Forum.Over.Net

Starševski čvek

NE PREPOVED PRIBLIŽEVANJA AMPAK PREPREČITEV

Default avatar

TINA-S

Taka ponovno nepotrebna smrt mlade mamice me znova pičila v srce. Spet smo tam, ko inštitucije pravijo, da ne morejo nič naredit dokler se kaj ne zgodi. A ta norec ni z grožnjami in s svojo fizično napadalnostjo že dovolj jasno pokazal, kaka tempirana bomba je? A ženska z ločitvijo in s strahovi, kaj se bo mogoče na parkirnem prostoru zgodilo dovolj jasno pokazala, da je življenjsko ogrožena? Kje je bil kdo, da bi jo slišal, ji pomagal? Kje so zakonske osnove, da take divjake PREJ postavimo za rešetke preden udejanijo svojo grožnjo?
Če take zakonske osnove še ni, potem pa jo naj ti naši dobro plačani izvoljenci v parlamentu nemudoma sprejmejo! Če bi bila Mojca hči katerega od teh posvečencev, bi se verjetno prej zmigali.

KOLIKO JE ŠE TAKIH NORCEV MED NAMI? ČAS JE, DA JIH USTAVIMO. TO JE IZZIV NOVINARJEM, DA NAREDIJO MEDIJSKI PRITISK NA ZAKONODAJALCA, USTANOVE ZA POMOČ ZATIRANIM....
Avtor:
Default avatar

ni interesa

Pač ni inetersa, državi dol visi za rajo, več mrtvih manj penzij za izpačat, manj socialnih za izplačat...
Počakaj, da se še iunfrastruktura sesuje do konca, še več mrtvih v nesrečah...itd...

V takem primeru pomaga edinole to, da izbereš manjše zlo in tako osebo, ki grozi z ubojem pač prehitiš in ga fentaš sam. V tem primeru se odločaš med smrtjo in zaporom.
Default avatar

Barca

Ukrep približevanja je že bil izrečen..
Default avatar

Jao Barkača

Barca je napisal/a:
ta ukrep ni vreden pol.p tople vode....., misliš da policija varuje ogroženo osebo? NEEEEE!!!
Ta ukrep je samo prazna črka na papirju....brez vrednosti.
Default avatar

TINA-S

Ja, vem, da je bila prepoved približevanja že določena. Pa saj ravno zato pravim, da je to popolnoma neučinkovit administrativen ukrep, ki zlonamernežu fizično v resnici ne prepreči nič. Če je pripravljen ubijati, potem ga ta ukrep nikakor ne bo zadržal. ZADRŽIJO GA LAHKO LE REŠETKE BREZ MOŽNOSTI IZHODOV.
Default avatar

ukrep niti ni tako zanič

Kot je moč prebrati, je v tem konkretnem primeru ukrep približevanja bil izrečen, a je tudi že potekel. Tako da možakar ukrepa ni kršil. Tudi ni jasno, ali je bila v zadnjem času podana kakšna prijava oziroma prošnja za pomoč, da bi ukrep ponovno izrekli. Kot sem jaz razumela, je moški žensko počakal pred njeno službo in po končani službi sta se z njenim avtom skupaj odpeljala. Niti ni rečeno, da je v v avto vstopil proti njeni volji.

Grozljivo je, kar se je zgodilo in res je v državi treba narediti več za zaustavitev nasilja v družinah. Ampak tole morda ni najboljši primer za kritiziranje neučinkovitosti ukrepa prepovedi približevanja.
Default avatar

Barca

Jao Barkača je napisal/a:
Ne vemo, kaj se je dogajalo, ne vemo, zakaj se je zdaj usedla v avto k njemu ....

In dokler nekdo ne stori kaznivega dejanja, ga ne more nihče spraviti za rešetke. Ja, grožnje so neprijetne, so kaznive, vendar jih je treba prijavljati :( Žal.
Default avatar

kako si to predstavljaš

Jao Barkača je napisal/a:
In kako točno si ti predstavljaš, da lahko policija varuje ogroženo osebo? Bo za njo hodila vsak dan, 356 dni na leto? Misliš, da imamo toliko policajev, da se lahko za vsako žensko, ki se čuti ogroženo, sprehaja policaj? Ne vem, ene res nimate stika z realnostjo.

