Forum.Over.Net

Starševski čvek

Amsterdam - kolo

Default avatar

Nizozemka

Se splača sposodit kolo?
Default avatar

pollyanna

Seveda se. Amsterdam je kolesarjem izredno prijazno mesto, avtomobilisti bolj gledajo na kolesarje, kot na pešce. Center mesta je pa absolutno obvladljiv s kolesom, steze so povsod.
Default avatar

ljubljanska kolesarka

Nizozemka je napisal/a:
Če si sicer izkušena kolesarka, prav gotovo.

Moraš pa paziti na promet, zlasti na druge kolesarje, ki vozijo hitro kot hudič, tramvajske štreke (ki so v križiščih, kjer proge zavijajo, čudovita past za zapeljat noter s kolesom in pogrnit kot svinja), pa vedet moraš, da tam 80% časa ščije, torej imeti s seboj primerno pelerino.

Jaz vozim bicikel po Ljubljani celo leto, ampak v Amsterdamu sem bila pravzaprav čisto zadovoljna brez njega.
Default avatar

Nizozemka

Ljubljanska kolesarka- ravno to me je zanimalo. Ravno vsa zlomljena ne bi rada prišla domov :-) Hvala.
Default avatar

ah amsterdam...

Nizozemka je napisal/a:
Hja...za po drugih manj urbanih predelih Nizozemske je kolo super, ravno za po Amsterdamu pa...za zelo izkušene kolesarje. Če ne poznaš mesta ti odsvetujem kolo. Sem živela tam, pa se ne bi upala po mestu s kolesom. Saj Amsterdam ni tako zelo veliko mesto...marsikam prideš peš, če je pa predaleč pa "tram" Pa lepo se imej, sem fouš ;)
Default avatar

uluru

Amsterdam je čisto spodobno obvladljiv peš. Če se pa usedeš na vlak in se odpelješ malo ven iz mesta, pa je fino najeti kolo in vandrati po ravni, a zelo vetrovni pokrajini. Ljubim Amsterdam!
Default avatar

nici007

Se strinjam s predhodniki - po vsej Nizozemski smo kolesarili (kolesa smo imeli svoja), v Amsterdamu pa samo prvi dan, pa še to po predmestju, pa mi ni bilo prijetno. V center smo šli raje z javnim prevozom.
Domači kolesarji so hitri, tirnice tramvajev zoprne.
Default avatar

ticca

kolesariti po Amsterdamu je prava pustolovščina. Kolesarji dosegajo hitrosti avtomobila. Ne upoštevajo ne tramvajev ne avtomobilov. Mi smo bili za njih atrakcija ker smo imeli edini ćelade na glavi. Ko ujameš njihov utrip ni tako hudo, meni je bilo super. En dan smo se vozili s kolesi, drug dan smo kupili 24 urno karto za tramvaj. Oh ja lušno. Iz kolesom definitivno več vidiš kot peš. Na kolesu sem jaz lahko cel dan, hoje imam po dveh urah poln kufer.
Default avatar

kolesarjenje AMS

Če je pa tole res, kar pišete o kolesarjenju po Amstedamu?

Lansko leto sem preživela 10 dni v Amsterdamu in sem se vsak prevozila po mestu in bližnji okolici 50km na dan.

Ker sem bolj počasna, sem pač vozila tako kot počasneži na avtocesti na čisto po desni strani kolesarske steze, zelo sem pazila na tračnice.

Moram povedati, da sem bila manjkrat ogrožena kot pri vožnji s kolesom po Ljubljani.

Absolutno prednost imajo kolesarji ( seveda na na avtocesti in hitri cesti), vozniki zelo zelo pazijo na kolesarje ( v LJ te ponavadi voznik nadere ko te izsili).

V 10 dnevih sem srečala le enega kolesarja, ki mi je pripeljal z napačne smeri vožnje!!!

Tako, da po moji oceni je Amsterdam veliko varnejše mesto za kolesarjenje kot Ljubljana. Povprečno umre na kolesu v AMS 1-2 kolesarja na leto. Vsi skupaj pa prevozijo ohoho kilometrov.

Tole za danes in lp
Default avatar

ljubljanska kolesarka

kolesarjenje AMS je napisal/a:
Spet ena funkcionalno nepismena zgaga. Kaj od tega, kar smo napisali tisti pred tabo, se ne sklada s tistim, kar si napisala ti?