Starševski čvek

rak pljuč

Default avatar
Zdravo.

Ravnokar izvedela da so očetu postavili diagnozo drobnocelični rak pljuč v 4. stadiju. Pogooglala sem in....katastrofa. Pozna mogoče kdo koga, ki je uspel to zverino premagati v taki fazi?

Čisto sem iz sebe. Oče ni nikoli v življenju kadil.....star je šele 52 let.
Default avatar
Ne, nepoznam nikogar, ki bi v celoti premagal to zverino. Na svetu ga še ni strokovnjaka. Se pa uspešno spopadajo z njim ali z njo in se življenje tudi z zdravljenjem podaljšuje. Mlad je še, kar v boj.
Default avatar
Mogoče stopiš mal do tegale Jožeta Majesa ,ki je imel oddajo narava zdravi ta ima neke rastline iz Indije razne čaje,kreme ,Želeje in tablete na naravni bazi.Ljudje veliko hodijo k njemu mogoče se dogovoriš za zakšen obisk.
Default avatar
Kako se pa počuti...je bil telesno aktiven, zdrav? Naj si čim bolj okrepi imunski sistem in je kvalitetno in polnovredno hrano, čim manj predelano in dosti surove.

Poleg uradne medicine, je tukaj še alternativa

Pa treba je verjeti v čudeže in moč ozdravitve
www.youtube.com/watch?v=rhcJNJbRJ6U

Vse dobro in objem
Default avatar
Se opravičujem, da bom takole napisala (medicina mi ni tuja, poleg mojih sorodnikov grem tudi sama počasi v to smer - bolj na področju športa). Tako da ti bom napisala le realno.
O času preživetja se zelo težko razpravlja, ampak glede na to, da ima že IV. stadij drobnoceličnega raka, ki je precej bolj agresiven od nedrobnoceličnega, je ozdravitev vprašljiva oz. se lahko doseže le še krajše ali daljše remisije (mirovanje). Ampak še vedno ne smeš obupati, poseben tvoj oce, ti pa ga le spodbujaj. S pozitivo, borbo in dobro podporo se dogajajo tudi čudeži - daljše remisije. So tudi primeri, da človek živi več kot pet let z rakom v remisiji. Tako da o smrti se sploh ne sme razmišljati.
Zato preživi z njim vse trenutke, razvajaj ga, pelji ga nekam, kamor si želi, uresniči mu vse želje, ki jih ima, povej mu vse, kar si želi, da ve, imej ga zelo rada. Skratka bodi z njim. Živite skupaj vsak dan posebej.

Želim vam vsem skupaj resnično vse dobro, držite se.
Default avatar
preživite skupaj čas lepo kolikor lahko, upanja vam sicer ne more nihče vzet, ampak tole je konec in čudežev ni... moj oče je od dg do smrti živel še tri mesece

in ne zapravljajte denarja za razne majesove čaje in druge čudežne zadeve, ker tukaj čudeža mislim da ni. na googlu najdeš veliko stvari in še po tujih straneh poišči, če se je komu uspelo rešit..
Default avatar
Aja, še to, so poznani tudi primeri, ko je bil pacient odpisan zaradi neozdravljivega raka, prognoza preživetja le pol leta (npr. IV stadij in visok gradus). No, na koncu pa se je celo pozdravil in ta človek še vedno živi (od diagnoze bo letos 22 let).
Default avatar
aleksandra je napisal/a:
Tudi jaz ne želim zbijat morale in upanja, pa vendar četrti stadij...delajte kot je napisala ena radovednica, preživite čimveč časa skupaj, pogovarjajte se, živite iz dneva v dan.

