Forum.Over.Net

Starševski čvek

brez pomivalnega stroja

Default avatar

še kdo?

Sama nimam pomivalnega stroja ker se mi zdi, da ga sploh ne rabim. Doma smo ga imeli in tudi nismo velikokrat prali posode, kakšne kozarce. Sedaj ko imam svoje gospodinjstvo še pomislila nisem da bi kupila pomivalni stroj.
Nekatere kolegice se čudijo, tudi tašča, ki ga uporablja vsak dan.
Se mi zdi, da preden zložim posodo v pomivalni stroj imam že pomito. Itak moraš dati dol vso umazanijo, potem pa še zložiti posodo ven ko opere.
Default avatar

mogoče kdaj??

Jaz ga še nisem imela, še nikoli. Stara sem 48 let:)
Default avatar

Riba

Si ne znam predstavljati življenja brez pomivalnega stroja. Na roke gotovo ne boš mogla pomivati posode 3 ure na 70 stopinj. Zame posoda, pomita na roke (predvsem pa tista po rezanju surovega mesa, ribe, mešanju surovih jajc) ni čista! O uničevanju kože na rokah pa trošenju časa sploh ne govorim.
Default avatar

bljablja

Nimam, tudi nikoli nismo imeli doma, pri možu pa so ga imeli. Ko sva se selila v svoje stanovanje, sem rekla, da ga ne rabiva, ker sem videla, da je v bistvu treba vedno spucat prej umazanijo in da sploh ni tako enostavno, da na hitro in brez pomisleka zložiš umazano posodo v stroj in imaš mir.

Tako pač pomivam na roke. Stara sva pa okoli 30 in brez otrok. Če bi jih imela, bi bilo verjetno toliko več gospodinjskega dela in takrat bi mi verjetno stroj prišel prav, ne vem.
Default avatar

obvezno

In kaj zdaj? :-) Če ti paše zapravljati čas za pomivanje, ga pač daj. Jaz tisti čas raje nič ne delam:-) In ne, ni treba pomiti prej in potem dati v stroj - to je šele neumnost. Nimam ne vem kako dobrega pomivalca (en Bosch jajc, občutno predrag za tisto, kar zmore), je pa vseeno boljši kot pa če bi pomivala na roke. Meni je pač to obvezna oprema.
Default avatar

ga nimam

Ga nimam, tudi doma ga nismo imeli, tako da ne ve , kako zgleda z njim. Ko sva se z možem skupaj preselila, ga v stanovanju ni bilo in sva bila prepričana, da ga itak ne rabiva. Zadnje čase pa ga vedno bolj pogrešam, saj mi je pomivanje res odveč.
Default avatar

nimam, bi ga pa imela

Jaz ga tudi nimam, bi ga pa zelo rada imela. Sovražim pomivanje posode. Saj jo pomiva tudi mož, ne samo jaz, ampak mi je še vedno zoprno. Žal v kuhinji nimava prostora za pomivalni stroj, ker je precej majhna. Bi bilo treba žrtvovati preveč omaric.

Kolikor sem videla pri drugih, pa ni treba zdrgnit posode, preden jo daš v stroj, razen če je kaj res zažgano oz. prismojeno. Pospraviti moraš pa pomito posodo v vsakem primeru - ali iz stroja ali iz odcejalnika. Torej če primerjam - zložiti posodo v stroj in zagnati program, ali pa vse pomiti na roko - veliko raje bi imela stroj.
Default avatar

gostilna?

Riba je napisal/a:
A imate to gostilno doma? 3 ure je ne pomivam cel teden, ne pa en dan.
Default avatar

whitecow

nimam, bi ga pa imela je napisal/a:
a nimaš noben eomarce širine vsaj 45 cm...kaj pa nadpultna opcija? ga lahk tle kaj načaraš?
__________________________________________________
Default avatar

Dec

bljablja je napisal/a:
Pa kaj vam je s tem čiščenjem posode??? Pralni stroj je majka in pika. Edino stvar, ki jo prej splakneš so kavne usedline ostalo gre notri brez problema pa tudi, če je dva dni staro. Žena polni 5 minut jaz praznim 3 minut. Če vam uspe v 8 minutah pomiti za en pralni stroj posode..... Da ne bom preveč pisal si preberite tole KLIK. Verjetno bolj malo kuhate in pečete doma, da imate tako malo posode, ker če se spraviš kuhati pravo kosilo in še kakšno slaščico hitro nabereš za 1-2 pomivalca na dan.
Default avatar

PUMA

Jst sem brez in to iz principa. Zato da se moj sin uči gospodinjskih opravil
Default avatar

Robi...

gostilna? je napisal/a:
Malo morajo pretiravati. :)
Default avatar

dobr si

Dec je napisal/a:
Ti posodo kar v pralnem stroju pereš?:)))
Default avatar

LeyaPrive

Mi smo brez, ampak v novi hiši pa definitivno bo. Ne vidim razloga, zakaj bi še prala na roke, če pa imamo tehnologijo na voljo, ki to naredi namesto nas. Poleg tega pa pomivalni stroji porabijo veliko manj vode, kot pri ročnem pranju.
____________________________________________________
Only the stupid need organization, the genius controls the chaos! A.E.
Toplotne črpalke | Alterish.com - Let's cook
Default avatar

bljablja

Dec je napisal/a:
Kuhano hrano jeva vsak dan, hvala za skrb. :) No, midva imava še vedno možnost, da ga nabaviva. Sem pa tudi tu že kdaj prej v kakšni podobni temi prebrala, da npr. ne operejo dobro, da se kozarci spraskajo, da kaj smrdi... Je pa tako, da če ga nikoli nisi imel, ne veš, kaj zamujaš, kaj ne.
Default avatar

nimam, bi ga pa imela

whitecow je napisal/a:
Hm, nadpultna opcija, to bi pa mogoče šlo. Dejansko na to še pomislila nisem, pa sanjam o stroju že dve leti. Hvala za nasvet!
Default avatar

Riba

Robi... je napisal/a:
Od kdaj so higienski standardi pretiravanje?
Default avatar

jadnamajka

Tiste ki bi si pomivalca lahko privoščile in si ga zanalašč ne, imajo zagotovo fetiš na umazano posodo. Bolj ko jo pomivajo, bolj so mokre.
Default avatar

polkak

ga imam,je nov, v novi kuhinji, pa sem ga do zdaj v treh letih uporabila 2x...pa kuham kosilo vsak dan za 4 ljudi.
Default avatar

uhgkihijik

še kdo? je napisal/a:
pa ves kaj je namen pomivalca ?