Starševski čvek

Zračenje stanovanja

Default avatar
A pozimi kaj zračite stanovanja???? Živ bog nima odprto okno.
Si sploh ne predstavljam kakšen smrad imate. Seveda se potem ne vonjate, če se samo enkrat na teden tuširate!
Default avatar
Živ bog nima odprtega okna.

Rodilnik te jebe.
Default avatar
zračim ponoči, ko grem lulat, tudi preden odidem od doma, naredim prepih, potem me pa ni doma, okna so zaparta - bo šlo zdaj?
Default avatar
radovedna zares je napisal/a:

Ja, a misliš, da imamo kar odprta okna, al kaj?

Jaz odprem na stežaj vsak dan dvakrat, trikrat po 3-5 minut.Nato takoj zaprem.Je dovolj.
Default avatar
Vsi celo leto spimo z odprtimi okni. Otroci od kar so prisli iz porodnisnice. Ni hujšega kot hotel s klimo, kjer se okna ne da odpret.
Default avatar
Topsy je napisal/a:

hmmm,Topsy,čisto zares me zanima,spite pozimi pri odprtih oknih? Otroci tudi?
Ne predstavljam si kako to izgleda,sem pa slišala neko znanko,da je pokrita z original merino posteljnino in jim ni mrzlo tudi pri kaj vem koliko pod ničlo pri odprtem oknu.
Kaj pa,ko se oroci ponoči razkrijejo,ko jih je treba previti ponoči,imajo spalne vreče + odeje?
Prosim,ne me narobe razumeti,ker ne vem in me zanima,vprašam...
lp
Default avatar
ti si pa res pritegnjena, če misliš, da se pozimi zrači tako kot poleti in da maš odprta okna ali na kip.
Pri nas prezračimo večkrat a dan (najmanj 3 x in več če smo doma) tako da naredimo prepih v stanovanju - odprta vrata in vsa okna ene 5 min, da se zrak komplet menja, stene pa ne ohladijo.
Default avatar
Da se en povprečen prostor prezrači, je dovolj 10 minut okno na kip. Prav nobene potrebe ni za celodnevno zračenje. Mi večkrat na dan odpremo za ca. 10 minut, za več mi je pa škoda kurilca.
Default avatar
Topsy je napisal/a:
Tudi pri nas se zvečer zaprejo radiatorji v prostorih, kjer se spi in se odprejo okna (zapremo zjutraj in takrat odpremo radiatorje).
Default avatar
spimo z ugasnjenimi redjatorji in odprtimi okni.Kadar nas ni doma(služba,šole,....)pa je še drugje odprto,se pravi povsod......,ko pridemo zapremo v dnevni,predsobi,kopalnici in še kje,,,,pogreje se v 20,30 min.....

Tuširamo se pa bolj slabo;)
Default avatar
3q2r je napisal/a:
morda je to res zračenje, prezračuje se pa tako kot zgoraj opisuje @svaštarije3 in tista nad njo, ki je malo hecna...
Default avatar
mi je 1x en strokovnjak razlagal, da se zrači tako, da za par minut odpreš vsa okna, da se naredi prepih, zamenja zrak in potem zapreš. Če imaš odprto na kip pa samo hladiš prostor, prezrači se pa bolj malo. To tudi upoštevam. Če pa ti ne kontroliraš ravno tistih par minut, ko zračim pa res vidiš zaprta okna.
Default avatar
Pusti telefonsko številko, pa te bom obvestila vsakič, ko bom odprla balkonska vrata, da se prezrači, in zvečer, da prideš v kontrolo, da res spimo z okni na kip.

Če si predaleč, da bi se pripeljala pogledat, ti bom pofotkala in ti poslala mms. Bo v redu tako?
Default avatar
Topsy,kako? je napisal/a:
Odgovor je DA; vsi. Od prvega dneva doma. Pa je prva rojena januarja. Če verjames ali ne, smo imeli ze v porodnisnici odprta okna na kip, zjutraj so jih pa sestre odpirale na polno.

Ena malenkost. Zivimo v bloku, v zgornjem nadstropju, imamo dokaj novo streho. V spalnicah radiator ni odprt tudi cez dan.

Okno se zvecer odpre na stezaj. Spat gremo pa potem glede na temperaturo zunaj ali na minimalen kip (imamo pac opcijo 5 stopenj) ali pa poleti z nastrezaj odprtim oknom. Vsi imamo pac kovtre, puhaste, ampak smo vsi bolj vroce sorte in nas ne zebe. Prva dojecica, ki je rojena januarja, je imela na zacetku spalno vreco, drugi dve sta rojeni pozno spomladi, pa sta bili kar brez. Previjali smo jih pa v drugi sobi, kjer je bilo toplo. Tam sem ponoci tudi dojila.Najmlajsa spi v veliki postelji ze od dveh let in pol. In se pokrije sama. Grem ponoci pogledat, pa je vedno pokrita, taveliki pa sploh.
Default avatar
Topsy je napisal/a:


Zdaj razumem.Ker ste v bloku.V hiši tega ne bi delali.

Sama si ne predstavljam, da bi imela v hiši ponoči odprto okno.Ker bi pihalo na mene, pa v hladnem zraku bi si takoj prehladila pljuča.
Default avatar
ničistotako je napisal/a:
Tako se zrači in nič drugače!
In ne mi govoriti, da vse to počenjate. Ko odprete vrata stanovanj, kar butne smrad na hodnik.
Default avatar
ja, seveda je napisal/a:
Kako pa v hisi drugace piha kot v bloku??? Tega pa jaz ne razumem.

In tole, da se z mrzlim zrakom prehladimo pljuca??? a potem si non stop bolna? Pozimi sploh ne gres ven? Temperatura v dobro izolirani sobi kljub odprtem oknu ne pade pod 18 stopinj. Tak zrak te pa ne ubije, še manj pa zaradi njega zbolis. Zboli se zaradi virusov in bakterij.
Default avatar
radovedna zares je napisal/a:


prodaj stanovanje v bloku, pa pejd na periferijo.

Med ptičke in vonj cvetlic.
Default avatar
Barca je napisal/a:
Zakaj sploh imaš radiator odprt? Ker je to čista potrata, saj se ti stene čez noč ohladijo in jih potem ogrevaš čez dan.
Kako pa kaj sosedje in njihove peči v katere zmečejo vse po vrsti - verjetno imaš celo noč sveži zrak in ni ga bolje, če je zraven še megla.

Ampak resno, ti res to počneš?
Default avatar
Topsy je napisal/a:


Sva pač različnega mnenja.Nič zato.
Jaz imam pač občutljiva pljuča, razen tega si ne predstavljam, da bi zračila spalnico vso noč.Ni potrebe.

Vrata imam odprta na hodnik in to je to.

Seveda grem pozimi ven.Samo- se gibam.V mirovanju se pa telo dosti bolj ohladi.In da bi pri spanju še vdihovala mrzel zrak? Potem je vseeno, če spim zunaj v spalni vreči.