, ker imam suh in neukrotljiv las in bi mi krajša frizura vzela veliko več časa kot dolgi lasje.
Default avatar
Kakor je komu všeč, ane... Meni je 95% žensk lepših z daljšo frizuro, če ne še več, praktično vsako kratkolasko si lahko predstavljam bolj fletno z malo daljšimi lasmi.

Npr. gor na severu Evrope imajo ženske rade svoje lepe, dolge, negovane lase in prav v užitek jih je gledati, dame v srednjih/zrelih letih, z lasmi vsaj do ramen.

Ne pa te dolgočasne deške frizure, ki si jih omisli polovica 35+ žensk v Sloveniji in ki naredijo pust, grob in neprijazen obraz... Ampak kaj ko je to tako "super, praktično, moderno in letom primerno" :)) No, kot sem rekla, vsake oči imajo svojega malarja. Jaz sem se pred kratkim postrigla iz cca. 70 cm na 50 cm in se mi zdijo kar malo prekratki zdaj ;)
Default avatar
Jaz imam dolge lase, sem glih šla pogledat, kje so - skoraj do križa.
A zakaj jih imam? Ker so mi čist luškani in menim, da z njimi nikomur ne škodim.
Spnem si jih samo, ko kuham.
Default avatar
Yo_ je napisal/a:
Daj, pokaži jih, prilepi eno tvojo slikco, da vidimo. Lahko tudi samo od zadaj...
Default avatar
Tudi meni so všeč dolgi lasje, ampak ne do zadnjice. Sama imam malo čez ramena. Sploh so mi všeč zravnani lasje, brez uničenih konic ali pa rahlo valoviti. Najlepše pa pridejo do izraza poleti, ko jih sonce posvetli in veter v laseh oblikuje naravne kodre.Sem pristaš tudi čimbolj naravnih barv s kakšnim pramenom vmes.
Default avatar
Dolgi lasje so ženstveni in če so lepi, hud fetiš. Vprašaj moške. Nihče, ki jih poznam, ne prenese kratkolask. To je rezervirano za feministke in ne preveč čedne.
Default avatar
Dolgi lasje so lepi, samo ne v hrani.
Sicer pa - lasje so okras ženske. Frizura, lasje, to je pri ženski zelo pomembno. Starejše ženske so vse ostrižene na kratko, nosijo hlače, nizke čevlje in večkrat ne veš, s kom imaš opravka, z moškim ali z žensko.
Včasih so nosile ženske krila in starejše ženske vse lase, spletene v kito ali figo. Ali pa so imele na glavi ruto. Ampak se je vedelo, da je ženska res ženska.
Default avatar
pokaž je napisal/a:
A imaš kakšen poseben fetiš? Vse lepoin prav, samo nisva tako zelo na ti :p
Default avatar
Moji lasje pa segajo do kolen. Mogoče so res že pretirano dolgi, vendar jih še ne nameravam skrajšati.
Default avatar
Se kar strinjam, pa sem sama vedno in od nekdaj in vedno bom (razen tema nekje v OŠ sem imela izapad in se ostrigla ... sem vsaj videla, da nikoli več ne bom kratkolaska) dolgolaska. Sicer nikoli bolj kot do sredine hrbta, kar mi je že skrajna mera. nekako mi predolgi dolgi lasje ne potegnejo, ne pri meni, ne pri drugih. Ker so težko res zdravi in ker so težki, vlečejo dol in so tako manj lepi, kot bi lahko bili. pa vendar ... kakšne lase in frizure imajo druge, me ne zanima in ne boli in mi z grdo frizuro ne škodijo. naj bodo, kakršni želijo.
Default avatar
končno ena dobra tema. dolgi lasje so samo pika na i. torej dolgi lasje pašejo vitkim visokim ženskam z lepo obliko glave in kakovostnimi lasmi. le take ženske z neko službo, ki podpira dolge lase in redno nego le teh. to je potem ok. če pa bi naj bili dolgi lasje nek sexualni simbol za žensko pa, to pri meni osebno ne pali. zame ženska ne zmore skrit 20 kil prevče z neko čudno pobarvano čupo in dolgimi lasmi, ki niso urejeni in so grdi. to je meni glupo so amena. debelim pašejo bolj kratke frizure. da os pač kot moški, torej moški v lezbičnem paru.
da ima zenska kratke lase in je dobra MORA BIT RES FULL LUŠNA!!!
Default avatar
Imela sem skoraj vse možne dolžine, od dolgih skoraj do riti do dvocentimetrskih las. Največ tipov me je obletavalo, ko sem imela kratke lase. Pa nisem ful luštna. Tudi luštna ne. V najboljšem primeru simpatična.
Dolgi lasje so mi bili muka. Sploh ker športam in to prati vsak drug dan vzame čisto preveč časa.
Za moje pojme večini žensk pašejo krajši lasje oziroma kratki do srednje dolgi (kar je v frizerskem jeziku paž, pri katerem se že vidi malo vratu). Sploh ker niti slučajno ne znajo/ne znate skrbeti zanje in vas ima večina grde.

