Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Piščančji file - kak dober predlog?

Default avatar

navadno ali malo drugače

Prosim za nekaj dobrih idej, kaj vse lahko naredim iz piščančjega fileja, vesela bom vaših predlogov.
Kaj imate pri vas najraje?
Default avatar

LeyaPrive

Jaz sem ga zadnjič spanirala v popraženem sezamovem semenu. Pač sezam namesto drobtin. Moj je bil čisto navdušen.
____________________________________________________
Only the stupid need organization, the genius controls the chaos! A.E.
Toplotne črpalke | Alterish.com - Let's cook
Default avatar

Ena tečna danes

Danes sem ga naredila v pečici, je bil zelo dober :). File začiniš (sol, poper, dišavnice-meni je všeč mediteran mešanica), dodaš sesekljano čebulo (polovico), malo olja, daš v vrečko za peko (jo parkrat prebodeš), nato pečeš 45 min na 200 stopinj. Je zelo malo posode in vse čisto. :)
Default avatar

grmada

Pri nas so najbolj veseli, ce file naredim v zelenjavni omaki. Grah, korenje, bučka, čebula...kar pač imate radi.

Včasih so najbolj sli pohancki, ampak cvrtju se zdaj malo izogibam. Lahko pa paniran file v pecici, zraven pecen krompir z zelenjavo.

Al pa mogoce piscancji paprikas. Pa zraven kruhov cmok, makaroni, kuskus, polenta...
Default avatar

mmmm,dober je

grmada je napisal/a:
Pri nas so najbolj veseli, ce file naredim v zelenjavni omaki. Grah, korenje, bučka, čebula...kar pač imate radi.

Včasih so najbolj sli pohancki, ampak cvrtju se zdaj malo izogibam. Lahko pa paniran file v pecici, zraven pecen krompir z zelenjavo.

Al pa mogoce piscancji paprikas. Pa zraven kruhov cmok, makaroni, kuskus, polenta...

o,super,to imamo tudi mi radi!
jaz ga včasih nadevam s sirom in šunko,zavijem,ali spnem z zobotrebcem,ter popečem z vseh strani,zraven pa ponudim zelenjavo-kaj pač imate najraje,pri nas gre v slast grajska mešanica-korenje,cvetača,brokoli,in sveža solata...
Dober nam je pohan file,lepo narezan s solato,pa v omaki s smetano,lahko narediš piščančji žur,nam se ni preveč dopadel,gosti pa so ga pomlatili! :P
Default avatar

piščančji žur

dobro.poglej na kulinariki.
Default avatar

meni najboljši

Meni je najboljša polovička srčka, malo posoliš, popopraš, oviješ v prešano slanino, pršut, boljšo šunko, pač kar imaš pri roki, zaviješ v folijo in pečeš 30 minut na 180°C. Potem ga narežeš na rezine in postrežeš ali samo s solato, s krompirjem, s testeninami v smetanovi/sirovi omaki, pač kar imaš pri roki.
Default avatar

GRETKA

Hči ga nareže na trakove in dobro zapeče na olivnem olju. Sol, poper in cury, še solata in to je to.
Živi in pusti živeti
Default avatar

Riba

Jaz ga jem samo kuhanega. Najbolj zdravo pa najmanj kalorično.
Default avatar

grmada

Riba je napisal/a:
Jaz ga jem samo kuhanega. Najbolj zdravo pa najmanj kalorično.
To drži, samo žal meni tudi neokusno.
Default avatar

njami..

Pri nas pa takole:
Najprej sirova omaka s piščancem. Prepraži čebulo, nato piščančji file na majhne kockice narezan in naredi omako s tega (česen, sol - pa ne preveč, ker boš na koncu dodala sir ki je že slan, poper, paradižnikova mezga, malo moke) potem na koncu dodaj kocko narezanega sira (jaz vzamem edamca ali gavdo, narežem koz 2 cm debel in 10x10 velik na kockice) streseš v omako, fino, fono mešaj, da se sir čisto stopi in takoj postrežeš preko kuhanih vodnih ulivancev. Naši to obožujejo.
Drugo pa file narežeš na zrezke, jih malenkost namažeš z gorčico, soliš, popraš (ne preveč, ker je pršut že slan) na zrezek položiš rezino pršuta in palčko sira, zaviješ v rolico in zapneš z zobotrebcem. Tako narediš 6 zrezkov, jih na olivnem olju popečeš da dobijo lepo barvo, nato vzameš ven s posode, dodaš čebulo nasekljano, prepražiš, dodaš česen, paradižnikovo mezgo (lahko tudi brez mezge, pa namesto mezge daš na koncu smetano, kakor želiš ali na rdeče omako ali na belo) zaliješ da se prekuha, narediš omako, nazaj dodaš rolice in kuhaš še ene 10 minut. Postrežeš s testeninami ali rižem.
Default avatar

Sabinca5

Jaz jih velikokrat naredim s kako sirovo omako in njoki. Včasih pa jih enostavno popečem in naredim skupaj s sirovimi štruklji iz tatarske ajde, ki so mi res dobri.
Za sladico pa pridejo jagode ali pa carte d'or sladoled, ki je noro dober.
Default avatar

Stelaaa

meni je najboljši ali samo popečen na olju, ali pa kot fingrsi, spaniran v koruznih kosmičih... mmmmmm
Default avatar

tjasazakra

dober vecec zanima me kako naredite zelenjavno omako.