Starševski čvek

50 odtenkov sive - poniževanje žensk?

Default avatar
Zdaj je toliko govora o tej knjigi in o filmu, pa me zanima, če tudi vi menite, da gre pri knjigi in filmu pravzaprav za poniževanje žensk? Glavni junak je bogat in čeden, ampak kaj mu to pomaga, če se mu očitno ne more dvigniti, ne da bi si žensko prej podredil, jo zvezal, našeškal? Kaj menite?

Pa vprašanje za ženske: bi imele takega moškega kot je glavni junak v filmu?
Default avatar
Menim da nisi prebrala knjige ali pogledala filma ..haha da se mu ne dvigne hahah smesnio.
Default avatar
Pa naj že kdo na kratko pove vsebino knjige ali filma!
Default avatar
glej, to kar se dogaja v knjigi-filmu razume le tak, ki si v seksu dovoli izživet vse kar mu paše in , ki ima srečo, da je tudi njegov partner-ica za tak špas in nato je vse skupaj samo še užitek dveh, ki sta ona za tako stvar!

Če je to to, vse klapa...in ni govora o kakem poniževanju!

Žal je veliko ljudi, ki celo življenje le na tifo fantazira v svoji glavi o željah, kaj vse si želi v spolnosti, početi med seksom, kaj ga vzburja, pa nikoli ni upal, ne upa to povedati na glas osebi, ki je z njim...tu sta si upala oba, hvala bogu! Res pa je to za marsikoga še vedno tabu tema, vsi so brali, vsi si bodo ta film ogledali, redki v kinu, precej več doma, ko bo to mogoče..., pa večina od njih tega ne prizna, kakor gledanje resničnostnih šovov, vsi gledajo, a nihče ne prizna...kr neki!
Default avatar
v seksu je vse dovoljeno je napisal/a:

Sori, ampak knjiga je le seksualna fantazija avtorja, ki si je ne upa spraviti v realnost.
Ljudje, ki si v spolnosti dovolimo uporabit domišljijo in zadovoljit svoje potrebe, ne potrebujemo take knjige.
Default avatar
sori, ampak je napisal/a:
Bolje rečeno, knjiga je finančna fantazija avtorice, s katero molze denar iz žepov tistih, ki si ne upajo skomunicirati ali realizirati svojih seksualnih potreb, in tistih, ki se jim zdi, da so silno napredni, če se lahko hvalijo, da se gredo BDSM (kot na primer Angelina Jolie v mladih letih). S tvojim zadnjim stavkom se pa strinjam, da se ne bi mogla bolj.
Default avatar
mene pa knjiga sploh ni prepričala, pa se mi zdi da film tu mač propagirajo in potencirajo kot da bo nevem kaj pomojem pa več kot osladna ameriška romanca ne bo.
Sem pa pred kratkim videla film Homesman, ki veliko bolj prikaže ženske duše in tudi seksualna napetost je veliko lepše prikazana, kot je katerikoli prizor v knjigi petdeset odtenkov...
Default avatar
za kaj se sploh gre? je napisal/a:
Eni vidijo samo seks, jaz pa predvsem tisto drugo plat, osebnostno (Psihološko).

Skratka, srečata se naivna študentka brez vseh izkušenj v življenjui in mlad, bogat biznismen z veliko živeljenskimi izkupnjami.

Ker je moški kot otrok preživel veliko gorja, zlorab in maltretacij, je razvil poseben obrambni sistem, ki mu je onemogočal normalno navezovanja na ljudi, saj se je bal, da bo ponovno prizadet, razočaran in skorajda na robi skmrti kot je bil ko je bil otrok.

In ta moški sreča preprosto, a v "duši čisto" žensko, ki mu preko svoje "nepokvarjenosti" pomaga pri tem, da preide svoj položaj nadrejenaga in vedno kontrolirajočega in se ponovno najde kot moški s svojimi hrepenenji, potrebami, željami. Z njo najde možnsot, kako zaživeti normalno partnersko zvezo, kako si dovoliti čutiti, ljubiti in se predati do konca.

