Recepti.Over.Net

Prehrana in varnost živil

Odgovarjajo: mag. Iva Verbnik, univ. dipl. ing. živ. teh.

Kako pripraviti, obdelati, shranjevati živila in pripravljeno hrano? Kako kombinirati živila glede na posebne prehranske zahteve, dietno prehrano in zdravilne vplive? Vse o HACCP standardu in alternativnih načinih prehranjevanja.

mag. Iva Verbnik , univ. dipl. ing. živ. teh.

iva verbnik

Slabost po kravjem mleku

Default avatar

Zmedenasem

Zdravo,

Že nekaj časa premišljujem ali naj pišem tu. Skratka, zanima me vaše mnenje glede moje težave.
Pred leti sem bila na testiranju za laktozo, ki je bila negativna, kljub temu, da mi je po skoraj vseh mlečnih izdelkih slabo ( jogurt, tudi sir včasih, kravje mleko, čokolešnik, sladke stvari- čokolada, torte inp). Kljub vsemu, še vedno uživam nekaj od teh živil. Sem vegeterijanka in veliko stvari ne jem, zato se nekako siru ne morem odpovedati. Mleka samega ne pijem v kozarcu, le v kavi po kateri mi je slabo. Če dam riževo mleko, je vredu.
Zanimajo me vaše izkušnje, mogoce nasvet kakšen. Kaj lahko storim oz. kaj točno bi to lahko bilo? Saj ne da kaj iščem, vendar je moteče in ne najdem pravega razloga.
Hvala vsem, ki se boste odzvali.
Default avatar

iva verbnik

Morda vzrok težave, ki jo opisujete, ni v prisotnosti laktoze, ker kot pravite ste opravili teste in le ti niso pokazali nekih težav. Vzrok je verjetno v kateri drugi snovi prisotni v mleku, morda vam ne odgovarjajo mlečne beljakovine ali kakšna druga snov prisotna v mleku.
Poskusite z mlekom in izdelki brez laktoze in če imate po njih še vedno težave potem bo potrebno poiskati drug vzrok.
mag. Iva Verbnik

Svetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.
[email protected]

Moderatorji

mag. Iva Verbnik , univ. dipl. ing. živ. teh.
iva verbnik