Je bilo pa podobno kot pri aleksandri. Pa ne želim strašit, vam želim da bi bilo drugače, seveda obstajajo izjeme, naj bo tvoj oče ena izmed njih. Objem.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar
Definitivno ni za obupat....vidim, da mi zgoraj ni aktiviralo linka, upam da bo sedaj.

www.youtube.com/watch?v=rhcJNJbRJ6U

Anita Moorjani se je rodila indijskim staršem v Singapurju in se pri dveh letih preselila v Hong Kong, kjer je preživela največ svojega življenja. Zaradi svojega porekla, tradicionalne vzgoje, britanske izobrazbe in multikulturnega okolja se je znašla v hudih notranjih stiskah in je leta 2002 zbolela za rakom. Štiri leta pozneje je bila že na samem robu smrti, ko je doživela obsmrtno izkušnjo in presenetljivo popolnoma ozdravela.

Je pa res, da nekaj kar je pomagalo enemu ni hujno, da pomaga drugemu. Upam, da je prej živel dovolj zdravo, da bo lažje prenašal zdravljenje telesno in psihično.

Probajte mu dati moč, voljo, energijo....ponavadi ljudje bezljajo in kar ne vejo kajl narediti, kaj povedati...bodite vi močni za njega.

Mici, rak dojke diagnoza december 2013
Default avatar
od konopljinega olja bo vrtoglav, zaspan.. in o tem je dobro obvestiti zdravnike. seveda bo onkolog povedal kaj pride za očeta še v poštev in verjetno še s kakim pregledom ugotovil, ali je samo na pljučih...
Default avatar
Diagnoza ni najbolj optimistična, vprašanje je tudi, kako intenzivno metodo zdravljenja bo izbral onkolog. Pomembno je, da bo oče vseskozi v telo vnašal čim kakovostnejšo hrano in dovolj vode. Zunaj je k sreči ogromno redgrada in še več ga bo, naj ga poje čim več, saj regrad krepi jetra, ki bodo to podporo še kako potrebovala, ker bodo močno obremenjena zaradi zdravil.
Če se boste lotili kakšne alternative, jo izvajajte hkrati s klasičnim zdravljenjem (ravno pred kratkim je bil primer, ko je nek mazač hudo bolnim računal ogromno in jim še prepovedal, da bi se klasično zdravili - če naletite na takega, samo stran od njega).

Ta vikend bo v Celju sejem Altermed in na njem bo na povabilo društva Onej tudi Rick Simpson, ki se zavzema za dekriminilizacijo uporabe konoplje v medicinske namene, hkrati bo tudi ogromno predavanj na temo zdravljenja raka. Predlagam, da sejem obiščete v soboto, če le lahko in se udeležite predavanj:
http://onej.info/

Predvsem pa se imejte radi, bodite drug drugemu v oporo in nikar ne obupajte.
Default avatar
Ima zasevke v možganih in kosteh. Omenjajo paliativno obsevanje, ker drugo ne pride v poštev.

Se mi zdi da sploh ne dojemam kaj se dogaja. Hvala vam za vzpodbudo in realne odgovore.
Default avatar
pomagajte prosim je napisal/a:
v tem primeru bodo s tem samo omogočili, da bo vse čim bolj enakomerno ....... pazite, da vam ne pade, ker se bo polomil kot trska in tako tudi umrl, ker nimajo kej narest s takimi kostmi

dr vam bo precej realno povedal koliko časa še ima, znajo kr dobro zračunati glede na določene parametre. v glavnem ne otežujte si stvari, povejte si, naglejte se en drugega, nadotikajte....kmalu bo namreč v svojem svetu
Default avatar
polagam ti na srce da poskusite tudi s konopljinim oljem..moja mami ima raka pa se zadeva pocasi izboljsuje s pomocjo tegga olja...1ml stane okol 70e..ce zelis ti dam kontakt od osebe ki nam to zrihta. .pa prosim vse ostale ki mislijo da je to kr neki da se zadrzijo komentiranja,ker ko si enkrat v taki situaciji da se ti gre za zivljenje si pripravljen poseci po marsicem samo da prezivis...za mami lahko povem da ji je 100 % pomagalo tudi olje,kljub slabi diagnozi..ne morem pa trditi da bo tudi vam...lahko samo povem iz nasih izkusenj..zelim vam res vse najboljse in mislim na vas.
Default avatar
probajte je napisal/a:
če je tvoji mami pomagalo 100%, potem to pomeni, da je ozdravela....? in rak od raka se razlikuje. tako da bi bilo dobro preden nekomu ponujaš korenček, da si malo prebereš

