Med.Over.Net

Delovno pravo in zaposlitev

Odgovarjajo: Staša Horvat, univ. dipl. prav.

Koriščenje dopusta ob odpovedi

Default avatar

Erik2

Dal sem odpoved. V sredini maja mi poteče odpovedni rok. Imam še nekaj dni starega dopusta + preostali dopust za letošnje leto 2015. Odmere dopusta za letošnje leto še nisem dobil.


Zanima me koliko dopusta torej lahko koristim za letos? Jaz sem mislil, da ga lahko koristim proporcionalno glede na število mesecev, kolikor bom letos še zaposlen pri tem delodajalcu, torej: 20dni / 12 mesecev * 4 meseci (jan, feb, mar, april)= 6,67dni. Torej 7 dni za letošnji dopust.

Ali to drži?


Sprašujem zato, ker mi je znanec rekel, da imam dejansko pravico do celoletnega dopusta torej vseh 20 dni, poleg tega pa mi mora delodajalec omogočiti koriščenje dopusta 2 tedna skupaj. Kako mi ga bo lahko omogočil po zgornjem izračunu?


Malo sem zmeden, res ne vem več koliko dopusta lahko koristim.
Default avatar

LEGAS Kranj

Pozdravljeni,

delavec pravico do dopusta pridobi že sklenitvijo delovnega razmerja (pogodbe o zaposlitvi), glede izrabe pa se upošteva SORAZMERNOST (1/12 zaposlitve za vsak mesec zaposlitve).
Ali kot določa zakon:
Delavec, ki mu preneha delovno razmerje med koledarskim letom in ima v posameznem koledarskem letu obdobje zaposlitve krajše od enega leta, ima pravico do 1/12 letnega dopusta za vsak mesec zaposlitve (sorazmerni del letnega dopusta).

Tako da drži.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo. Lep pozdrav,
[email protected]
Default avatar

Ano

Pozdravljeni,

14.9. sem dobila odpoved pogodbe o zaposlitvi (po treh letih dela) iz poslovnega razloga, z odpovednim rokom 32 dni, v odpovedi so navedli da mi pripada le sorazmerni del letnega dopusta in sicer 10/12, ali je to pravilno?
kdaj se šteje da ima delavec pravico do celoletnega dopusta? ali ni po nepretrganem 6mesečnem delu da ti pripada celoletni dopust?

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor!
Default avatar

B

Zdravo.
ja, to je prav. Če delavec ne dela celo leto, mu pripada sorazmerni del dopusta. Tisto, da pridobiš pravico do dopusta po 6 mesecih, za z novim ZDR ne velja več.

Moderatorji

Staša Horvat , univ. dipl. prav.
Pravna pisarna HK