Pretirano zavaljene in brezoblične ženske so pa videti čudne ne glede na dolžino las (če se slučajno katera od sodelujočih v temi tolaži, da je vseeno feminilna, ker ima pač dolge štrenaste puste lase).
Default avatar
kratkolaskica je napisal/a:
To je izkljucno tvoje mnenje. Ce se z dolgimi lasmi pocutijo bolj samozavestno in feminilno, kdo si ti, da jim bos vsiljevala svoj subjektiven vtis?

Za foro sem sla malo gledati dolzine las na Humans of New York. Same srednje/dolgolaske. Pa poglej se tole dekle. Ja, je precej debela. In po tvoji oceni sigurno lastnica štrenastih pustih las. Zdaj si jo pa predstavljaj s 5cm cupo. Iz simpaticne, nezne debeluske se spremeni v robato matrono, heh.
Default avatar
Nekatere ženske so tako neženstvene, da jim dolgi lasje ne pristojijo.

Mene najbolj motijo "ponesrečene blondinke". To so tiste, ki se že leta mučijo z barvanjem las in jih že povsem uničijo in tiste, ki jim spodleti pri barvanju las in imajo vse odtenke od zelo svetlih, preko rumenkastih in oražnih do temnejših. Potem pa pokaže fotografijo iz časa, ko je bila še rjavolaska, in je bila res fejst. Zato vsaki priporočam, da dobro premisli, ali ji blond lasje sploh pristojijo, ker marsikatera izgleda bolje z naravno barvo las.
Default avatar
Jaz imam lase do ramen, ravno tako dolge, da jih lahko spnem v rep ali s sponko. Žal si jih moram barvati (moji naravni so bili neka čudna barva med sivo-rjavo-blond, zdaj so itak v glavnem sivi), kar pomeni, da imam občasno kar precej uničene konice in se moram postriči. Z veseljem bi imela še malce daljše, a običajno ne gre, si moram postriči kake spodnje 3-4 cm. Pred nekaj leti sem imela popadek in sem se precej ostrigla a imam žal tako tanke in nežne lase, da sem se morala dnevno navijati, da je bilo sploh kaj volumna oz. kaj od frizure. No go..
Osebno sem mnenja, da ti morajo kratki lasje res pasati (tu vidim kakšno športno gazelico s simpatično kratko frizurico na lešnik), to kar nosi precej Slovenk je pa res živa groza. Celo življenje enako, pusto in dolgočasno, če ima prijateljico frizerko pa še kake divje rdeče barve. Tudi pri hčeri vidim, v prvem letniku gimnazije - tudi športnice imajo kar večinsko dolge, v bistvu zelo dolge lase.
Default avatar
Tudi jaz ne razumem te slovenske mode, ko si ženske 35+ nenadoma lasje postrižejo na kratko in gor nanesejo rdečo barvo ali v najslabšem primeru neke čudne pisane pramene različnih dolžin... Poznam celo eno punco, ki je do poroke imela krasne lepe dolge lase, 3 dni po poroki pa se je ostrigla čisto na kratko, ker je tako bolj praktično (?!)

Ženske so lepe z daljšimi lasmi, je pa res, da morajo biti čisti in negovani, da so lepi, sicer je pa to katastrofa, ja.

Jaz jih imam malo preko ramen, ker mi daljši žal ne zrastejo (bi jih sicer imela do tam nekje sredi hrbta z veseljem). Nazadanje pa sem se postrigla na kratko, ko sem bila stara 11 let in ko sem se zagledala v ogledalu in videla, da sem kot fant, sem se že takrat zaklela, da kratkih las - nikoli več :)
Default avatar
z leti se tudi ženskam redčijo lasje taka ti je starost.