Forum.Over.Net

Starševski čvek

Začeti znova po 40 letu - kako?

Default avatar

prvikorak

Na pragu zrelih let sem znova na začetku poti. Vse moram začeti na novo, najti novega partnerja, poiskati novo službo in si najti nove prijatelje in hobije. Samo otrok mi ni treba na novo iskati, bom obdržala stare:-) Neskončno me je strah in pojma nimam kako začeti. Je bil že kdo v takšni situaciji? Tako neskončno sem utrujena od agonije prejšnjih let, da trenutno ne zmorem narediti ničesar, kar bi mi pomagalo, da bi lahko resetirala svoje življenje. Zdaj se zapiram vase, sploh si nisem več podobna, misel na vse kar moram narediti me spravlja v neskončen obup. Vem, da je pri teh letih vse težje, težje je spoznati nekoga in ga spustiti v svoje življenje in se ob tem ne bati, da boš ponovno razočaran. Težje najti prijatelje, če nimaš z njimi skupne zgodovine. O službi sploh ne bom izgubljala besed. Zavedam se, da moram pustiti preteklost za seboj in začeti ustvarjati nove spomine in nova doživetja ampak ne vem kako. Prvi korak? Kam, v katero smer? Kakšen nasvet, spodbuda ali tudi kritično mnenje bo zelo v pomoč.
Default avatar

tole bi rekel

Zakaj nujno rabiš novega partnerja, sama ne moreš?
Default avatar

general Glanzkopff

Partnerja pozabi. Če ti nekoč ni uspelo v klasični zvezi, ti bo zdaj še toliko težje. Z leti postanemo večji egoisti. Zagotovo podobno razmišljajo tudi samski moški tvojih let. Moške lahko dobiš za seks, kaj več težje.
Default avatar

Takolele

Najprej se moraš ekonomsko osamosvojiti, potem naprej.
Default avatar

nisi edina

Veliko ljudi se točno pri 40 odloča o korenitih spremembah v življenju.
Nekako pri teh letih smo ravno še dovolj mladi, da nismo stari in dovolj stari, da nismo več mladi, pa potegnemo neko črto pod analizo, kje smo bili in kaj smo počeli, kaj smo naredili v življenju, pa je marsikdo razočaran in se odloči za spremembe.
Zajahaj ta val sprememb z optimizmom, veš kaj je bilo, kako in zakaj, imaš v sebi modrost preteklosti, a pred sabo še vedno nekaj desetletij, ki jih lahko preživiš kot ti hočeš. Kaj češ boljšega od življenja?
Default avatar

antilopa

Napaka - nič od tega ti ni treba takoj zdaj. Lahko narediš samo še večjo neumnost. Zdaj moraš najprej najti sebe, imeti sebe najraje, potem pa počasi dobiti novo službo, novega partnerja ipd.
Default avatar

tudi jaz po svoje

preberi v današnjem Nedelu resnično zgodbo romunskega fanta, ki je dokazal, da se vse da, če le resnično hočeš
dala ti bo moč, verjemi
jaz sem tvojih let, a bom šla po tvoji poti čez 7 let, dokler sta otroka oba mladoletna, je s takšnim partnerjem, kot je moj, to prevelik projekt zame
Default avatar

Borat

Na podlagi tvojega zapisa sem dobil vtis, da veš, kje si, kaj hočeš in imaš dovolj modrosti, da boš znala pretekle izkušnje koristno uporabiti. Mislim, da ti tudi duhovitosti in optimizma ne manjka, kar bo privlačno za moške. Ampak v svojem projektu prenove jih daj res na zadnje mesto. Najprej si dokončno zaliži rane, si vzemi čas zase in za otroke, brez slabe vesti tudi za lenarjenje in uživanje, kolikor ti razmere dopuščajo. Prvo si porihtaj materialno plat. Če se le da, pri izbiri službe vsaj malo izhajaj iz tega, kaj te veseli oziroma te ne bo preveč obremenjevalo. Rajši kakšen eur manj in bolj mirno, kot pa da pregoriš. Iz enakega razloga tudi pri ostalih stvareh ne hiti. Spremembe, tudi pozitivne, predstavljajo stres, ki vpliva na zdravje, ki je še nekaj časa po umiritvi stvari bolj ogroženo. Širi socialno mrežo oziroma išči veze. Pri hobijih izhajaj tudi iz tega, kaj te je veselilo v mladosti. Če imaš večje otroke, ki kaj trenirajo ali se s čim ukvarjajo, razmisli, če se mogoče tudi ti najdeš v tem. Ker nas definira tudi služba in hobiji, boš potem, ko boš resetirana, lažje vedela, kakšni moški ti ustrezajo (skupni interesi, pogledi), in ga iskala v krogu svojih interesov. Oziroma bo prišel sam po sebi. Srečno in korajžno!
Default avatar

