Starševski čvek

Z otrokom in avtomobilom do Amsterdama

Default avatar
Prebiram razne zapise o tem,pa vendar,zagotovo je kdo od vas že bil z avtomobilom v Amsterdamu,morda tudi z večjim otrokom. Kaj svetujete za ogled na poti do Amsterdama in v samem Amsterdamu ter njegovi okolici ter kakšne so kaj cene vstopnin (npr. za Nemo).
Amsterdam bo naš letošnji poletni dopust,resnično želim,da nam ostane v lepem spominu.Hvala!
Default avatar
Muzeji so fajn vsi po vrsti. Mestna arhitektura je tudi krasna. Impresivna se mi je zdela glavna mestna knjižnica (Openbare Bibliotheek Amsterdam). Vse ostalo pa bolj kot ne razočaranje (odiranje na vsakem koraku, vključno s plačevanjem čisto vsakega sekreta, na katerega zaviješ).

Ko si že tam, se splača vzet kak dan za ogled Den Haaga (tržnica, obvezno Escherjev muzej), Haarlema, tržnice tulipanov in takih stvari.
Default avatar
Ne pozabi muzej oziroma bivalisce ane frank.
... če je ženska enkrat tih, si ga najebal!
Default avatar
vsekakor priporočam, da greste na ogled z lokalno agencijo ... potem pa si izberete še podrobnejši ogled kar vas zanima.

Drago je v 3PM (za naše prihodke)
Otrok, če prenaša vožnjo in ga zanima kar vdi skozi okno .. ali pa če med vožnjo spi ni problem. Le v mestih se držite skupaj - je več ljudi na kupu kot v naših vaseh.

Jaz grem na takšnih poteh najraje v muzeje starih avtomobilov ... malo več imam dela na netu in pri računanju potovanja ☺
Default avatar
Tudi mene zanima to vprasanje, kje se je pametno ustaviti z otrokom, da pot ni prezahtevna in dolgocasna.
Default avatar
Na poti si vzemite en dan ali za Legoland ali pa katerega od zabaviscnih parkov na poti.

Za Nizozemsko pa velja, da je ogromno zadev tudi izven Amsterdama. Volendam, Kaukenhof (njhihov arboretum), mornarski muzej s starimi ladjami. Morda celo borza roz.
Default avatar
Se strinjam s Topsy. Obvezno se ustavite v kakšnem zabaviščnem parku. Predlagam Europa park v Nemčiji (blizu Rusta). Moji otroci so bili navdušeni. Nizozemska ni samo Amsterdam. Meni je Nizozemska fantastična dežela, bi šla takoj spet tja. Njihove vasi in mesteca so čudovita, mlini na veter, najemite kolesa in pojdite malo kolesarit. Tudi njihova obala je super. Morje ni glih za namakat, ker je hladno, a za silo bo že. Blizu Amsterdama je Zans-Scans, muzej na prostem, zelo zanimivo. Keukenhof deluje samo od konca marca, pa do sredine maja, ko cvetijo tulipani. Blizu mesta Arnhem (na vzhodu NL) je super živalski vrt - Burger's Zoo in še en muzej na prostem (ki ga jaz žal še nisem uspela obiskati). Pa še ogromno stvari. Uživajte!
Default avatar
Za Amsterdam... bodite pozorni na odpiralne čase. Niso tako kot naši muzeji odprti cel dan. Ob 16h zna marsikateri že zapreti vrata.

Drugače pa Madam Tussoud je ful zanimiv, pa meni je bil Space expo tudi. Na poti pa... če je otrok med 8 in 14 definitivno Legoland.