Starševski čvek

Tašča užaljena ker mi palačinka ni bila dobra

Default avatar
No smo bili na obisku pri tašči, in je postregla za jest. Pojedla sem vse kar mi je dala na krožnik in jo pohvalila, ker je bilo res dobro. Potem za posladek pa je dala na mizo palačinke in vprašala če bom, sem rekla da bom eno. Pa ko sem zagrizla je bila situacija taka,... palačinka je bila od prejšnjega dne, bila je zavita s čokolado v hladilniku in ko jo je v mikrovalovki pogrela je iz nje tekla čudna voda, da mi je vse polzelo po roki. Vgriznila sem in okus je bil tako čuden, palačinka je bila čisto zbita, trda, umetno pregreta, kot da bi vgriznila v plastelin, ne vem če ste že kdaj probali en dan staro iz mirkovalovke. Pa sicer nisem zbirčen človek ampak tole pa jaz nikoli ne bi postregla nobenemu gostu res ne. Rajši ne dam na mizo nič. In se mi je malo obrnilo pač sem v rahlem šoku odvrgla palačinko nazaj na krožnik in se opravičila da tega ne bom mogla pojesti ker mi res ni dobro. Da nič osebnega ampak drug dan stare palačinke ne morem prebavit. Pa jem veliko hrane 2. ali celo 5 dan, ampak so stvari ki se jih je naslednji dan, so stvari ki se jih ne. Palačinke definitivno spadajo pod ne! Vsaj za moj okus. No kakorkoli bila je užaljena. In še cel večer se je zaradi te moje "razvajenosti" držala. Tudi prav! Človek očitno ne sme povedati po resnici, pa vedno vse hvalim, vedno, tokrat pa žal nisem mogla ker mi je šlo na bruhanje.
Default avatar
Mi pogosto jemo palačinke od včeraj, samo jih ne dajem v hladilnik in ne pogrevam v MW. So čisto ok, sicer sobna temperatura, niso tople, ampak niti slučajno neužitne.
Default avatar
Tašča je bila najbrž užaljena nad tvojo reakcijo. Če ti nekaj ni dobro, se da precej bolj taktno odreagirat. Te kar vidim kako si zavihala nos.
Default avatar
Tipična afnca, ki se postavlja nekam visoko in deluje na nizkem nivoju.
.
.......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet...
...........................................................................................................................................................................................
Default avatar
palačinke od včeraj je napisal/a:
Tudi mi, oz. jaz. Pa meni so drugi dan še boljše, ker postanejo malo trše.
Default avatar
Mi jih tudi jemo naslednji dan, brez pogrevanja.
Default avatar
Dobro nepogrete še razumem, ampak tistemu ki bi bila pogreta polna vode in zabetonirana dobra pa očitno vase spravite res vse. Prosim če mi "jaooooo" razložiš kako pa se da to bolj taktno ?? razen tega da se opravičiš in rečeš da ti ni dobro kakor sem naredila? kako si predstavljaš bolj taktno? Kaj naj rečem da me je v minuti kar naenkrat začel boleti zob?
Default avatar
mi jih spečemo za cel teden, namažemo, zvijemo, damo v hladilno skrinjo in vsak dan sproti segrejemo v mikrovalovki.
otroci in odrasli smo nad bjimi navdušeni, saj so kot sveže pripravljene.


aja.
tečne snahe nimamo, tašča pa tudi rada kakšno poje...
Default avatar
No če vam je vsem to tako zelo všeč, potem sem očitno res jaz čudna! pri nas doma se palačink ni shranjevalo smo jih vedno vse pojedli sveže. Ali pa je mama dala ostanek mase v hladilnik in naslednji dan spekla sveže. Ma bolj kot sama palačinka me moti ta očitna zamera, kot da človek nima pravice povedat kaj po pravici., Pa vedno hvalim samo a se lahko na 10 let zgodi da mi pa le enkratnekaj ni dobro? ali sem zaradi tega res tako katastrofalna no
Default avatar
BABE FUJ VAS BILO
AVTIRICA TAKE PALAČINKE SO RES FUJ IN BLEK
IN PRAV IMAŠ, DA SI POVEDALA, DRUGIČ BO BOLJ PAZILA
VE, BABE, K VAM JE PA VSE DOBR, STE PA KO BOG V NEBESIH DEBELE ZAVALJENE CELULITASTE KRAVETINE ...

