Starševski čvek

Če bi Grčija bankrotirala

Default avatar
Če EU ne bo imela posluha za Grke, kaj jim preostane, če nočejo hirati in životariti na obroke pod trojko? Če bi država bankrotirala, jim dolgov ne bi bilo potrebno vračati? Tudi Islandija je bankrotirala in se v treh letih pobrala. Ima svoj denar.

Naj Cipras in Varufakis zdržita pritiske EU, ki se povečujejo! Saj to je bilo pričakovano, če se krava molznica ne bo pustila več molsti. Nemške banke so imele profit pri posojilih Grčiji. Od ECB so si sposojale denar po 1% obrestni meri in ga posojale Grčiji po 5%. Grčija je morala pod trojko varčevati in zategovati pasove samo zato, da je lahko odplačevala kredite, ki jih je dobila. Ne za razvoj in napredek, ampak samo za odplačevanje.

Zdaj bi seveda radi Grčijo spravili na kolena. Spet naj bi odpuščala v javnem sektorju - koliko javnega sektorja sploh še imajo?, nadaljevanje privatizacije...
Default avatar
Pa veš, da imajo tudi naš denar? Tudi ti boš vračala njihove pufe.
Default avatar
jkphkf je napisal/a:
Pa kaj? Tista milijarda je malenkost v primerjavi z vsem ostalim, kar so nam pobrali domači plenilci.
Default avatar
ne bodi malenkostna je napisal/a:
Ni ravno malenkost, je sedmina tistega, kar smo že zmetali v banke. Desetina našega letnega proračuna. Ampak dobro, jaz od države nisem odvisna, nimam soc. transferjev, pokojnine, ne delam v JU. Me ne tangira. Bom že preživela.
Default avatar
Ja saj taki smo ljudje.Čudimo se kaj drugi narod počne,a sami nas potihem ubijajo.

Ja najlažje je nekomu narekovat kaj naj počne,koliko jih naj odpustijo,... dol pa jim visi kaj bo s temi ljudmi.Se mi zdi bi bilo bolje za vse da vsakemu brezposlnemu dajo brezplačno pomoč pri samomoru.To bi bilo še najbolj humano,ker da otroci trpijo od lakote,da ljudje trpijo od lakote,zunaj na mrazu,brezdomstvo,... In kdo je kriv za to?EU.

EU je vsaki državi dala denar zato da lahko dirigira.In zato je tudi taka situacija v Sloveniji.

Drugače pa nič bat,Grčija ne bo bankrotirala,ampak ne bo več grčija.Bo mogoče Južnja Nemčija,al pa Morska Nemčija,... Prav tako bo z slovenijo.Ko se bo vs eprodalo,bo samo še zemlja ostala in pol boš šla na Nemško jezero oziroma bo takrat to nekdanji Bled.Boš hotela iti na triglav,bo to Nemška triglavska gora.

Drugače pa Grki so edini pametni da so se uprli EU.Če ti nižaš ljudem dohodke,višaš cene,le ti bodo manj porabljali in iz leta v leto bo v blagajni manj denarja.Ponovno si izposodiš denar,nižaš dohodke,višaš cene,ljudje še bolj manj porabljajo in si konec leta spet v minusu.Kaj narediš?Ljudem daš delo,denar,da ti zapravljajo,da turisti radi pridejo in zapravijo denar.Ker če imaš gromozanske cene,tudi turistov ni.

Pa kolk je še najbolj zanimivo,da države dokler niso stpile v EU je vsem lepo šlo.Takoj ko so prišle v EU pa neke recesije,bankroti,pa nevem kaj.

Ampak kdo spremlja zgodovino marsikaj ve.Hitler je imel namen ustanovit 1 svet,1 državo.Pa mu ni uspelo.

Že pred tisočletji je Elita naredila načrt New World Order.Združila se bodo vse države in bodo eno.In tudi to se dogaja.Ameriška unija,Evropska unija,Azijska unija,Afriška unija.Vse te pa nadtoruje in vodi NWO.

Problem je ker imajo vse pravice in zakone v svojih rokah.Oni ti z veseljem posodijo denar.Ni problema.Če ne moreš odplačat pa nam boš dal to,tisto,ono,...

In ja čez čas bomo res očitno Nemčija.

Kako lepo se zgodovina ponovlja.

Tako da Grčija ne bo bankrotirala,ker ima lepe otoke,plaže,turizem in bodo to dali EU in bo pol to nova Nemška država.