Seks, ki je sprva res malce drugače zasnovan kot je to sicer pri večini, pa se tudi tekom zgodbe ohrani, saj oba ugotovita, da jima pesto (in za koga nenavadno) spolno življenje prinaša zadovoljstvo.

Prizori seksa so mogoče res pretirano dolgi in pogosti, ampak zgodva sama sploh ni tok napačna kot jo vsi interpretirajo.
Default avatar
Knjige nisem brala, ker mi je jasno da je kup napihnjenih smeti, mehki porno za zdolgocasene gospodinje. Filma pa sploh ne bom gledela.
Res mi je smesno kaksen teater nekateri potrebujejo za spolnost. Pa probleke, igra vlog, bici, vezanje itd. Meni je se vedno dovolj le trdo orodje in obojestranska zelja, ki je zaenkrat, brez tezav, prisla brez pripomockov in pretvarjanja.
Ampak kakor komu pase, mene ne bo nihce preprical, da vezanje in bicanje nista igra moci, da ni s strani vezajocega te moci vec, ker se mu mora tisti, ki ga zaveze ali bica podrediti. To pa zame ni vec enakovreden odnos, ki je ugoden za oba sodelujoca.
Zdaj pa kar navalite in me obtozite, da sem dolgocasna in spolno neprebujena.
Default avatar
Če ti tako, še ne pomeni, da moram tudi jaz, če ti meniš, da je to normalno, še ne pomeni, da jaz nisem normalna, ker ne delam enako.

Spolnost je moja, moja spolnost in delam kar paše meni, ne kar paše tebi in zato nisem čudna ali ne vem kakšna, enako delaj ti, kar tebi paše, torej?

Zakaj ne take knjige, filmi, če jim paše naj gledajo, berejo, zakaj tak halo, ker ni nekaj običajnega in ker i marsikateri vaš moški to delal, pa si ne upa priznat ali ženska, zato je ta knjiga tak uspeh, pa vam všeč ali ne!

Kaj vse sanjamo, si želimo, pa si v resnici ne upamo, le kake knjige bi mi napisali, če bi bili na mestu te avtorice al avtorja, saj ne vem kdo je to pisal-a.

Sem sanjala, da bi v troje, ali da bi imela celo več moških, sem imela obdobje, kot bi z žensko, si želim, da bi imel kdo včasih moč nad menoj, da bi bila podrejena, tudi šeškanje, ma kaj vse sanjamo, včasih si uresničimo, včasih ne, le zakaj pa ne, že znaš živet, kajti žvi se samo enkrat. Ja tiste, ki sam ata na mamo, tega res ne razumejo! Ampak to ne bi vsakič, to so trenutki, ko te zamika, fantaziraš, zapreš oči in se poigraš v eni od takih predstav??!!

Ponavljam, kaj vse bi mi pisali v svojih knjigah, če bi upali vanje zapisati svoje skrite želje, sanje, fantazije. Pa ne zdaj nakladat, da ve pa ne bi nič, komu lažete?!
Default avatar
Včeraj sem po Buzzfeedu dobila eno razlago resničnih uporabnikov s-m in bondage erotike o tem, zakaj ta odnos dejansko je zloraba, ne tisto, kar se prakticiria v okviru tovrstne erotike. Ampak ga nisem shranila, zato žal ne morem pripopat linka.

Na kratko - eden od problemov je, da se erotična igra prenaša na njun celoten odnos. Drugi konkretni problem je, da je enkrat ne upošteva, ko reče varno besedo, kar se načelno naj ne bi dogajalo. Tretji problem je, da - ko je ona očitno prizadeta - tip ne potolaži, ampak teži naprej. In tako dalje, ne spomnim se vseh, ampak zaključek je, da to ni razmerje, ki bi realistično prikazovalo s-m erotiko, ampak čisto navadna zloraba. Enako kot katerikoli pijanec, ki vsak vsak drugi dan s tem ali onim izgovorom premlati ženo.