PA NE MOREŠ ZEGA JEST NO
Default avatar
Jaz jo pa povsem razumem, ker tudi meni so palačinke dobre le takoj pečene, potem pa ne več. Zato jih tudi v gostilni nikoli nisem marala. In ja, če ji ni bilo dobro, zakaj bi se delala fino? Pa saj je vse ostalo pohvalila, no.

In tako pogrete palačinke niti pod razno niso enake sveže pečenim.
Default avatar
Res je, imate prav. niso tako dobre kot sveže in seveda kot tiste, ki jih spečete ve same.
Ampak, a je treba iz tega narediti kreg? Je nujno trena pokazati, da je bilo zanič? Včasih je bolje reči, da je v redu in obdržati odnos kot iskrenost za vsako ceno. Iskrenost ali nevzgojenost?
Default avatar
Če ti tašča ponudi hrano, moraš vse pojest - če je dobro ali ne, pojej. Za ljubi mir in odnose v familiji.

V nasprotnem primeru pa... saj veš...... si razvajena, nehvaležna afnasta snaha, ki si drzneš oporekati tašči pri njenih kuharskih sposobnostih, ki so večje od tvojih. Razumeš?


Mimogrede, moj tast in tašča ne jesta nikjer ničesar, ker sta prepričana, da so vsi umazani, vključno z mano. Si predstavljaš reakcijo, ko sem jima povedala, da sta ona dva meni ravno tako čista kot jaz njima?
Default avatar
Tudi prav je napisal/a:
Pravica povedati... je odvisna predvsem od načina. SIcer se pa strinjam, da je pošteno povedati edino primerno.
Default avatar
Pravica do iskrenosti??? Seveda jo imaš! In prav tako ima čisto enako pravico tudi tašča. Se ti ne zdi? Zakaj bi ona hinavila, da ji je vseeno za tvojo reakcijo, če pa je bila v resnici zaradi nje prizadeta in užaljena??? Torej, tudi ona je bila iskrena, se ti ne zdi? In tudi ti ji ne priznavaš pravice do iskrenosti! Si kaj boljša???

Mene pri tej zgodbi moti tudi to, da si palačinko odvrgla nazaj na krožnik... Razumeš?
Default avatar
buuuuu je napisal/a:
Uouu ti pa si ena tečna zajebana oseba :D ja in kaj če sem je odvrgla? bi jo mogla držat v roki do konca večera in odnesti s seboj domov?

in je razlika med biti iskren ali se trmariti ker ti ni všeč kar slišiš.
Default avatar
Tudi prav je napisal/a:
...in je razlika, če palačinko ODVRŽEŠ na krožnik, ali pa jo samo lepo DAŠ na krožnik, ali POLOŽIŠ... in poveš, da ti pač ne paše...
In jaz sem "tečna zajebana oseba", ker sem ti iskreno povedala, kaj mislim? in to mi rečeš ti, ki toooliko prisegaš na iskrenost?

Pri vsej stvari vendarle ne gre samo za staro pogreto palačinko, a ne? ;)
Default avatar
drage dame je napisal/a:
hja, tudi palačinko je treba znat pogret.
Default avatar
buuuuu je napisal/a:
Ne v bistvu se je šlo zaradi palacinke.
Default avatar
Pogrete palačinke so res bljak. Še sveže pečene so težko prebavljive, kaj šele pogrete!
Glej tašči si povedala resnico, ona je bila pa užaljena. Ima pravico biti (vsak ima svoj prav). Mogoče je ona vajena jest take pogrete palačinke (glede na odziv tukaj zgoraj jih večina je), ti pa pač ne. Ljudje smo si različni. Tašča bo že prebolela. Ne sekiraj se več zaradi take malenkosti.
Jaz sem tudi kar nekaj časa za obsedenko z zdravo prehrano, ker sin ne mara čokolad. Enostavno niso verjeli da jih normalno kupujemo in da jih ne je, ker so mu bljak. Nekaj časa sem se sekirala, zdaj si pa mislim svoje.