od jb telefon pa ni problem, ga lahko dam tudi jaz in ga niti ni problem dobit. problem je v vsem ostalem

oglasi se, ko boš imela zdravniške izvide, ki bodo govorili v prid ozdravitvi, s tem boš pa res veliko naredila in še napiši za kakega raka je šlo...ljudje bodo zagotovo veseli

sicer je pa veliko na youtubu filmčkov, pričevanj, dr guzman na znanstveni ravni razlaga o stvari.. ampak vse ima svoje meje. upanje je pomembno in veliko vredno, vendar je realnost tudi pomembna in to, da ne bo gospod zadet še tiste par dni, ko bi lahko bili normalno skupaj in da ne bo družina dajala denarja za nekaj kar je bolezen že davno prerastla
Default avatar
probajte je napisal/a:
Potem bi na tone konopljinega olja dajali že v zdravstvu. Pa kaj tak butaste fore propagirate, razni alternativci so samo goljufi in za svoj žep skrbijo, delujejo pa tako prepričljivo, da še sami sebi verjamejo.
Default avatar
hotela sem se dodati,da seveda si od olja omoticen itd...ampap zato se ga sprva jemlje pred spanjem..moja mami je po njem dobila tak apetit da je prvic ko ga je vzela pojedla dobesedno vso hrano iz hladilnika,smejala se je k zmesana..prej pa je hirala ker ni mogla pojest niti koscka kruha...pa se to...ta clovek od katerega mi kupujemo zahteva da prides na sestanek z njim da ti vse razlozi glede na tvojo diqgnozo...ko sem sla jaz na sestanek je bilo polno rakavih bolnikov.z nekaterimi sem se pogovarjala in so rekli da dela cudeze..jaz mislim da je vredno probat ker uradna medicina v 4 stadiju zgolj olajsa in ne toliko zdravi...se opravicujem ker posiljujem s svojim mnenjem ampak res si zelim da bi vec bolnikov prisluhnilo temu kar tudi uradni medicinci ze dolgo vedo ampak zaradi farm lobijev ne smejo govoriti na glas...ker ce bi bila vse izmisljotina verjetno ne bi legalizirali umetnega olja v ta namen...pa se to...umetno se ne more primerjati s pravim...
Default avatar
probajte je napisal/a:
Propagiraš neke vrste drogo in še to steklenička 70 EUR, sram naj te bo. Poglej resnici v oči. to je odiranje, kot bi utapljajočemu sredi oceana ponudila suho vejo, da se ne bi utopil.
Default avatar
probajte je napisal/a:

jaz pa to sceno kar dobro poznam in kot čudež štejem ozdravitev in ne to, da se je nekdo smejal in jedel, čez par mesecev pa umrl in družina obubožala, ker jih je to stalo par tisočakov mesečno
in ta h kateremu ste šli na posvet ni zdravnik.....lej, kristalno mi je jasno vse na to temo in res mal zavajate ljudi, četudi z dobrim namenom

prav je, da ljudje poskusijo pomagati, ampak kot sem že napisala je treba realno povedati kje so meje in številka ozdravitev kot posledica jemanja konopljinega olja, ki so dokumentirane je sigurno nižja od 5

nihče ne govori, da konoplja ni zdravilna, tam do 1920 je bilo veliko zdravil na tej osnovi in spet bodo počasi to uvedli, ampak nikoli ni bila na trgu kot čudežno zdravilo za ljudi v terminalnih fazah in tudi nikoli ne bo