Problem te knjige (poleg tega, da je preprosto zanič napisana) in filma (nimam pojma, kakšen je in niti ne mislim ugotavljat) torej ni toliko poniževanje žensk (odnos bi bil enako nezdrav, če bi bili vlogi zamenjani), ampak proslavljanje toksičnega ramerja, ki ga zaznamujejo zlorabe enega od partnerjev.
Default avatar
Red sonya je napisal/a:
To je to, moj podpis!
Default avatar
Mene pa zanima čez kolk časa bo film na Partisu?
Default avatar
ni vse samo v seksu je napisal/a:

Pravljica za gospodinje, s princem in zverjo in princeso, ki resi princa-zver...
Default avatar
se en princ je napisal/a:
Točno to, mokre sanje 'nedolžnih deklic', ki oh, osvojijo srce nasilneža, ki je oh, 'tako trpel v otroštvu'.

Povprečni psihološki šund, ki se odvija v vsakem povprečnem razmerju, ko ženski ne zraste hrbtenica in do konca opravičuje partnerjevo nasilje in zlorabo (tudi verbalno). In pri tem se ima seveda ženska za tako 'dobro' in 'čisto', v resnici je pa samo strašansko naivna in nezrela. Kot večina žensk - saj zato je knjiga tak uspeh, ker pritiska na fantazijo večine.
Default avatar
samo res, gledat pornić v kino s 500 drugimi ljudmi??? adijo pamet, da se to slavi. kakšen je to ZGLED za mladino, me prav zanima ali not spustijo samo tiste nad 18 let????
Default avatar
Siva in drzna je napisal/a:
Se pa sploh ne gre za poniževanje žensk.Le resnica,kaj si ženske želijo in kake so.

Moje 3 bivše so tudi imele take fantazije in fetishe,da glava boli.Ampak so z mano bile zadovoljne,ker sem tudi sam tak.

Ena je še danes neporočena in me pogreša,ker noben ne more zadovoljit njene želje.

Vse 3 pa navzven izgledajo nedolžne osebe.
Default avatar
ni vse samo v seksu je napisal/a:
Edini problem je, da je on na koncu serije knjig še vedno isti kot na začetku. Te blazne spremembe v njegovem karakterju ni videt skozi dejanja, o tem samo ona naklada in sanjari. In film bo flop (ne komercialni, dnarja bo zaslužu še pa še), ker bo folk videl situacijo na lastne oči, ne bo pripovedovalka prala možganov, vsaj ne bo mogla.

V knjiah je na vsaki strani "Oh, kako je lušten". Zdaj bo pa folk na platnu videl, da tip sploh ni neki posebnega. Ker tko luštnega tipa ni, da bi moral vsako minuto povedat, kolk je lušten. Pa še marsikaj drugega bo folk opazil, glede česa si je pustil prej od pripovedovalke sprat možgane, da je nekaj drugače, kot je dejansko. Ona živi v eni veliki iluziji. Tko pač je, če si zaljubljen.
Default avatar
Tko kot je nekdo rekel, protagonistka NIMA hrbtenice, je totalno vodljiva lutka.

In ta kao BDSM v knjigah je totalno sprevržen, niti malo ni podoben resničnemu BDSM. Prvo pravilo BDSM je, da je to obema všeč, v knjigah pa to njej sploh všeč ni, ampak ker nima hrbtenice se strinja s tem, v resnici pa od njega hoče nekaj drugega - nežno ljubezen, romantiko, otroka, hišo, psa. Ona hoče njega zmanipulirat v to, kar ona hoče, on pa hoče njo zmanipulirat v to, kar on hoče.

In zato bi bila ta zveza čez 2 leti totalna katastrofa.