Tako imaš tudi stanje v sloveniji.Ljudem nižaš plače,odpuščanja,višaš trošarine.Zato ker je to komanda iz EUja.Pač varčevalni ukrepi.Kaj storiš s tem?Sprožiš da ljudje manj kupujejo oziroma hodijo v tujino kupovat in tankat.Denar ki bi ga morali pustit doma,je v tujini.

Kaj bi bilo če bi dal ljudem slovencem službe in denar,znižaš trošarine?Ti bi zapravljali,tujci bi prihajali v slovenijo kupovat,tankat,polnit državno blagajno.Zakaj se tega ne naredi?

Ker vse je to načrt elite.Slovenija se mora zadolžit,da se bo lahko tudi nato prodala.

Razumeš?
Default avatar
Če bo EU videla, da imajo Grki resen namen narediti reforme, jih ne bo pustila izkrvaveti.

Arogantni pokerski nastopi pa ne bodo delovali.
Default avatar
Nič bat je napisal/a:
Če bo Grčija klonila in vse razprodala, bo res Nemška država. Želim pa jim, da uspejo na ledini, ki so jo zaorali. Za to je treba veliko poguma in toliko tvegaš šele takrat, ko brezupnega stanja, v katerem si, ne moreš več prenašati.

Res je. Interes EU je, da se periferne članice zadolžujejo, da ima elita nadzor in koristi.
Default avatar
Nič bat je napisal/a:
Skratka: krivi so drugi. Slovenci nismo za propad lastne države krivi nič. Kako prikladno za nesposobne.
Default avatar
teoretik zarote je napisal/a:
Slovenci smo krivi tako kot vsi drugi... Pohlep in naivnost sta hudič.
Place no faith into tomorrow,
for the clock may then be still.
Default avatar
teoretik zarote je napisal/a:
Dokler nismo vstopili v EU ni bilo takih problemov.Koliko denarja je bilo namenjenih bedarijam in brezvezemu zapravljanju da smo uresničili želje EUju,če želimo vstopit.Sedaj so vse direktive iz EU,kot so nižanje plač,odpuščanja,...

Seveda smo krivi za nastalo situacijo in krivi za to kar se nam dogaja.Preostane izstop iz EU in rečt NE euju.

Če pa ti misliš na teh nekaj ljudi,ki so vsi skupaj za nekaj pol milijarde evrov al še manj pokradli,pa to ni v nobeni primerjavi z milijardami,ki smo jih dolžni in milijardami ki jih bomo še dolžni.

In kako bomo to odplačali?

Ljudje ki se eliti ni želel prodat pa je izval vojno in smrt kot so husein,gadafi,.... Zaradi tega ker imajo nafto in bogate rudnine.Ker eliti ni važno če bi oni lahko odplačali ali ne,jim bodo pa naftna polja dali.Z prodajo vsega kar imamo,kakor tudi z prodajo države.
Default avatar
Ne zavajaj ali pa ne slepi se. Samo Bavčar je naredil 1 milijardo škode.

Skupen izropan znesek s strani domačih nedotakljivih predatorjev gre v nekaj deset milijard.
Default avatar
Upam, da Sirizi uspe rešiti Grčijo!
Default avatar
To mu bo uspelo samo tako, da uveljavi vrednote, kot sta delo in poštenost ter poveča učinkovitost namesto iracionalnih pričakovanj ter iskanja obvozov.
Default avatar
Zapomni si že enkrat, da hočejo Balkanci-beri Grki, nspizdit sev. Evropo
Default avatar
soočenje z realnostjo je napisal/a:
Kar se učinkovitega dela tiče, sta on in njegov finančni minister lahko zgled učinkovitosti za celo Evropo. Kapo dol, kako hitro je Grčija dobila novo vlado in kako hitro se odvija turneja! Tak človek je sposoben take vrednote uveljaviti tudi pri drugih. Upajmo, da pritiski EU, ki se upira novemu vetru na vse pretege, ne bodo prevelik zalogaj za ta dva junaka.
Default avatar
vse dobro jim želim je napisal/a:
Bistvena bo učinkovitost dela podjetij in javnega sektorja, če hočejo zlesti na zeleno vejo. Saj poznaš kitajsko modrost o lačnemu in ribi. Če bo cilj Grkov le nadmudriti ostale (novi veter?), ne bo nič...
Default avatar
pokerface je napisal/a:
Bistveno je, da Cipras opravi s korupcijo in izterja dolgove od nedotakljivih bogatašev. Tako kot bi bilo treba pri nas, a ga ni junaka.