INKA

Ljubi sebe in samo sebe, preteklost vzami, kot dobro solo za naprej, naj te nebo strah, vse se zgodi z razlogom, trenutno nov partner bi bil velika napaka,SRECNO!
Default avatar

floating

tudi jaz po svoje je napisal/a:
7 let se boš še mučila z nekom, ki ti ne ustreza?!?!?!
Ženska, kaj je s tabo, da se tko sovražiš?? :O
******************* flo *********************
[img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]
Default avatar

hm,

nisi edina je napisal/a:

pri tvojih letih lahko samo zapoješ tisto slovensko narodno:
oj mladost ti moja,
kam odšla si, kje si...
Default avatar

tudi jaz po svoje

ravno zato, ker se ne sovražim, je lažje diplomatsko vztrajati in še nekaj let potrpeti, kot iti čez tak psihični teror, kot ga že tri leta doživlja znanka, ki se ločuje od moža
vsi se čudimo, da je sploh še živa, tako ji nagaja pri otrocih, ki so talci te ločitve
Default avatar

moje mnenje

prvikorak je napisal/a:
Če si se ravnokar ločila z iskanjem partnerja še malo počakaj, daj si čas. Poišči si prijatelje, saj morda se pa čez čas s kom kaj razvije :). A stari prijatelji so te vsi zapustili. Pa službo boš pustila in menjala zaradi sebe ali si jo izgubila ?
Default avatar

floating

tudi jaz po svoje je napisal/a:
Zakaj pa sta si sploh šle ustvarjat družine s psihičnimi teroristi?
******************* flo *********************
[img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]
Default avatar

tudi jaz po svoje

da se ti ne bo kdaj treba v jezik ugriznit
pojma nimaš kako se lahko eni ljudje spremenijo v par letih
Default avatar

Zakaj sploh rabiš partnerja?

A ne zmoreš sama živeti? Ne vem, zakaj si večina žensk misli, da prvič ne gre, a drugič pa bo šlo? Z moškim že ne. Stran od moških.
Default avatar

vsak po svoje

hm, je napisal/a:
Veš kako je, vsak po svoje in mladost je zelo relativen pojem, ki včasih nima veze z EMŠO številkami, tako da si upam stavit, da je moja 70+ letna mati veliko bolj mladostna od tebe, ki jih šteješ kakih 30...
Default avatar

Tara_S

hm, je napisal/a:
Hm, tvoja metoda svetovanja je pa dokaj trda. Se bojim, da v tem primeru neustrezna.
Default avatar

Popay

Težka pot te čaka, posebej z iskanjem novih prijateljev, mislim, da tukej prid do istih težav kot pri iskanju partnerjev. Ljudje z leti postanemo preveč v sebe zaprti in to prijateljstvo, ki se ustvari v nekih zrelih letih je vedno z nekimi zadržki, za prijateljstvo je treba poznat skoraj celo preteklo zgodovino, ki jo ima nekdo, da ne doživiš kakšnega šoka zaradi njegove preteklosti.
Default avatar

floating

tudi jaz po svoje je napisal/a:
Ja, upam, da se mi ne bo treba, ne...
Me pa zelo zanima, zakaj se nekdo tko spremeni? A kar čez noč je to postalo drgač, al postopoma?
******************* flo *********************
[img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]