Če si ženska ni sposobna najti normalnega tipa, če ženska ne ukrepa pravočasno, potem ji nihče ne more pomagat. Ta je imela z njim tri (3)!!!!!!!!!!! otroke.
Default avatar

mkčćž

Barca je napisal/a:

Ne vem zakaj psihopatom sploh izrekajo kaj smejo in kaj ne, ker za njih nič ne velja niti tega nimajo v umu. Zato to pisati in itd....je neučinkovito. Bi pa bilo, da bi naši organi, ki bi jim rekli, da so bolj pri pametu resno vzeli ta ukrep ne se jim pa isto fučka. Ne preverjajo nič...ko dobijo klic malo povohlajo in karavana gre dalje.
Default avatar

megaboy

Jao Barkača je napisal/a:
V nekaterih primerih ta ukrep pomaga, v mnogih pa samo še bolj podžiga jezo, kar prinese samo hujše posledice.
Default avatar

TINA-S

kako si to predstavljaš je napisal/a:
Tole je pa tako pomanjkanje empatije, da je groza. Upam, da vaš otrok nikoli ne pride v tako situacijo.
Default avatar

Nehite.

Ne zacnite spet državo krivit, ker to se dogaja povsod po svetu.
Default avatar

megaboy

TINA-S je napisal/a:
Ženska si je v mnogih primerih sama kriva. Kar spomni se kako se je končal primer iz grosuplja, ko ga je pri ločitvi hotela obrat do kosti, mu vzet vse, pa še hčerko je ščuvala proti njemu.
Default avatar

Rok-1

TINA-S je napisal/a:
Žal nekoga, ki je odločen človeka ubiti / poškodovati nič ne zadrži trajno - niti rešetke.
Ker prej ko slej pride ven.

Glej kakšne dokumentarce o atentatih. Vse se da izvesti - žal.

Nekoga zapreti na podlagi tega, ker se drug čuti ogroženega... pa žal tudi ne gre. Veš koliko zlorab je možnih...
Kaznuješ lahko šele dejanje, ne misli. Ker pri misli nikoli ne veš koliko je resna oz. resnična; Če se prav spomnim, sem (v osnovni šoli) tudi sam razmišljal o umoru tečne učiteljice... Zrelo za v zapor?...

In če razmisliš o vsem zgornjem, na koncu pride ven spet to, da je predvsem vsak odgovoren zase; kakšno družbo si izbira, s kom se zaplete, kako reagira na poskus nasilja, ipd.
Žal.
Default avatar

Robi...

TINA-S je napisal/a:
Če pa je ravno med zakonodajalci največ norcev.
Default avatar

modrival

Nobena enostranska prepoved ne more preprečiti tega. Sploh ne verjamem, da gre za psihopate. Sistem je tako naravnan, da ženska lahko počne kar hoče in se celo spodbuja njena pritlehna dejanja. Skupni otroci kar naenkrat postanejo dobesedno last matere. Ni čudno, da se komu odpelje, ker dejansko nima drugega izhoda, kot vse to požret ali pa naredit temu konec.
.
.......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet...
...........................................................................................................................................................................................
Default avatar

OHHH BABE!!

Malo manj izzivajte, malo šparajte jezik - ne delajte se pametne v rečeh, kjer nimate pojma..

- malo manj zajedajte in vohljajte.

- malo bolj se urejajte in bodite prijazne

PA BO ZA VSE LEPŠI DAN !!!Da ne bo katera od vas naslednja :-))))) !!
Default avatar

priznajmo tolle

Me veseli, da se je končno začelo govoriti tudi o verbalnih in drugih zlorabah žensk nad moškimi.

Ženska lahko do onemoglosti zaj... moškega. Nič se ji ne zgodi. Ker se verbalna zloraba ne vidi, zdravnik za verbalno zlorabo ne more napisati zdravniškega spričevala, tudi fotografirati se ne da.
Default avatar

veste kaj mi je mama

rekla, pri izbiri očeta svojih otrok pazi na to kak odnos ima do svojih staršev, do sorojencev, ali je agresiven do drugačemislečih....in sem izbrala nekoga, ki je bil zlat človek dokler ni nekaj popil, takrat je bila "žvad", seveda sva se razšla, zlomil mi je srce, ampka samo to, svoji ženi, je polomil že kar nekaj kosti:(, pa se vedno znova in znova vrača k njemu, otroci.....
Raje sama, kot pa tako!
Default avatar

moje mnenje

megaboy je napisal/a:
in če je una taka, so pol vse take?

je lahko človek še bolj bebav?